chek2fire Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 αποφασισα να ασχοληθω με τον προγραμματισμο καθαρα για χομπι.μετα απο διαφορες επισκεψεις σε forum εχω καταληξει σε pascal και java με freepascal και eclipse.εσεις πια προτεινεται? η μονη μου επαφη με προγραμματισμο ειναι στα αρχαια χρονια οταν εγραφα ατελειωτες ωρες προγραμματα σε basic απο διαφορα περιοδικα για spectrum(αυτον με τα πληκτρα γωμολαστηχα)
chek2fire Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 αποφασισα να ασχοληθω με τον προγραμματισμο καθαρα για χομπι.μετα απο διαφορες επισκεψεις σε forum εχω καταληξει σε pascal και java με freepascal και eclipse.εσεις πια προτεινεται? η μονη μου επαφη με προγραμματισμο ειναι στα αρχαια χρονια οταν εγραφα ατελειωτες ωρες προγραμματα σε basic απο διαφορα περιοδικα για spectrum(αυτον με τα πληκτρα γωμολαστηχα)
panosru Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 nomizo pos kalyterh epilogh apo ta parapano einai h java
panosru Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 nomizo pos kalyterh epilogh apo ta parapano einai h java
georgemarios Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 συμφωνω για java, ειναι σχετικα ευκολη και μπορεις να κανεις ωραια πραγματα με αυτη επισης μπορεις να δεις και το IDE που δινει η SUN για java, το NetBeans, ειναι δωρεαν και καλο
georgemarios Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 συμφωνω για java, ειναι σχετικα ευκολη και μπορεις να κανεις ωραια πραγματα με αυτη επισης μπορεις να δεις και το IDE που δινει η SUN για java, το NetBeans, ειναι δωρεαν και καλο
myle Δημοσ. 21 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2006 Αρχικά πιστεύω καλό είνα ινα μην χρησιμοποιήσεις ένα IDE με πολλές λειτουργίες καθώς δεν θα σου χρειαστούν άμεσα. Για αρχή θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις το BlueJ και έτσι να πραγματοποιήσεις τα πρώτα σου βήματα στην Java, μια από τις πιο δημοφιλείς γλώσσες αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού.
Cplusplas Δημοσ. 22 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2006 Να ασχοληθεις με πασκαλ, η οποία πιστευω ειναι η καλύτερη εκπαιδευτικη γλωσσα και το συμαντικοτερο: να αποκτήσεις αλγοριθμικη σκεψη σιγα σιγα με το χρονο και να σκεπτεσαι οπως ενας υπολόγας. κατεβασε την turbo pascal απο το διαδικτιο και παρε ένα απλό βιβλίο εκμάθησης. καλή συνεχεια
stormrider Δημοσ. 22 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2006 σίγουρα με πασκάλ μπαίνεις πιο "μαλακά" στον προγ/μό, επομένως θα στο πρότεινα κι εγώ. για σύγχρονες εφαρμογές η πασκάλ δεν υφίσταται, οπότε στην πορεία, αφού έχεις μάθει την "αλγοριθμική σκέψη" διαλέγεις ανάλογα το τί θέλεις να κάνεις μία σύγχρονη γλώσσα (από visual basic, visual c++, java μέχρι πιο εξειδικευμένες όπως perl για scripts ή matlab για μαθηματικές εφαρμογές)
StavrosD Δημοσ. 22 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2006 Αναλόγως με το τι σε ενδιαφέρει, θα επιλέξεις και την γλώσσα. Συνήθως για εφαρμογές internet, προτιμάνε Java, asp.net, php. Για windows ότι θες, αρκεί να έχει εργαλεία για το γραφικό περιβάλλον. Αν θες να τρέχουν σε όλες τις πλατφόρμες τα προγράμματά σου, java αν δεν χρειάζεσαι ισχύ, και C++ αν θα προγραμματίσεις απαιτητικές εφαρμογές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.