Προς το περιεχόμενο

Windows on Intel-based Macs

paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα mac (θα) υποστηρίζουν Windows Vista? Ποιο macbook πρέπει να πάρω ώστε να μπορώ να παίζω και καινούρια παιχνίδια άνετα? 1giga μνήμη είναι καλά ή χρειάζεται και παραπάνω (2giga)? Τo macos όταν τρέχει μόνο του χωρίς άλλες εφαρμογές πόση μνήμη καταναλώνει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

- Όλα τα Mac που κυκλοφορούν στην αγορά υποστηρίζουν Vista και μάλιστα πολύ καλά.

- Τα MacBook έχουν κάρτα γραφικών intel GMA (on-board, χωρίς δικιά της μνήμη - χρησιμοποιεί την κεντρική μνήμη του συστήματος). Σε απαιτητικά παιχνίδια θα ζορίζεται αρκετά. Αντίθετα, τα MacBook Pro έχουν κάρτα γραφικών nVidia GeForce 8600M GT, από τις καλύτερες για φορητούς υπολογιστές.

- Αν μπορείς να βάλεις 2GB μνήμης τόσο το καλύτερο (ειδικά για τα Vista).

Ναι για macbook pro σκεφτόμουν.. 128mb για τη μνήμη της κάρτας γραφικών δεν είναι λίγη; Ήθελα να πάρω ενα στα 2.2Ghz με 15'' οθόνη, αλλά είδα ότι η κάρτα γραφικών της έχει μνήμη 128 και χαλάστικα.. Επίσης "dual-link DVI" τι εστί; Ευχαριστώ

--

Με συμφέρει να το πάρω από Αμερική το μηχάνημα και αν ναι πόσο φθηνότερο βγαίνει περίπου (για το καλύτερο macbook pro αναφέρομαι). http://www.bestdeals.gr/pd758128022.htm πόσο θα βγει στην Αμερική περίπου;

Ναι για macbook pro σκεφτόμουν.. 128mb για τη μνήμη της κάρτας γραφικών δεν είναι λίγη; Ήθελα να πάρω ενα στα 2.2Ghz με 15'' οθόνη, αλλά είδα ότι η κάρτα γραφικών της έχει μνήμη 128 και χαλάστικα.. Επίσης "dual-link DVI" τι εστί;

Δεν πιστεύω να έχεις πρόβλημα με 128MB μνήμης στην κάρτα γραφικών.

Dual-Link DVI είναι "υποκατηγορία" του DVI (το βύσμα στο οποίο συνδέουμε εξωτερικές οθόνες). Οι νέες πολύ μεγάλες οθόνες (νομίζω από 24" και πάνω) χρειάζονται Dual-Link DVI για να δουλέψουν σωστά.

Με συμφέρει να το πάρω από Αμερική το μηχάνημα και αν ναι πόσο φθηνότερο βγαίνει περίπου (για το καλύτερο macbook pro αναφέρομαι). http://www.bestdeals.gr/pd758128022.htm πόσο θα βγει στην Αμερική περίπου;

http://store.apple.com/1-800-MY-APPLE/WebObjects/AppleStore?family=MacBookPro

Ναι για macbook pro σκεφτόμουν.. 128mb για τη μνήμη της κάρτας γραφικών δεν είναι λίγη; Ήθελα να πάρω ενα στα 2.2Ghz με 15'' οθόνη, αλλά είδα ότι η κάρτα γραφικών της έχει μνήμη 128 και χαλάστικα..

http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?p=1749329#post1749329

Παρε το απλο μοντελο.Τα 530 ευρω επιπλεον που ζηταει το ακριβοτερο ειναι πολλα για πολυ μικρες διαφορες στις επιδοσεις.

Οσον αφορα την καρτα γραφικων:

Μια χαρα ειναι και εχει μηδαμινη διαφορα με την αντιστοιχη στα 256ΜΒ.

Αυτο γιατι η καρτα γραφικων αυτη (οπως και οι περισσοτερες των φορητων) δεν ειναι αρκετα γρηγορες (αντιθετα με αυτες των desktop) και δεν προλαβαινουν να γεμισουν τη μνημη τους.

Αρα τους αρκουν και τα 128ΜΒ' date='δε χρειαζονται παραπανω.

Δες και εδω τεστ μεταξυ του 15,4" macbook pro 2.2GHz nVidia M8600 128MB vs 15,4" macbook pro 2.4GHz nVidia M8600 256MB.

Η διαφορα στις επιδοσεις στα παιχνιδια ειναι μονο (κατα μεσο ορο) 5% , που οφειλεται σχεδον αποκλειστικα στον ταχυτερο επεξεργαστη.

post-24216-129062953888_thumb.gif

...

The 15" MacBook Pro 2.4GHz Core 2 Duo (256MB GDDR3 video SDRAM) was at most 9% faster than the 15" 2.2GHz MacBook Pro (128MB GDDR3 video SDRAM). If we average all the results, it was 5% faster. Suspiciously, that 9% maximum gap corresponds to the 9% difference between the 2.2GHz and 2.4GHz Core 2 Duo CPU clock speeds. At least for graphics intensive apps like 3D accelerated games, it can be argued that the extra video memory doesn't buy you anything.

...

THE COST/BENEFIT EQUATION

As for price difference between the "good" and "better" 15" MacBook Pro, it's more accurate to say $425 instead of $500 if you configure both the 2.2 and 2.4GHz models identically (with the same 160GB 5400rpm drive). So you have to ask yourself, is the 9% maximum performance advantage worth 20% more money? And how much is that 9% advantage worth in terms of your time savings over the life of the machine?

Οποτε μη φοβασαι, παρε το βασικο μοντελο,που ειναι αισθητα φθηνοτερο.

Χιλιες φορες με 150 ευρω να του βαλεις εναν σκληρο στις 7200 στροφες.Εκει θα δεις μεγαλη διαφορα στις επιδοσεις. (Σε video encoding ,σε boot time, σε transfer rates η διαφορα ξεπερναει και το 60% !!!)

Δες εδω διαφορες στις επιδοσεις:

http://www.barefeats.com/rosa05.html

post-24216-129062953923_thumb.jpg

(71 mb/sec read για τον 7200rpm στα 200GB , 60 mb/sec read για τον 7200rpm στα 160GB , 46 mb/sec read για τον 5400rpm στα 160GB )

Παντως με 7200 σκληρο θα εισαι αισθητα πιο γρηγορος.

Ακομα και αν εχεις το βασικο μοντελο 2.2GHz με 128 ΜΒ καρτα γραφικων(αλλα με 7200 σκληρο), θα εισαι αισθητα πιο γρηγορος απο το 2.4GHz με 256 ΜΒ καρτα γραφικων.

Αυτο:

Μπορεις να αναβαθμισεις την καρτα στο μοντελο που θες σε 256 με καποια προσθετα ευρα.

δε γινεται.

Πρεπει να επιλεξεις το ακριβοτερο μοντελο(530 ευρω παραπανω) αν θελεις 256MB στην καρτα γραφικων.

Οι νέες πολύ μεγάλες οθόνες (νομίζω από 24" και πάνω) χρειάζονται Dual-Link DVI για να δουλέψουν σωστά.

Ουσιαστικα οι οθονες με αναλυση πανω απο 1920x1200 θελουν dual link dvi.

Δηλαδη οι οθονες με αναλυση 2560χ1600 θελουν dual link dvi,δηλαδη κυριως οι 30" οθονες.

Οι 24"-27" μπορουν και με απλο dvi.

Επειδη το ακριβοτερο macbook pro 17" παει κανα 3000 ευρω,υπαρχουν εξισου ποιοτικα μηχανηματα,πιο γρηγορα και καλυτερα εξοπλισμενα ,με μεγαλυτερη και καλυτερη εγγυηση με 500-1000+ ευρω φθηνοτερα.

Βεβαια δεν τρεχουν mac os x.

Οποτε ζυγιζεις και αποφασιζεις,γιατι 3000 ευρω ειναι πολλα λεφτα,οταν υπαρχουν μηχανηματα με 1700 ευρω πιο γρηγορα ,εξισου ποιοτικα, καλυτερα εξοπλισμενα ,με μεγαλυτερη και καλυτερη εγγυηση.

Γιατι δεν σκεφτεσαι το απλο macbook pro 15,4" που ειναι το μοναδικο 15.4" με led οθονη και κοστιζει 2000 ευρω? Μια χαρα επιδοσεις εχει!

• 2 μήνες μετά...

Παιδιά χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

Έχω εγκατεστημένα XP SP2 με Boot Camp...Από τότε που έβαλα το Leopard δεν έχω ήχο στα XP!

Και μιας και τα XP τα έχω μόνο για Pro(!!!) είμαι ένα βήμα για να τα βγάλω τελείως από το μηχάνημά μου...

Εκτός από uninstall+windows+να+πας+στο+!@$*& μπορώ να κάνω κάτι άλλο;! :)

Επειδη το ακριβοτερο macbook pro 17" παει κανα 3000 ευρω,υπαρχουν εξισου ποιοτικα μηχανηματα,πιο γρηγορα και καλυτερα εξοπλισμενα ,με μεγαλυτερη και καλυτερη εγγυηση με 500-1000+ ευρω φθηνοτερα.

Βεβαια δεν τρεχουν mac os x.

Οποτε ζυγιζεις και αποφασιζεις,γιατι 3000 ευρω ειναι πολλα λεφτα,οταν υπαρχουν μηχανηματα με 1700 ευρω πιο γρηγορα ,εξισου ποιοτικα, καλυτερα εξοπλισμενα ,με μεγαλυτερη και καλυτερη εγγυηση.

Γιατι δεν σκεφτεσαι το απλο macbook pro 15,4" που ειναι το μοναδικο 15.4" με led οθονη και κοστιζει 2000 ευρω? Μια χαρα επιδοσεις εχει!

Αυτή η απάντηση τι σχέση έχει ακριβώς με την ερώτηση του φίλου; Η ερώτηση νομίζω ήταν αν συμφέρει οικονομικώς να πάρει το MBP από τις ΗΠΑ αντί από την Ελλάδα. Και η απάντηση είναι πρόφανώς, ναι.

Είναι γνωστή και φανερή η προσπάθεια σου να αποτρέψεις χρήστες να αγοράσουν Mac και είναι δικαίωμα σου, αλλά κάν' το φανερά τουλάχιστον. Όχι λεγοντας: "Υπαρχουν μηχανηματα με 1700 ευρω πιο γρηγορα ,εξισου ποιοτικα, καλυτερα εξοπλισμενα ,με μεγαλυτερη και καλυτερη εγγυηση." και μάλιστα δύο φορές σε ένα post! Και αφού και ο ίδιος λες ότι ΔΕΝ ΤΡΕΧΟΥΝ MACOS X τα "πιο γρηγορα ,εξισου ποιοτικα, καλυτερα εξοπλισμενα ,με μεγαλυτερη και καλυτερη εγγυηση"τότε προς τι η αναφορά σου σε άλλα laptop? Άρα περιττό το post σου.

Sorry για το επιθετικό ύφος μέρες που είναι αλλά νισάφι πια! Καλύτερα να πεις ότι μισώ τα Mac σε όλους και να γράφεις παρά να το κάνεις με έμμεσο τρόπο.

Καλή Χρονιά σε όλους!

Παιδιά χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

Έχω εγκατεστημένα XP SP2 με Boot Camp...Από τότε που έβαλα το Leopard δεν έχω ήχο στα XP!

Και μιας και τα XP τα έχω μόνο για Pro(!!!) είμαι ένα βήμα για να τα βγάλω τελείως από το μηχάνημά μου...

Εκτός από uninstall+windows+να+πας+στο+!@$*& μπορώ να κάνω κάτι άλλο;! :)

Μπορείς να βάλεις το DVD του Leopard στα XP και να εγκαταστήσεις τους drivers που χρειάζονται. Μετά θα είσαι OK νομίζω.

Αυτή η απάντηση τι σχέση έχει ακριβώς με την ερώτηση του φίλου; Η ερώτηση νομίζω ήταν αν συμφέρει οικονομικώς να πάρει το MBP από τις ΗΠΑ αντί από την Ελλάδα. Και η απάντηση είναι πρόφανώς, ναι.

Είναι γνωστή και φανερή η προσπάθεια σου να αποτρέψεις χρήστες να αγοράσουν Mac και είναι δικαίωμα σου, αλλά κάν' το φανερά τουλάχιστον. Όχι λεγοντας: "Υπαρχουν μηχανηματα με 1700 ευρω πιο γρηγορα ,εξισου ποιοτικα, καλυτερα εξοπλισμενα ,με μεγαλυτερη και καλυτερη εγγυηση." και μάλιστα δύο φορές σε ένα post! Και αφού και ο ίδιος λες ότι ΔΕΝ ΤΡΕΧΟΥΝ MACOS X τα "πιο γρηγορα ,εξισου ποιοτικα, καλυτερα εξοπλισμενα ,με μεγαλυτερη και καλυτερη εγγυηση"τότε προς τι η αναφορά σου σε άλλα laptop? Άρα περιττό το post σου.

Sorry για το επιθετικό ύφος μέρες που είναι αλλά νισάφι πια! Καλύτερα να πεις ότι μισώ τα Mac σε όλους και να γράφεις παρά να το κάνεις με έμμεσο τρόπο.

Καλή Χρονιά σε όλους!

Πρωτον καλη χρονια!

Δευτερον δεν εχω καμμια διαθεση για αντιδικια.

Επειδη ο φιλος(που θελει να τρεχει και windows και να παιζει και παιχνιδια) φανηκε οτι δεν ηθελε να δωσει τοσα χρηματα για τον macbook 17" (γιατι ειναι και πανακριβος ο ατιμος),

του ειπα οτι υπαρχουν pc laptop(η ενημερωση περι παρομοιων pc-laptop δεν νομιζω οτι ειναι κακο πραγμα ,ειδικα για καποιον που ενδιαφερεται για παιχνιδια και windows) με παρομοιες δυνατοτητες και αν προσεξες κατεληξα-προτεινα οτι για αυτον θα ηταν καλυτερα να επαιρνε τον macbook pro 15.4". (που εχει πιο λογικη τιμη)

Καλη χρονια!

Ναι, εγώ όμως επιμένω όσο θα επιμένεις να κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις :-)

Η ερώτηση ήταν συγκεκριμένη κι εσύ παραπλανητικά λες ότι το MBP έχει 3000 ?. Πού αυτομάτως μετατρέπονται σε 2000? από τη διαφορά ευρώ-δολαρίου. Άρα αυτομάτως εξανεμίζεται και η διαφορά που αναφέρεις. Άρα έχουμε ένα κοινό laptop από τη μια κι ένα MBP από την άλλη στα ίδια λεφτά περίπου.

Do the math και η επιλογη είναι ξεκάθαρη :-)

Για αυτο για να γινουν οι συγκρισεις (εστω και με αγορα του ενος απο την Ελλαδα και του αλλου απο Αμερικη) καλο ειναι να παρουσιαζουμε τις εναλλακτικες.(ειδικα για καποιον που θελει να τρεχει windows και παιχνιδια)

Μετα ο καθενας αποφασιζει!

Μπορείς να βάλεις το DVD του Leopard στα XP και να εγκαταστήσεις τους drivers που χρειάζονται. Μετά θα είσαι OK νομίζω.

Το έκανα με τα drivers,πρώτο πρώτο αλλά τίποτα...

Τελικά βρήκα τι έφταιγε.

Κατά ένα περίεργο τρόπο,με το που έβαλα τα Leopard μου άλλαξε μια ρύθμιση στο Sigmatel Audio.Συγκεκριμένα είχε μία ένδειξη «κυματομορφή» που ήταν στο μηδέν...Όταν το πήγα στο τέρμα,όλα άρχισαν να ακούγονται καλύτερα!!! :)

Άτιμα Windows,μου παίζουν κρυφτούλι!

• 2 μήνες μετά...

Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω τους Windows Drivers για Mac;

Δεν έχω στη διάθεσή μου το DVD του Leopard και αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με τα Windows...

Συγκεκριμένα δε βλέπει καθόλου το Bluetooth...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...