Προς το περιεχόμενο

Windows on Intel-based Macs

paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δηλαδη μεχρι να εμφανιστει καινουργια εκδοση του boot camp θα περιμενουμε οσοι θελουν να εχουν 2 συστηματα στον υπολογιστη τους...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Γεια σας παιδιά...

Έβαλα και εγώ Windows XP Sp2 ελληνικά στο MacBook Pro μου όχι κανέναν ιδιαίτερο λόγο...Για κανένα παιχνιδάκι και για να πείσω και άλλα άτομα να πάρουν Mac(μέχρι τώρα είμαι στα 3!!!).

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι:

Γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να φορτώσω τα 2 λειτουργικά συστήματα μαζί;Κάτι πρέπει να είχε πει ο paredwse πριν κάτι μήνες...Λέτε να αντιμετωπίζω πρόβλημα αν τα τρέχω και τα 2;Είμαι στο 1GB RAM...

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μπορώ να φορτώνω και τα 2 λειτουργικά ταυτόχρονα,και να τα αλλάζω με το Cube Effect,σαν να αλλάζω users...

Αυτό που λες γίνεται μόνο μέσω του Parallels, το οποίο έχει αυτή την επιλογή (Transition με Cube Effect) όταν δουλέυεις full screen το Parallels μέσα από το MacOS. Το πρόβλημα είναι πως το Parallels δεν μπορεί να τρέξει 3D intensive εφαρμογές (π.χ. παιχνίδια).

Αυτό που θα σε κάλυπτε απόλυτα θα ήταν μετάβαση από Boot Camp σε MacOS με Cube Effect, πράγμα που δυστυχώς ακόμα είναι αδύνατον, μια και χρειάζεται restart (dual boot) για να πας από το ένα στο άλλο.

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Την Καλημέρα μου σε όλους.

Θέλω να ρωτήσω κάτι αλλά δεν ξέρω αν είμαι πάλι στο σωστό μέρος, σε περίπτωση που έχω κάνει λάθος παρακαλώ να με συγχωρήσουν οι διαχειριστές (που θα μου πάει θα μάθω...).

Όταν εγκαθιστά κάποιος τα windows που βρίσκουν αυτά τους drivers για όλα τα υλικά που φοράει το macbook?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αν και δεν είναι και ακριβώς το σωστό μέρος δεν πειράζει. :)

Sincere γενικά πρέπει να μάθεις οτι απο την στιγμή που επέλεξες κάποιο Apple μηχάνημα η ζωή σου(στο θέμα Η/Υ) έχει γίνει πολύ ευκολότερη και πολύ πιο ήρεμη... ;)

Thresher το έχω καταλάβει για αυτό αλωστε το ψάχνω.

Νομίζω οτι θα κάνω join την παρέα σας.

Οι ερωτήσεις μου τώρα:

1) Τα windows, πόσο windows είναι στους mac? Δηλαδή μπορώ να κάνω οτι έκανα και τώρα χωρίς περιορισμούς? να τρέχω τα σπασμένα μου, να κάνω τα πειράματα μου κλπ κλπ??

2) Δεν έχω καταλάβει αν το bootcamp το δίνουν με κάθε νεο pc ή πρέπει να το κατεβάσουμε. Στο site της apple έχει ένα που είναι 143MB

Αυτό είναι αρκετό ή θα πρέπει να το ενημερώνουμε κάθε τρεις και λίγο?

Ευχαριστώ πολυ

1. Ναι, είναι τα ίδια.

2. Προς το παρόν πρέπει να το κατεβάσεις από το site της Apple. Όταν με το καλό βγει η επόμενη έκδοση (η 10.5 "Leopard") του λειτουργικού Mac OS X, το bootcamp θα περιλαμβάνεται σε αυτήν.

• Super Moderators
Thresher το έχω καταλάβει για αυτό αλωστε το ψάχνω.

Νομίζω οτι θα κάνω join την παρέα σας.

Με το καλό. :)

Οι ερωτήσεις μου τώρα:

1) Τα windows, πόσο windows είναι στους mac? Δηλαδή μπορώ να κάνω οτι έκανα και τώρα χωρίς περιορισμούς? να τρέχω τα σπασμένα μου, να κάνω τα πειράματα μου κλπ κλπ??

Απ' ότι ξέρω, μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του μηχανήματος*, τα Windows είναι τελείως Windows στους Macintosh.

Δες για παράδειγμα ένα άρθρο που επιγράφεται Apple MacBook Pro 'fastest Windows XP notebook'. :-D

* Στα πλαίσια των δυνατοτήτων του μηχανήματος: δεν μπορείς να ζητήσεις από το Mac mini, που 'φοράει' το τσιπάκι GMA950 της Intel ως κάρτα γραφικών, να τρέξει ένα απαιτητικό παιχνίδι.

2) Δεν έχω καταλάβει αν το bootcamp το δίνουν με κάθε νεο pc ή πρέπει να το κατεβάσουμε. Στο site της apple έχει ένα που είναι 143MB

Αυτό είναι αρκετό ή θα πρέπει να το ενημερώνουμε κάθε τρεις και λίγο?

To Bootcamp προς το παρόν το κατεβάζεις δωρεάν από την Apple. Με την έλευση της νέας έκδοσης του MacOS, της έκδοσης 10.5, το bootcamp θα είναι ενσωματωμένο στο λειτουργικό σύστημα.

• 1 μήνα μετά...

hello again,

έχω το εξής πρόβλημα και δεν αντέχω άλλο, θέλω να απεγκαταστήσω τα Windows από το iMac. Αναπόφευκτα θα χρησιμοποιώ δύο μηχανήματα. Έχω τους drivers από την εγκατάσταση των Windows. Τι ακριβώς πρέπει να κάνω για να τα ξεφορτωθώ επιτυχώς; Βασίζομαι με τις πάντες στα φώτα σας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

• 2 εβδομάδες αργότερα...

kalispera, prospathisa na perasw to boot camp,omws kata ti diarkeia tou partitioning , mou evgale ena minima oti den mporei na oloklirwthei giati uparxei disk error.etrexa to disk utility kai eixe to exis apotelesma:

Verifying volume ?Macintosh HD?

Checking HFS Plus volume.

Checking Extents Overflow file.

Checking Catalog file.

Checking multi-linked files.

Checking Catalog hierarchy.

%)

Checking Extended Attributes file.

Checking volume bitmap.

Checking volume information.

Volume Header needs minor repair

The volume The volume sh HD needs to be repaired.

Error: The underlying task reported failure on exit

1 HFS volume checked

Volume needs repair

--------------------------------------

to provlima einai pws den mou epitrepei na patisw to repair disk..

exei kaneis kamia idea ti einai auto, i pws mporw na to diorthwsw?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...