Προς το περιεχόμενο

MacBook (iBook-intel)

LordArthas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

η έκδοση PSTN δεν συνεργάζεται με Safari

Εχω δοκιμάσει το macbook με αρκετά router και προτίμησα το U.S.Robotics 9108. Δεν θα έχεις πρόβλημα ασυμβατότητας, παρατήρησα ότι τα mac είναι ταχύτατα και δεν τρωνε κολλήματα σε θέματα δικτύωσης.

Στο παλιό μου router, ένα USRobotics 9106 είχα κι εγώ πρόβλημα με το Safari. Συγκεκριμένα, όταν έμπαινα στο Web Interface του με Safari μερικά από τα κουμπάκια δεν δούλευαν. Με firefox δεν είχα πρόβλημα και φυσικά από τη στιγμή που σεταρίστηκε δούλευε άψογα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 995
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Οκ το πήρα τελικά!

Χωρίς enc μπαίνω ανενόχλητος και όλα μια χαρά.

Με WEP 128bit και WPA-PSK που δοκίμασα δεν! Μου βγάζει "There was an error joining the Airport network "foo"".

Αν πάρουμε το WPA έχω ορίσει ένα key και τα μόνα που έχω αλλάξει από τα default είναι,

"Wireless"

-> "Basic Wireless Settings", "Wireless Network Mode:" G-Only

-> "Wireless Security", "Group Key Renewal:" 0

Εμενα το access μου δεν εχει wep. Μονο open, shared key, wap και wap-psk. Συνδεομαι με το τελευταιο, διχως κανενα προβλημα.

Δεν ξερω αν βοηθα η πληροφορια αυτη...

Λοιπόν δοκίμασα ξανά με WPA.

Πήγα στο "Network" και είδα ότι είχε πάρει λάθος IP βάσει DHCP. Επέλεξα "Using DHCP with manual address" και έβαλα μία στο σωστό range (192.168.1.65) αλλα και πάλι τίποτα.

Άλλαξα και το key σε 10 chars γιατί από άλλο forum

Έχει πρόβλημα με το μήκος των χαρακτήρων στο κλειδί . Το ένα θέλει 10 ή 15 και το άλλο το αντίθετο και γίνεται πανικός ...

και πάλι τίποτα. Τέλος και λόγω ψυχολογικών από Windows, είπα να κάνω ένα restart. Στο login έπαιξε!

Τα παραπάνω για κάθε ενδιαφερόμενο.

Οκ το πήρα τελικά!

Χωρίς enc μπαίνω ανενόχλητος και όλα μια χαρά.

Με WEP 128bit και WPA-PSK που δοκίμασα δεν! Μου βγάζει "There was an error joining the Airport network "foo"".

Αν πάρουμε το WPA έχω ορίσει ένα key και τα μόνα που έχω αλλάξει από τα default είναι,

"Wireless"

-> "Basic Wireless Settings", "Wireless Network Mode:" G-Only

-> "Wireless Security", "Group Key Renewal:" 0

Πριν απ' όλα Καλορίζικο.

Για τα προβλήματα που αναφέρεις: Ο Safari είχε πρόβλημα με το interface του συγκεκριμένου linksys όταν το είχα, αλλά κατά τ' άλλα συνδεόταν μια χαρά, όπως και με το USR 9108 που έχω τώρα με WPA (Pre-shared Key κατά την ορολογία του 354).

Από τις ρυθμίσεις σου, αυτή που δεν μου κάθεται καλά είναι η Group Key Renewal=0. Για ένα απλό οικιακό δίκτυο μια τιμή 3600 θεωρώ ότι είναι υπεραρκετή.

Το μήκος του κλειδιού, συνιστάται για λόγους ασφαλείας να είναι μεγαλύτερο από 20. Επειδή δεν πιστεύω ότι μ' έχουν βάλει στόχο όλοι οι χάκερς της οικουμένης, έχω ένα κλειδί γύρω στους 15 χαρακτήρες. Κάποιες αυστηρές εκδόσεις Linux έβγαλαν απλά ένα Warning, ίσως έκανε το ίδιο και το OSX, δεν θυμάμαι πιά. Αλλες εκδόσεις Linux και τα Win δεν έδωσαν την παραμικρή σημασία.

Καμμία έκδοση, κανενός λειτουργικού δεν αρνήθηκε να συνδεθεί.

Για να τελειώνω με το κλειδί: Κάπου είχα διαβάσει, πως όταν ανακατεύουμε Mac/Win/Linux στο ίδιο δίκτυο, πρέπει το κλειδί να έχει μήκος 13 χαρακτήρες. Απίθανο μου φαίνεται να οφείλεται εκεί το πρόβλημά σου, δεν χάνεις τίποτε να δοκιμάσεις.

Τι άλλο θα συνιστούσα να προσέξεις:

• Η κάρτα σου να είναι ρυθμισμένη σε Infrastracture (όχι ad-hoc) και passive mode.
  • Μήπως έχει ενεργοποιηθεί το MAC filtering, χωρίς να έχει δηλωθεί η Airport.

Στην ανάγκη:

• Δώσε "καρφωτές" τις ip, αφήνοντας το DHCP κατά μέρος. (Αν κι είναι απίθανο να φταίει κάτι τέτοιο).
  • Μετά τις αλλαγές των ρυθμίσεων κάνε restart, όχι το Mac, αλλά τον Router.

Καλή Τύχη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...