Προς το περιεχόμενο

MacBook (iBook-intel)

LordArthas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά δυστυχώς δεν κάνω πλάκα. Αυτή την πληροφορία την πήρα τηλεφωνικά από τη Rainbow σήμερα το πρωί. Απογοητεύτηκα και εγώ καθώς σκόπευνα να αγοράσω έναν άμεσα :(

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι με τα ελληνικά δεδομένα το "τέλη Ιουνίου" τώρα μπορεί να γίνει ακόμα χειρότερο στην πράξη (πχ θα έρθει ικανή ποσότητα για τη ζήτηση; )

Το κακό είναι ότι δεν είμαι διατεθιμένος να προπαραγγείλω από τώρα. Κατά συνέπεια σε ένα μήνα που θα έρθουν, ίσως φύγουν στις προπαραγγελίες και αν θέλω τότε να πάρω μπορεί να περιμένω και άλλο :(

Κατά συνέπεια, θέτω το εξής ερώτημα και πάλι. Μπορώ να το παραγγείλω από το εξωτερικό (εντός ΕΕ) από αξιόπιστο κατάστημα και να το έχω άμεσα; (Στο εξωτερικό σίγουρα υπάρχει καθώς πχ το apple store italia λέει διαθεσιμότητα τρεις ημέρες... αλλά αποστολή μόνο Ιταλία)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 995
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

http://www.mactrade.de

Δέν ξέρω εάν στέλνει Ελλάδα αλλα λέει οτι είναι άμεσα διαθέσιμο (τουλάχιστον το λευκό με 2.0)

Τους έστειλα εμαιλ και βλέπουμε γιατί δεν ψήνομαι να περημένω πότε θα κουνηθεί η Rainbow.

Εντόπισα και ένα ελβετικό κατάστημα

http://shop.soniclab.ch/index.php?cPath=21_126

που το λευκό 2.0 το έχει τελική τιμή 1192 ευρώ ή αλλιώς 1849 ελβετικά φράγκα. Το κακό είναι εάν όντως στέλνουν Ελλάδα, ενδέχετε να παίξει τελωνείο καθώς η Ελβετία δεν ανήκει στην Ε.Ε.

Η μ@μ@κια είναι οτι θα περάσω το καλοκαίρι απο Ελβετία αλλα κάθομαι σε αναμένα κάρβουνα και το θέλω ΤΩΡΑ!

Σήμερα ανανεώθηκε το site και μπορεί κανείς να παραγγείλει και τον παραμετροποιημένο Macbook. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η τιμή της μνήμης: Θες περίπου 105 ευρώ να αναβαθμιστείς από το 2Χ256 στο 2Χ512 που παραείναι υψηλό. Στην αγορά (πχ e-shop) ένα 512 SODIMM DDR2 αρχίζουν περίπου από 44 ευρώ άρα 88 ευρώ για τη μνήμη στο 1GB. Αν αφαιρέσουμε και το 2Χ256 που δεν παίρνεις με τιμή e-shop 27 ευρώ το ένα δηλαδή 54 ευρώ τα δύο τότε κανονικά θα έπρεπε να κοστίζει 88-54=34 ευρώ. Αντί αυτού κοστίζει 105 ευρώ παραπάνω!! Οκ, μπορεί η apple να δίνει κάποιο καλό τύπο μνήμης ωστόσο ακόμα και την ακριβή Geil να βάλεις πάλι δε συμφέρει!

Προτείνω σε όλους να μην κάνουν την αναβάθμιση στο ένα γίγα. Να πάρουν μνήμες μόνοι τους και να πουλήσουν τις παλιές. Με κόστος αγοράς 90 ευρώ για τις καινούριες και κόστος πώλησης έστω 40 ευρώ για τις "παλιές" μπορείτε να έχετε ένα γίγα μνήμης με τα μισά λεφτά από ότι θέλει η rainbow!

Για αναβάθμιση σκληρού από 60 σε 80 η rainbow ζητά περίπου 55 ευρώ ενώ όπως είδα η διαφορά στους σκληρούς για laptop ανάμεσα σε 60 και 80 γίγα είναι 10 με 20 ευρώ. Εστω εδώ, όμως, ότι το κόστος είναι δικαιλογημένο διότι πρόκειται για πιο δύσκολη αλλαγή (λέμε τώρα).

Πραγματικά δεν ξέρω αν αξίζει κανείς να καθυστερήσει την ήδη αργοπορημένη παραλαβή του mac του για να βάλει έξτρα σκληρό. Για τη μνήμη δεν το συζητάω καν, μην το κάνετε.

Στην τιμή, τουλάχιστον για μένα, πρέπει να μπει οπωσδήποτε και ένα modem διότι ναι μεν έχω wireless σε σπίτι και δουλειά αλλά το laptop θα το πάρω για να μπορώ να έχω σύνδεση υπό οποιεσήποτε συνθήκες (πχ σε σπίτι φίλου, σε διακοπές, σε έκτακτες περιπτώσεις).

Επίσης να πω ότι το φτηνό Macbook δεν το συζητάω καν λόγω του combo drive. Απλά αποκλείεται. Το μαύρο παραείναι ακριβό (εκτός και αν το... ερωτευτείς) οπότε εγώ προσωπικά βλέπω μόνο μια ουσιαστική επιλογή: το μεσαίο.

Ανακεφαλαιώνοντας η συνολική τιμή έχει ως εξής:

Τιμή μεσαίου προ ΦΠΑ: 1129

modem προ ΦΠΑ: 47,8

Σύνολο με ΦΠΑ: 1400

Κόστος για "έξυπνη αναβάθμιση μνήμης": 50 ευρώ

Τελικό σύνολο: 1450 ευρώ

Τελικά εμένα εκεί μου πάει η τιμή. Λίγο πιο υψηλή από ό,τι μου φαινόταν αρχικά (μπερδεύει αυτό το "προ ΦΠΑ") αλλά τελικά ΜΑΛΛΟΝ θα το πάρω. Ελπίζω μόνο να μη μου έρθει τον Ιούλιο!!

και εγώ θα το πάρω χωρίς αλλαγμένη μνήμη και χωρίς modem... 1351 με ΦΠΑ + έξοδα αποστολής.. Ελπίζω και εγω να μην το πάρω Ιούλιο... Γι'αυτό και θα το παραγγείλω από τώρα για να μπω στην σειρά προτεραιότητας...

Ένα δεν μπορώ να καταλάβω... ποιος ο λόγος να μην έχουμε άμεση διαθεσιμότητα??? Όλες οι άλλες χώρες γιατί έχουν άμεση διαθεσιμότητα... Στο πηγάδι κατουρήσαμε εμείς...??? Πάντως το modemάκι πρέπει να το κάνουν δώρο αυτοί.... γιατί αρκετά λεφτά τους δίνουμε... Ή έστω να μας το δώσουν στο κόστος.... για να μην μπούνε και μέσα τα παιδιά...

Αν έπαιρνα κάτι επιπλέον θα έπερνα ενα bluetooth ποντικάκι για να μην μπλέκομαι με τα καλώδια... αλλά και αυτό πανάκριβο είναι...

Φαγούρα με έχει πιάσει... Ανυπομονώ να το πάρω...

Καλό κουράγιο σε όσους θα περιμένουν μέχρι τον Ιούλιο και σε όσους θα το παραγγείλουν τον Ιούλιο... αυτοί.... χειμώνα θα το πάρουν....

σιγά που θα έχει και σειρά προτεραιότητας ρε παιδιά! πόσα θα τα φέρνουν; 10 κάθε φορά? Εντάξει, ηρεμήστε! Ας το δούμε πρώτα και από κοντά! Μη πάρουμε γουρούνι στο σακί (λέμε τώρα..)

Πραγματικά, είναι τόσοι πολλοί με 1500 ευρώ στο χέρι που περιμένουν έξω από το κατάστημα;;;;

δεν ξερω με 1500 ποσοι ειναι αλλα εγω ειμαι με 1200 στο χερι και πεμπτη ανεβαινω αθηνα να το χτυπήσω.ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΛΑΤΡΕΜΕΝΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ...

Παντως απο φιλαρακι που ξέρω περίμενε το power book 1 μηνα φαντασου τι θα γίνει με αυτο που είναι καινουριο και θα έχει μαζικα ζήτηση τον πρώτο καιρο.

@daniel's_saving_grace

και γώ σκευτομαι την λύση e-shop για μνημουλα (αν και θα το αφήσω λίγο να δώ πως τα παει με την 512) αλλα έχω 2 παρατηρήσεις.

Η μνημη του e-shop πέζει στα 533 ενω του applestore sta 667.

Ακομα πόσο ευκολα θα μπορέσεις να πουλήσεις 2*256 μνήμες για φοριτο??

Τέλος με το usb dvdr μου το super δεν θα μου χρειαστει οποτε κανενας καλος λόγος να μην πάρω το "μικρο".Δεν νομίζω τα 0,14GH θα κάνουν τη διαφορα.

Αυτα

@LordArthas

Εντιπώσεις και τώρα.(α και δεν πρόκειτε να μου αλαξει κανείς γνώμη.)Ειδικα θα ήθελα να ακουσω εντιπώσεις για το πληκτρολόγιο.

Τέλος μόλις είδα

applestorre.gr

TELEYTEES AFIXEIS

MacBook 1.83GHz White Έλληνική Έκδοση

MacBook 2.0GHz White Ελληνική Έκδοση

MacBook 2.0GHz Black Ελληνική Έκδοση

Αυτο σημείνει οτι τα ελληνικα είναι ετοιμοπαράδωτα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...