Προς το περιεχόμενο

The Elder Scrolls IV: Oblivion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

os, πειτε και εσεις οτι σας φανηκε καλο και οτι σας φανηκε ασχημο. Εγω θα το κανω install στον φακελο:

steam in/steamapps/common/oblivion και βλεπουμε. ^_^

στο φακελο steam in/steamapps/common/. Προσεχε, λεει θελει το φακελο που περιεχει το \oblivion οχι εκεινον που ειναι εγκατεστημενο

Το Superpack πάρα πολύ μπελαλίδικο.

Το κάνει install μιά χαρά, μαζί και με τα high res textures που ήθελα, αλλά δυσκολεύομαι πάρα πολύ με τις παραμετροποιήσεις των επι μέρους mods.

Ειδικά το DarnUI που αλλάζει το interface, πραγματική καταστροφή, λόγω των πολύ μικρών του fonts, τα οποία δεν μπορώ να μεγαλώσω ιδιαίτερα. Και δυστυχώς κατα την εγκατάσταση του Superpack, δεν μπορώ να επιλέξω να μήν εγκατασταθεί το UI overhaul.

Θα προσπαθήσω λίγο ακόμα, αλλά με βλέπω να βάζω manually 1 προς 1 τα mods που με ενδιαφέρουν, όπως και πρίν.

Περιεργο αυτο που μου λες για το UI γενικα στο pc ο κοσμος το εβρισκε πολυ μεγαλο... Το darnified ειναι απ τα πιο διασημα και αγαπημενα mod του oblivion... δεν εχει προβλημα παντως, βαλε απο πανω οποιο ui αλλο θελεις, εχει πολλα με μεγαλυτερο font. Μην αφηνεις το αρχικο το vanilla ειναι αθλιο. Επισης αν δειτε στο information/guidelines εχει γραψει ο ανθρωπος πως να απενεργοποιησεις την πεινα, το stamina, το combat fumbling κλπ. Αν δεις στο data εχουν ini ολα αυτα που μπορεις να τα απενεργοποιησης ή να τα σεταρεις, π.χ. στο enhanced stamina.ini (καπως ετσι) πανω πανω λεει μπλαμπλα=1, "βαλε 0 για να το απενεργοποιησεις"

Λιγο διαβασμα παιδια, οτι ρωτατε, το ρωτησανε ηδη...

• Απαντ. 527
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βασικά, ακριβώς λόγο του πολύ διαβάσματος και των πολλών παραμετροποιήσεων που ήθελα να κάνω, άρχισα να κουράζομαι με το Superpack.

Το πρόβλημα με το Durnified UI είναι ότι προορίζεται για monitors και όχι για τηλεοράσεις. Το παιχνίδι το παίζω με 40'' τηλεόραση, από απόσταση 3 μέτρων και με ανάλυση 1360Χ768. Tα fonts του είναι πάρα πολύ μικρά, το ίδιο και οι μπάρες.

Έφτιαξα δικά μου fonts μεγαλύτερου μεγέθους, αλλά το Darnified UI είναι πάρα πολύ ιδιότροπο. Tα μεγάλωσα λίγο, αλλά αν πάς σε γραμματοσειρά από 18 και πάνω, δημιουργούνται προβλήματα. Παράλληλα, αν αυξήσεις το μέγεθος των πολύ μικρών εικονιδίων, έχεις overlap με τις μπάρες που βάζει το HUD Bars, οπότε θέλει tweaking και εκεί, που σημαίνει άπειρα restarts του παιχνιδιού μέχρι να το φτιάξεις.

Οι παραμετροποιήσεις για Darker Nights, compass, map markers, fatigue, Skill decay κλ ήταν εύκολες, αλλά γενικά στο σύνολό του το πακέτο αυτό είναι απλή υπόθεση μόνο για αυτόν που τα θέλει όλα αυτά τα mods και με τον ίδιο τρόπο που τα ήθελε ο δημιουργός του.

Αλλιώς θέλει πάρα πολύ διάβασμα, πολύ ψάξιμο και δοκιμές στα ini files, καθώς και γνώσεις λειτουργίας του Wrye Bash.

Επίσης υπάρχουν ερωτηματικά για τα περι install των texture packs πρίν το superpack, μιάς και οι οδηγοί των overhauls αναφέρουν ρητά την εγκατάσταση των textures τελευταία στη διαδικασία.

Θα κάνω μερικές τελευταίες δοκιμές σήμερα, μπάς και καταφέρω να απεγκαταστήσω το Darnified UI και το HUD Bars και τελειώσουμε.

Δημοσ.

Προσωπικα το εβαλα πριν λιγο το Superpack και το patch του και ετρεξε κανονικα το παιχνιδι. Νομιζω εχει γινει πιο δυσκολο, εχασα να φανταστειτε απο κατι ποντικια σε μια κατακομβα που ηταν μαζι με εναν σκελετο τοξοτη που μου εριξε και ολα αυτα επειδη κουραστικε ο χαρακτηρας απο τη χρηση του σπαθιου...πω πω, παρα εγινε δυσκολο για μενα αλλα θα το παλεψω. Εχει διαφορα στα γραφικα, τωρα ομως κατα ποσο ολα αυτα που βαζει ειναι καλα δεν ξερω. Θα δουμε στην πορεια.

Δημοσ.

Το πρόβλημα με το Durnified UI είναι ότι προορίζεται για monitors και όχι για τηλεοράσεις. Το παιχνίδι το παίζω με 40'' τηλεόραση, από απόσταση 3 μέτρων και με ανάλυση 1360Χ768. Tα fonts του είναι πάρα πολύ μικρά, το ίδιο και οι μπάρες.

Έφτιαξα δικά μου fonts μεγαλύτερου μεγέθους, αλλά το Darnified UI είναι πάρα πολύ ιδιότροπο. Tα μεγάλωσα λίγο, αλλά αν πάς σε γραμματοσειρά από 18 και πάνω, δημιουργούνται προβλήματα. Παράλληλα, αν αυξήσεις το μέγεθος των πολύ μικρών εικονιδίων, έχεις overlap με τις μπάρες που βάζει το HUD Bars, οπότε θέλει tweaking και εκεί, που σημαίνει άπειρα restarts του παιχνιδιού μέχρι να το φτιάξεις.

Οι παραμετροποιήσεις για Darker Nights, compass, map markers, fatigue, Skill decay κλ ήταν εύκολες, αλλά γενικά στο σύνολό του το πακέτο αυτό είναι απλή υπόθεση μόνο για αυτόν που τα θέλει όλα αυτά τα mods και με τον ίδιο τρόπο που τα ήθελε ο δημιουργός του.

Αλλιώς θέλει πάρα πολύ διάβασμα, πολύ ψάξιμο και δοκιμές στα ini files, καθώς και γνώσεις λειτουργίας του Wrye Bash.

Επίσης υπάρχουν ερωτηματικά για τα περι install των texture packs πρίν το superpack, μιάς και οι οδηγοί των overhauls αναφέρουν ρητά την εγκατάσταση των textures τελευταία στη διαδικασία.

Θα κάνω μερικές τελευταίες δοκιμές σήμερα, μπάς και καταφέρω να απεγκαταστήσω το Darnified UI και το HUD Bars και τελειώσουμε.

Κοιτα εγω το παραμετροποιηση χωρις να μπλεξω με wry bash. Τιποτα, δεν εκανα απλα πειραξα 2-3 Ini. Αν σκεφτεις οτι για να βαλεις απο μονος τα 4 μεγαλυτερα και πιο αναγνωρισμενα overhaul (oscuro, Francesco, Mortigan και... το 4ο) θελεις κατεβασεις 200 ξεχωριστα αρχεια και μετα για εγκατασταση 4-5 ωρες ΧΑΛΑΡΑ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ, με πειραγμα σε wry bash και να κανεις merge τα mod, και μετα να πρεπει να κανεις optimize τα meshes και να τα σορταρεις και και.....

Ε τοτε το οτι ο τυπος σου δινει 1 αρχειο να κατεβασεις και να κανεις install νομιζω οτι ΑΞΙΖΕΙ. Και αξιζει να αφιερωσεις και 5 λεπτα ΑΝ για τα ini tweaks που σου λεει ακριβως πως να τα κανεις αν δεν σου αρεσει το realism mod.

Πριν κανα 2 χρονια το παλεψα και μονος και στην πορεια σου βγαινει η πιστη, λες προγραμματιστης πρεπει να γινω. Ολοι φωναζαν το χρονια ρε παιδια δωστε ενα απλο compilation με ενα setup...

Απο κει και περα για τη 40αρα tv που ειπες, προφανως εχεις δικιο, το παιχνιδι ειναι για pc και το darn ui ειναι για να το κανει πιο ανθρωπινο το font για pc monitor ενω πριν ηταν καθαρα για κονοολες.

Για τη δυσκολια παντως, μπορειτε απλα να χαμηλωσετε το slider απο 50% σε π.χ. 30%......

Το FCOM convergence προσθετει ενα τονο περιεχομενο στο παιχνιδι, και μπορειτε πανω σ αυτο να προσθεσετε και ποσα αλλα quest mod αν θελετε.

Οσο για τα texture mod, ακουληθεστε τις οδηγιες του danwood.

Δημοσ.

Προσωπικα το εβαλα πριν λιγο το Superpack και το patch του και ετρεξε κανονικα το παιχνιδι. Νομιζω εχει γινει πιο δυσκολο, εχασα να φανταστειτε απο κατι ποντικια σε μια κατακομβα που ηταν μαζι με εναν σκελετο τοξοτη που μου εριξε και ολα αυτα επειδη κουραστικε ο χαρακτηρας απο τη χρηση του σπαθιου...πω πω, παρα εγινε δυσκολο για μενα αλλα θα το παλεψω. Εχει διαφορα στα γραφικα, τωρα ομως κατα ποσο ολα αυτα που βαζει ειναι καλα δεν ξερω. Θα δουμε στην πορεια.

To superpack αυτό το λιγότερο που κάνει είναι τα γραφικά. Αν θές μόνο γραφικά πάνε στο πόστ που είχα κάνει πρίν λίγες μέρες.

Το pack αυτό κάνει ριζικές αλλαγές στο User Interface, στο gameplay, στους κακούς και NPCs, στα αντικείμενα κλ κλ κλ, οπότε αλλάζει πάρα πολύ το παίξιμό του.

dapos, το πρόβλημα του Darnified UI , με τα μικρά fonts το αναγνωρίζει και ο ίδιος, αλλά δεν έχει πλέον το χρόνο για να το διορθώσει.

Εμένα εκεί είναι το πρόβλημα και είναι game breaker, διότι όση καλή δουλειά και αν έγινε για το compilation, αν δεν μπορώ να απεγκαταστήσω το UI, δεν μπορώ να παίξω.

Επίσης το superpack αυτό δεν μπορώ να το προτείνω σε αρχάριους στο παιχνίδι ή σε αρχάριους στα mods. Σίγουρα αποσκοπεί σε αυτούς που ρουφήξαν το παιχνίδι και θέλουν πιό πολλά.

Δημοσ.

Αυτά είναι τα ωραία του OOO,σε κάποιους μοιάζει σαδιστικό αλλά ρε φίλε πραγματικά αξίζει.

Το μόνο που είναι εκνευριστικό είναι ότι ανεβαίνεις lvl πολλλλλύ αργά.

Εγώ πάλι έχασα μόνο από αρούρια όταν ήμουν lvl 1,ούτε σκελετός δεν υπήρχε καν. :rolleyes:

Λογικό βέβαια γιατί ήταν lvl2-5,όλα τα creatures σε αυτά τα Mods είναι ημι-αυτόνομα στο lvling τους,δηλαδή μπαίνεις σε μια σπηλιά όντας lvl 9 και μπορείς να συναντήσεις βρικόλακες με min lvl το 15(τα boss 24).

Εκεί απλά την κάνεις σιγανά σιγανά να μην σε ακούσουν.Από την άλλη συναντάς creatures που μπορεί να είναι 20lvl κάτω από εσένα.

Αυτό το random εγώ λάτρεψα.

Φαντάσου τι θα κάνουν με το Skyrim και τα γλυκύτατα δρακουλίνια.Lvl3 και σου έρχεται ancient dragon. ^_^

Δημοσ.

Χαχαχα. Γουσταρεις. Δεν λεω, δικιο εχεις το οτι ειναι πιο challenge κλπ αλλα να ξερεις οτι δεν ειμαι και ο No1 rpg-ας. Tην αφησα βεβαια τη δυσκολια εκει (δεν ξερω και απο που να την αλλαξω βεβαια, οποιος ξερει...) και μεχρι τωρα εχω προχωρησει, παω καλα αλλα εχω ενα θεματακι αν μπορεις να μου λυσεις....δεν τρεχω αχαχα και δεν ξερω το γιατι. Πριν ετρεχα κανονικα, τωρα δεν τρεχω. Εχω αδειασει και αρκετα πραγματα αλλα....τα ιδια. Καμια βοηθεια?

Δημοσ.

Πρέπει να μελετήσεις τις αλλαγές που κάναν τα mods που πέρασες, διότι θα χαθείς από τις αλλαγές που έγιναν.

Και οι αλλαγές είναι πάρα πολλές.

Βασικά τώρα παίζει ρόλο το πόσα πράγματα κουβαλάς, αν τρέχεις ή όχι κλ για το τί παίζει με το fatigue.

Επίσης πρέπει να τρώς, να πίνεις νερό και να κοιμάσαι, αλλιώς θα έχεις πρόβλημα.

Βασικά πρέπει να ρίξεις διάβασμα, να δείς τί αλλάζουν τα mods, τί θές και τί δέν θές από αυτά και εν συνεχεία να κάνεις αλλαγές στα ini files.

Mε το fatigue για παράδειγμα, μπορείς να μπείς στο αντίστοιχο ini αρχείο και να αλλάξεις το ρυθμό ανανέωσης της stamina, το πώς συμπεριφέρεται ο χαρακτήρας σου όταν σου τελειώνει, αν μπορείς να περπατάς προς τα πίσω όταν είσαι σε μάχη και πολλά άλλα.

Δημοσ.

Βασικα οχι, δεν θα θελω να κοιμαμαι, να πινω νερο να να να....Να παιξω θελω :). Θελω αν σου ειναι ευκολο να μου πεις απο που μπορω να αλλαξω λιγο την δυσκολια και ακομα απο που μπορω να ρυθμισω αυτα για την τροφη, νερο, τρεξημο κλπ. Ελπιζω να μη σε κουραζω. Που θα βρω αυτο το fatigue? Ειναι .ini αρχειο ή μεσα σε καποιο .ini θα το βρω και θα το αλλαξω?

Δημοσ.

Βασικα οχι, δεν θα θελω να κοιμαμαι, να πινω νερο να να να....Να παιξω θελω :). Θελω αν σου ειναι ευκολο να μου πεις απο που μπορω να αλλαξω λιγο την δυσκολια και ακομα απο που μπορω να ρυθμισω αυτα για την τροφη, νερο, τρεξημο κλπ. Ελπιζω να μη σε κουραζω. Που θα βρω αυτο το fatigue? Ειναι .ini αρχειο ή μεσα σε καποιο .ini θα το βρω και θα το αλλαξω?

Το παιχνίδι είναι αυξημένης δυσκολίας με το superpack και θέλει και κάποια μελέτη. Όπως μου τα γράφεις δέν είναι για εσένα.

Θα σου πρότεινα να πάς στο αρχικό μου πόστ, όπου σου δίνω το link του steam για να κάνεις πιό όμορφο στα γραφικά το παιχνίδι, χωρίς να αλλάξεις το gameplay του.

Θα περάσεις με το OBMM 4-5 mods και τελείωσες.

Δημοσ.

Σε αυτο εχεις ενα δικιο (στο οτι δεν ειναι για μενα) αλλα τωρα εχει γινει πιο καλο το melee νομιζω και μαρεσει πιο πολυ. Ακομα, ειχα βαλει επιτυχως τα 3 πρωτα στη σειρα απο εκεινο το λινκ του steam που μου ειχες παραθεσει αλλα ενα δεν μπορεσα να το βρω πουθενα και να το βαλω. Εφοσον δεν εχω παιξει το παιχνιδι πολυ ως κανονικο oblivion, δεν θα καταλαβω και μεγαλες διαφορες με το superpack, ετσι δεν ειναι? Δηλαδη αν χαμηλωσω λιγο τη δυσκολια και απενεργοποθησω να θελω νερο, υπνο κλπ δεν θα ειναι ενταξει? Εχει και τοσα textures που φτιαχνουν το παιχνιδι και μπαινουν αυτοματα με το superpack ενω να τα βαλω χειρκινητα θα μου βγει η πιστη.

Ρεεεε, θα μας τρελάνετεεεε, Oblivion παίζετε αντί για Skyrim;;;

Αφήστε το το ρημάδι εκεί που είναι :lol:

Ναι, αλλα αν αποφασισουμε να παιξουμε το skyrim σε κανα χρονο θα εχουν λυθει οποια προβληματα θα εχουν βγει 1000 mod και θα ειναι καλυτερα μαλλον τα πραγματα...εδω στο oblivion και ακομα να βγαλουμε ακρη. :-D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγινε, παω να τα δω λοιπον...

Γιατι καποιες μπαρες πεφτουν πανω στις αλλες?

16kuiix.jpg

Εχω ανοιξει και θεμα στο φορουμ του fcom και περιμενω να μου πουν πως να αλλαξω τα θεματα με το φαι, νερο τρεξημο (αν και τωρα που μπηκα τρεχει κανονικα, δεν ξερω γιατι), μπαρες κλπ...για να δουμε...εψαξα αλλα δεν καταφερα να βρω απο που να τα αλλαξω τα συγκεκριμενα.

Επεξ/σία από stratigos24
Δημοσ.

Παιδια για την δυσκολια.. Υπαρχει απο πριν στο oblivion... Πατηστε Escape, στο μενου εκει που λεει gameplay, εχει Difficulty, και ειναι στο 50%, που λεει οτι ειναι νορμαλ, στο 100% ειναι impossible, στο 0% ειναι βολτα στο παρκο... Κατεβαστε το σε οσο σας βολευει. Ειπαμε...

Οσο για το leveling speed, εχει ενα αρχειο ini -> Realisting leveling.ini οπου μεταξυ ολων εχει να βαλεις και το ρυθμο leveling που θελεις. Αν θες που λεει ο λογος το βαζεις να κανεις level up καθε 2 χτυπηματα..

Για το ui επισης ξανατονιζω, βαλτε οτι θελετε, δεν χρειαζεται να κανεις uninstall. Βαλτε απο πανω οποιο αλλο θελετε, στο oblivion nexus εχει 100 ui για ολα τα γουστα.

http://www.tesnexus.com/downloads/cat.php?id=42&orderby=downloads&order=DESC&tags=

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...