Voodooman Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 den xerw ean aksizei trela' date=' 1 ora epeksa, eida xaza npc, artifacts, koutseremeno lod, poly perpatima, mikra texture (eblepes tiles se mikri apostasi), screen lag ktl elpizw na bgaloun patch gia ta npc, gia na paixw kai allo.[/quote'] Σε μία ώρα δεν προλαβαίνεις καν να καταλάβεις τί παιχνίδι παίζεις, πόσο μάλλον να αξιολογήσεις ένα τόσο μεγάλο και ζωντανό παιχνίδι. Συνέχισε σε παρακαλώ με το FEAR και άσε το παιχνίδι ήσυχο, δεν κάνει για εσένα.
damn3 Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Η ειρωνία να λείπει σε παρακαλώ. Δεν χρειάστηκα παραπάνω από μία ώρα για να δω τα τρελά των NPC. Ούτε χρειάζομαι άλλη μια ώρα να ρυθμίζω tweaks για να δουλεύει όπως θα έπρεπε να δουλεύει σε AMD64 3500+/1GB Dual Channel 400/6600GT/SATA2 HD εφόσον το παιχνίδι σου διαλέγει ένα configuration για να παίξεις χωρίς προβλήματα. Μάλλον όλοι αυτοί που γράφουν σχετικά θα έπρεπε να παίξουν FEAR, ίσως θα έπρεπε να τους απαντούσες και σε αυτούς να παρατήσουν το Oblivion για κάτι άλλο, έλα όμως που αυτοί το έπαιξαν παραπάνω από μία ώρα και ως δια μαγείας έβγαλαν σχεδόν τα ίδια συμπεράσματα με εμένα: > [url]http://www.elderscrolls.com/forums/index.php?showtopic=321007&hl=[/url] [url]http://www.elderscrolls.com/forums/index.php?showtopic=325235&hl=[/url] [url]http://www.elderscrolls.com/forums/index.php?showtopic=324643&hl=[/url] [url]http://www.elderscrolls.com/forums/index.php?showtopic=323682&hl=[/url] [url]http://www.elderscrolls.com/forums/index.php?showtopic=323263&hl=[/url] Έτσι όπως πεθαίνουν τα NPC μόνα τους θα ήταν έρημες οι πόλεις (πάλι καλά που έβαλαν respawn - κάτι θα ήξεραν). polaki το fast travel όχι δεν το ήξερα αν και κάτι είχε πάρει το αυτί μου με κάτι previews που είχα δει. Αν το ήξερα θα το χρησιμοποιούσα. Τέλος είδα με λύπη πως εκτός από κλίκες στο Counter-Strike, World of Warcraft, Lineage 2, XBOX360, PLAYSTATION 3 υπάρχούν και κλίκες και στο Oblivion.
viper2005 Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 stin eisagwgi eixe kaneis artifacts girw apo to mixanima poy moiazei san poliorkitiko krio? [otan milage o basilias kai deixnei mia porta me kate terata kai ena machine]
damn3 Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Τι ακριβώς; Εγώ αυτά που αντιμετώπισα ήταν έξω στην ύπαιθρό να γεμίζει η οθόνη σποραδικά "texture" σαν τα λουλούδια που υπήρχαν γύρω μου.
Voodooman Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Η ειρωνία να λείπει σε παρακαλώ. Δεν χρειάστηκα παραπάνω από μία ώρα για να δω τα τρελά των NPC. Ούτε χρειάζομαι άλλη μια ώρα να ρυθμίζω tweaks για να δουλεύει όπως θα έπρεπε να δουλεύει σε AMD64 3500+/1GB Dual Channel 400/6600GT/SATA2 HD εφόσον το παιχνίδι σου διαλέγει ένα configuration για να παίξεις χωρίς προβλήματα. Μάλλον όλοι αυτοί που γράφουν σχετικά θα έπρεπε να παίξουν FEAR' date=' ίσως θα έπρεπε να τους απαντούσες και σε αυτούς να παρατήσουν το Oblivion για κάτι άλλο, έλα όμως που αυτοί το έπαιξαν παραπάνω από μία ώρα και ως δια μαγείας έβγαλαν σχεδόν τα ίδια συμπεράσματα με εμένα: > [url]http://www.elderscrolls.com/forums/index.php?showtopic=321007&hl=[/url] [url]http://www.elderscrolls.com/forums/index.php?showtopic=325235&hl=[/url] [url]http://www.elderscrolls.com/forums/index.php?showtopic=324643&hl=[/url] [url]http://www.elderscrolls.com/forums/index.php?showtopic=323682&hl=[/url] [url]http://www.elderscrolls.com/forums/index.php?showtopic=323263&hl=[/url] Έτσι όπως πεθαίνουν τα NPC μόνα τους θα ήταν έρημες οι πόλεις (πάλι καλά που έβαλαν respawn - κάτι θα ήξεραν). polaki το fast travel όχι δεν το ήξερα αν και κάτι είχε πάρει το αυτί μου με κάτι previews που είχα δει. Αν το ήξερα θα το χρησιμοποιούσα. Τέλος είδα με λύπη πως εκτός από κλίκες στο Counter-Strike, World of Warcraft, Lineage 2, XBOX360, PLAYSTATION 3 υπάρχούν και κλίκες και στο Oblivion.[/quote'] Ειρωνία δεν υπάρχει σε ούτε μία λέξη από όσα έγραψα. Το μόνο για το οποίο μπορείς να με κατηγορήσεις είναι ένας εκνευρισμός. Αρπάχτηκα με αυτό που έγραψες "το έπαιξα μία ώρα και δεν μου άρεσε". Πώς μπορείς να δώσεις 40 ευρώ (για την απλή έκδοση), να παίξεις μία ώρα και να καταλάβεις μετά ότι δεν σου άρεσε; Δεν ήξερες τί αγόραζες; Εκτός και αν δεν το αγόρασες αλλά το "βρήκες", οπότε το θέμα πάει αλλού. Πιο πάνω ένας φίλος ρώτησε αν αξίζει να σχοληθεί με το παιχνίδι. Επεσήμανε πως δεν θέλει να καταναλώνει φαιά ουσία για ένα παιχνίδι. Απόλυτα σεβαστό, για αυτό και δεν πρέπει να αγοράσει το παιχνίδι. Το FEAR είναι ένα εξαιρετικό,μοναδικό παιχνίδι, που δεν απευθύνεται στο ίδιο κοινό με το Oblivion. Δεν θεωρώ το FEAR υποδεέστερο, ίσα ίσα που το σέβομαι απόλυτα και θα το έπαιζα κιόλας, αν θεωρούσα ότι αξίζει να δώσω 40+ ευρώ για μία εμπειρία 10 ωρών. Επειδή όμως αγοράζω πρωτότυπα παιχνίδια και δεν έχω δυνατότητα για λάθος αγορές, σκέφτομαι πολύ καλά πού θα επενδύσω τα χρήματά μου. Και όσο για την κλίκα που λες, δεν πρόκειται για κλίκα, αλλά για ομάδες ανθρώπων που ο ένας ζητάει τη συμβουλή των άλλων για να προχωρήσει μέσα σε ένα τόσο χαώδες και ανοιχτό παιχνίδι. To FEAR δεν μπορεί να συσπειρώσει γύρω του τόσο πολύ τους ανθρώπους, γιατί πολύ απλά μετά από 30-40 topics δεν θα υπάρχει κάτι άλλο για το παιχνίδι που να μην έχει ειπωθεί, ενώ στο Oblivion είναι άπειρα τα προβλήματα που συναντάει ένας παίκτης και (ίσως) άπειρες οι διαφορετικές εμπειρίες που βιώνει ο κάθε παίκτης, ανάλογα με το class, το race του, το ποιά πόλη επισκέπτεται πρώτα και τόσα άλλα. Ανέκαθεν τα RPGs συγκέντρωναν έτσι τους παίκτες,αλλά αυτό οφείλεται στην φύση των παιχνιδιών, όχι στην ανωτερότητά τους. Πέρα από τα όποια τεχνικά πρoβλήματα (που είναι πολύ λιγότερα από ό,τι περίμενα) , πρόκειται για έναν πραγματικό άθλο, που οδηγεί πολύ μπροστά το είδος των CRPGs. Για τα προβλήματα στο μηχάνημά σου, να σου θυμίσω ότι τα ίδια γίνονταν και με το Ultima IX στην εποχή του, και με το Morrowind. Αιτία για την χαμηλή τους απόδοση είναι ο κόσμος που φορτώνουν, οι άπειροι υπολογισμοί πάνω στην Physics engine, στο ΑΙ και στο σχεδιασμό του κόσμου. Πόσο μάλλον στο Oblivion, το οποίο έχει γραφικά που πλησιάζουν πια αυτά ενός πρωτοκλασάτου shooter, του FEAR. Στο PC Μου υποθέτω θα σέρνεται πολύ χειρότερα από το δικό σου, αλλά αλλού είναι το μυστικόστα RPGs. Τελικά, όλο μου το πρόβλημά μαζί σου είναι που μπαίνεις σε ένα topic όπου βλέπεις ότι οι περισσότεροι είναι λάτρεις του παιχνιδιού και εξαπολύεις 3-4 κατηγορίες χωρίς πολλή σκέψη και χωρίς να ασχολείσαι ιδιαίτερα με αυτού του είδους τα παιχνίδια. Η κριτική για οποιοδήποτε θέμα είναι πάντα ευπρόσδεκτη (μη νομίζεις, έχω και εγώ ράμματα για τη γούνα του Oblivion, αργότερα...), αλλά καλό είναι να γίνεται εμπεριστατωμένα. Και εσύ όμως με το Oblivion βρήκες να ασχοληθείςμε τα RPGs; Ξεκίνα από κάτι πιο light και βλέπουμε! http://www.insomnia.gr/vb3/images/icons/icon7.gif Smile
damn3 Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Μα δεν είπα πουθενά ότι διάλεξα το Oblivion για να ασχοληθώ με RPG και έχω παίξει και το Morrowind σε υπολογιστή που με όλα low και να κολάει όπως και εγώ με το Morrowind.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Εγώ να πω απλά, ότι το oblivion είναι κυρίως ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ. Κάποιος που ασχολείται με το πώς κατασκευάστηκε το παιχνίδι, πόσο καλή είναι η AI και διάφορα τεχνικά θέματα, θα χάσει τη μαγεία. Προσωπικά δε με ενδιαφέρει καθόλου πόσο χαζά είναι τα NPC. Δεν παίζω το παιχνίδι για action-challenge. Αντιθέτως μπορώ να πω ότι ψιλοβαριέμαι αυτό το κομμάτι, και σίγουρα δε θα το έκανε πιο ευχάριστο το να τρέχω προς τα πίσω για να ξεφύγω από τα NPC. Έχουμε και κάμια τιμή βρε αδερφέ. Ο πολεμιστής δε τρέχει να ξεφύγει. Δεν παίζει ύπουλα. Ο κλέφτης δεν αφήνει να τον συλλάβουν. Και αν τον συλλάβουν δραπετεύει. Το παιχνίδι είναι παραμύθι. Θέλει να μπεις στον κόσμο του. Προσωπικά, θυμάμαι ήδη μια σκηνή στο oblivion που με συγκίνησε ιδιαίτερα. Όταν έκανα ένα μεγάλο ταξίδι ανάμεσα σε δύο πόλεις, βρέθηκα απέναντι σε ένα βουνό. Γενικά επειδή μου αρέσει να φτιάχνω φίλτρα, δεν ταξιδεύω από το δρόμο, αλλά παίρνω την ευθεία που ενώνει τις δύο πόλεις και την ακολουθώ σχεδόν πιστά, ώστε να βρίσκω σε περίεργα μέρη, περίεργα φυτά (σε βάλτους πχ). Ανεβαίνοντας λοιπόν πάνω στο βουνό (πάντα πάνω στην ευθεία), γυρνάω τυχαία το κεφάλι μου δεξία και βλέπω πέρα μακριά να βρίσκεται η κεντρική πόλη (δε θυμάμαι ονόματα, sorry) απ'όπου ξεκίνησα το παιχνίδι δραπετεύοντας από τις φυλακές της. Ήταν πανέμορφη! Και οι ιστορίες που είχα ακούσει για αυτήν την έκαναν ακόμα πιο όμορφη. Και σκέφτηκα "κάποια μέρα θα ξαναγυρίσω σε εκείνη την πόλη, όταν θα είμαι έτοιμος και θα δω τα θαύματα που κρύβει μέσα της". Και δίνοντας αυτή την υπόσχεση στον εαυτό μου, συνέχισα το δρόμο μου. Αν ήμουν συγγραφέας θα μπορούσα να γράψω για τα συναισθήματα μου με καλύτερο τρόπο. Δεν είμαι όμως και γι'αυτό μπορεί να τα γράφω λίγο "σαχλά". Αλλά όπως και να'χει, αυτή ήταν για μένα η σημασία ΚΑΙ του morrowind ΚΑΙ του oblivion. Οι ιστορίες που ακους, οι ιστορίες που φαντάζεσαι, αυτά που τελικά ζεις, οι πόλεις που αγαπάς, τα όμορφα μέρη που ξέρεις ότι κάπου υπάρχουν. Γενικά όλη αυτή η αίσθηση που σου δίνει συνεχώς το παιχνίδι, ότι σ'αυτό τον κόσμο υπάρχουν μαγικά πράγματα που περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Σαν να ψάχνεις το χαμένο θησαυρό ενός πειρατή και διαβάζεις το χάρτη του.
HellasVagabond Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 1)Θα βγει patch σε λιγες μερες γιατι οντως το παιχνιδι εχει προβληματα. 2)Τι ειναι καλυτερο λετε ? Bloom με 4xAA η HDR ? Τα εβαλα και ειχα το ιδιο σχεδον αποτελεσμα και με τα 2. 3)Εγω το παιζω με ολα στο Full , ολα στο πιο FAR , Large Textures , με HDR αλλα χωρις καμια Shadow αφου πιστευω πως αδικα FPS σπαταλουνται με τα Shadows..Ωστοσο ακομα βλεπω FPS DROP οταν ειμαι σε χωρους οπως στα λιβαδια εξω απο το καστρο...Βεβαια μιλαμε για αχανες εκτασεις αλλα παλι δεν δικαιολογειται.
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Vasika guys to fast travel ntropi sas ean to use giati etsi xanete i atmosfaira tis periplaneisis(ase pou xanete apeirous treasures)...to polu agoraste ena alogo i kante tin proti apostoli tou main quest oste na parete ena tzampe....kai oso gia ta artifacts xaza NPCs,oute artifacts eixa pote oute ta NPCs itan xaza....kai oso gia to kunigi min klevete i min skotonete...kai oso gia tous allous enemies apla agoraste ena black horse...den sas ftanoun me tipota...tespa to game einai diamanti gia to eidos tou OTI KAI NA LETE... p.s. to HDR me kouraze polu ta matia giati einai polu bright re Hellas opote evala bloom k AA ase pou to HDR ta kanei ola na fenonte fake...
devil_will_cry Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 loipon to phra to paixnidi kai mporw na pw oti me entypwsiase an kai den entypwsiazomai katholoy eykola apo paixnidia genika.o xeirismos mia xara einai an kai eimai asxetos me rpg.ta grafika poly kala pantws.re paidia den paizei se sli giati den moy bgazei tis mpares sta plagia.kai apo oti katalaba einai apaithtiko paixnidi.alla an den eixe piasei to sli den nomizw na moy ebgaze ultra high quality me thn mia 7800.
dre@mc@tcher Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Re paidia thelo kai ego na to paro alla fovamai min einai ipervolika xaotiko kai patho tin plaka mou! diladi min kano 200 ores gia na termatiso toulaxiston tis kiries apostoles!
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 toso mono xreazete gia to na to matheis...heheheh...
polaki Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Δημοσ. 1 Απριλίου 2006 Εγώ να πω απλά' date=' ότι το oblivion είναι κυρίως ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ. Αν ήμουν συγγραφέας θα μπορούσα να γράψω για τα συναισθήματα μου με καλύτερο τρόπο. [/quote'] Aυτο που διηγήθηκες το "επαθα" εγω πρόσφατα με το World of Warcraft, επι 7 μηνες έπαιζα ως Alliance και φυσικά ειχα δει ολες τις περιοχές εκτώς από τις αρχικές των Horde που δεν εχουν quest για μένα. Αυτον τον καιρό το έχω ξαναρχίσει ως horde, και ενω μεχρι τα πρώτα 15 levels ήμουν στις περιοχες που δεν ειχα ξαναπάει, μετά αρχισα να πηγαινω και σε αυτές που ήξερα ως alliance. Ε εκει και μονο που μπήκε η μουσική υπόκρουση της περιοχής ανατρίχιασα, γιατί θυμήθηκα πώς ήταν οταν ημουν εκει για πρώτη φορά πριν 7 μήνες, για να μην μιλήσω για την "ιστορία" της κάθε περιοχής (που είχα μάθει σιγα σιγα μέσα απτα quests). Μου φάνηκε πολύ παράξενο που μου την έπεσε ένας φρουρός όμως!!! Ρε σύ, είμασταν σύμμαχοι κάποτε!!! LOL!!! Με το Oblivion έχω ασχοληθεί 4.5 ώρες γιατί δεν έχω χρόνο δυστυχώς, και όσο λίγο κάθομαι σπίτι τον μοιράζω μεταξύ Oblivion & World of Warcraft. Αλλά ειναι αδυνατον μεσα σε 1 ωρα να καταλάβεις τί γίνεται. Και στο κάτω κάτω δεν παρατηρησα προβλήματα οπότε τα artifacts πιστευω ειναι καθαρά θεμα συστήματος. Η δε 6600 δεν μπορεί να θεωρηθεί σοβαρή κάρτα για το συγκεκριμένο παιχνίδι, οπότε ίσως αυτό να δικαιολογεί τα artifacts. Αυτο φυσικα δεν σημαίνει οτι πρεπει να αναβαθμισεις το pc για να παιξεις αυτο το game αφου δεν τρελάθηκες, ουτε και να βγάλουμε το καπέλο στους developers αφού δεν μπορούν να κάνουν ετσι τον κωδικα ωστε να παίζει σωστά ακομα και σε αργά συστήματα. Απλά 1 ωρα = τίποτα. Οσο για το fast travelling, εντάξει λογικό ειναι να θέλω να επιταχύνω κάποια πράγματα, ειδικά τωρα που ειναι αρχη και δεν ξέρω τί να κάνω. Καλή η ελευθερία, αλλά και το να έχεις 5-6 βοηθήματα εμένα δεν με χαλάνε καθόλου. Δηλαδή το να παίξω 10 ωρες και να έχω κάνει τα ίδια πράγματα που θα έχω κάνει σε 8, απλα με περισσότερη εξερεύνηση δεν θα με βοηθήσει να μάθω το παιχνίδι. Πιστεύω θέλω ενα 20 να δω τί παίζει και μετά θα αρχισω να κατασταλάζω σε εναν τρόπο παιχνιδιου!
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Απριλίου 2006 Δημοσ. 2 Απριλίου 2006 Re paidia thelo kai ego na to paro alla fovamai min einai ipervolika xaotiko kai patho tin plaka mou! diladi min kano 200 ores gia na termatiso toulaxiston tis kiries apostoles! μην σε φοβίζει αυτό. Απλά δεν πρόκειται να τα δεις ΟΛΑ μέσα στο παιχνίδι. Το έπαθα και εγώ όταν ξεκίνησα να παίζω το morrowind. Νόμιζα ότι έπρεπε να τα δω όλα και είχα χοντροπελαγώσει. Αργότερα όμως, όταν κατάλαβα το κλίμα, συνειδητοποίησα ότι στην πραγματικότητα θα δω μόνο όσα με ενδιαφέρουν πραγματικά να μάθω. Αν έχω όρεξη να διαβάσω την ιστορία της κάθε περιοχής και της κάθε φυλής, μπορώ να το κάνω. Αν όχι, δεν το κάνω καθόλου. Προσωπικά δε κάθομαι ιδιαίτερα να διαβάσω "ιστορία" ( όπως δε καθόμουν και στο σχολείο. Εδώ δεν έμαθα την κανονική; Θα μάθω του morrowind-oblivion; ) εκτός αν με ενδιαφέρεις κάποια ιδιαίτερα γιατί μου τράβηξε την προσοχή. Ούτε είχα ασχοληθεί καθόλου με την αλχημεία, τα τόξα, κάποιες πόλεις ίσα που είχα πατήσει (δεν τις είχα εξερευνήσει) και πολλά άλλα. Το παιχνίδι σου επιτρέπει να το τερματίσεις ούτως ή άλλως (δηλαδή το βασικό quest, το οποίο επίσης αν θέλεις αγνοείς και ασχολείσαι με άλλα πράγματα - γίνεσαι βαμπίρ κτλ). πάντως στο morrowind πιο πολύ μου άρεσαν τα quest του thief guild παρά του βασικού (αν και το αγαπημένο μου είναι από το βασικό).
N1ghtW0lf Δημοσ. 2 Απριλίου 2006 Δημοσ. 2 Απριλίου 2006 mia erwthsh: Exei kanenas apo esas problhma me freezing screen meta to pathma tou NEW GAME stis epiloges sthn arxh? Pagwnei oloklhro to pc, kollaei dhladh, den kounietai tpt, oute kb,oute mouse den mporw na xrhsimopoihsw, to afhsa kai 10lepta etsi,den ekane tpt. Graphics ola sto low, pio low den ginetai, any ideas?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα