GiOrGoSk21 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Όποτε προσπαθώ να κάνω CheckDisk στα Windows XP Pro SP1 μου αντιμετωπίζω πρόβλημα. Συγκεκριμένα,στο εικονίδιο στο C: κάνω το κλασσικό Properties--->Tools--->Check Now κι εκεί κλικάρω και τις 2 επιλογές που έχει,δηλαδή: Automatically fix files system errors Scan for and attempt recovery of bad sectors Και βέβαια μετά το Start που πατάω μου ζητάει Restart και το κάνω. Όταν όμως ανοίγει η γαλάζια εκείνη οθόνη,όπου γίνεται η διαδικασία του Check,μου λέει τα εξής: "Checking file system on C: The type of the file system is NTFS. Cannot open volume for direct access. Windows has finished checking the disk." Δεν γίνεται κανένα απο τα 5 βήματα του Check και ξαναμπαίνει στα Windows,όπως είναι φυσικό. Γνωρίζει κάποιος/α κάτι σχετικό πάνω σε αυτό να με βοηθήσει plzzz?? Ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων...
antonl Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Άνοιξε ένα command prompt (γράψε "cmd" στο run) και γράψε "chkdsk". Αν στο τέλος σου πει ότι βρήκε σφάλματα γράψε "chkdsk /f". Θα σε ρωτήσει αν θες να κάνει scan την επόμενη φορά που θα ξεκινήσει ο υπολογιστής. Δώσε "y" (yes) και την επόμενη φορά που θα κάνεις boot θα σκανάρει πριν φορτώσει τα win.
antonl Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Άνοιξε ένα command prompt (γράψε "cmd" στο run) και γράψε "chkdsk". Αν στο τέλος σου πει ότι βρήκε σφάλματα γράψε "chkdsk /f". Θα σε ρωτήσει αν θες να κάνει scan την επόμενη φορά που θα ξεκινήσει ο υπολογιστής. Δώσε "y" (yes) και την επόμενη φορά που θα κάνεις boot θα σκανάρει πριν φορτώσει τα win.
GiOrGoSk21 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Ok φίλε μου,θα το δοκιμάσω κι αυτό και θα δω... Σ'ευχαριστώ πολύ!
GiOrGoSk21 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2006 Ok φίλε μου,θα το δοκιμάσω κι αυτό και θα δω... Σ'ευχαριστώ πολύ!
GiOrGoSk21 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Τελικά δεν βγήκε τίποτα,δε λύθηκε το πρόβλημα... Στο command prompt,γράφω αρχικά "chkdsk" και παρατηρώ ότι αρχίζει ένας έλεγχος(μέσα στο παράθυρο του command prompt φαίνεται)που αποτελείται από 3 βήματα.Στη συνέχεια,αφού μου βγάζει κάποια στοιχεία απ'αυτόν τον πολύ σύντομο έλεγχο,γράφω "chkdsk /f" και "y"(yes),όπως ακριβώς μου είπες,αλλά μετά το restart δεν γίνεται τίποτα...Ξαναμπαίνει κανονικά στα Windows. Βασικά,απ'ότι κατάλαβα,η διαδικασία αυτή είναι το ίδιο πράγμα με την προφανή διαδικασία που εξήγησα στο αρχικό μου post...Απλά αντί για δεξί κλικ στο C:-->Properties--->Tools--->Check Now,περνάς την εντολή στο command prompt. Όποιος/α μπορεί να βοηθήσει πάντως...Είμαι όλος αυτιά
mikeluckyluke Δημοσ. 21 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2006 Καλημέρα θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω γιατί είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα και το έλυσα μετά απο πολύ ψάξιμο.Το σίγουρο είναι ότι κάποιο πρόγραμμα που έχεις φορτρώσει δεν αφήνει να γίνει αύτή η λειτουργία κοίταξε ποιά προγράμματα έρχεις προσθέσει μετά την τελευταία φορά που το έκανες και θα πρέπει να δεις ποιό αρχείο ξεκινάει με τα win.
antonl Δημοσ. 23 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2006 Κάνε boot από το CDROM των XP. Όταν τελειώσει η διαδικασία του φορτώματος πάτα "R" στην οθόνη που σε ρωτάει αν θες να κάνεις repair ή install. Αφού μπεις σε command prompt γράψε "chkdsk /r". Δε μπορεί να μη δουλέψει
GiOrGoSk21 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Δεν το δοκίμασα ακόμα φίλε antonl...Ψήνομαι όμως να το κάνω. Επειδή όμως το τελευταίο πράγμα που θέλω να κάνω είναι to format(καθώς το pc αυτή την στιγμή βρίσκεται σε μια περίπου τέλεια κατάσταση,με πολλά δεδομένα,προγράμματα τακτοποιημένα όλα τους),θέλω να σιγουρευτώ πρώτα. Δεν πιστεύω μ'αυτο το repair που λες να αλλάξει κάτι στα Windows,π.χ. να απεγκατασταθεί ή να τροποποιηθεί το SP1(λέω εγώ τώρα),ε???
antonl Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Όχι δε θα έχεις κανένα πρόβλημα αρκεί να μην πατήσεις αντί για repair install! Αν και πάλι θα σε ρωτήσει καμιά 10αριά φορές αν είσαι σίγουρος . Με το repair απλά μπαίνεις στο command prompt όπου τρέχεις συγκεκριμένες εντολές (μπορείς να τις δεις γράφοντας "help") προκειμένου να διορθώσεις τυχόν λάθη και προβλήματα του λειτουργικού. Πριν μπεις στην οθόνη -και αφού πατήσεις το "R"- θα σε ρωτήσει αρχικά σε ποιο λειτουργικό θες να κάνεις repair (αν έχεις μία εγκατάσταση των WinXP θα είναι η πρώτη και πιθανότατα η μόνη επιλογή που θα μπορείς να κάνεις, όπότε πατάς "1") και μετά το password του administrator (αν δεν έχεις βάλει κάποιο πατάς απλά Enter) και μετά από αυτό γράφεις "chkdsk /r" και περιμένεις! Είναι πιο απλό από ότι ακούγεται
GiOrGoSk21 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2006 Όλα OK τελικώς...Τα έκανα όλα όπως μου είπες και δούλεψε το Check μια χαρά Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε μου,να'σαι καλά!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.