Γιάννης Platano Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2002 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2002 Έχουμε σε ένα κελί του excel ένα αριθμό που έχει προκύψει από πολλαπλασιασμό δύο άλλων κελιών της ίδιας γραμμής .Ο αριθμός αυτός έχει πολλά δεκαδικά ψηφία αλλά εμείς θέλουμε να στρογγυλοποιεί το δεύτερο δεκαδικό ως προς το τρίτο(όπως στο Ευρώαφού για Ευρώ πρόκειται).Στη συνέχεια πολλαπλασιάζουμε το αποτέλεσμα με ένα σταθερό ποσοστό %.Μετά το ίδιο το προηγούμενο αποτέλεσμα με ένα άλλο σταθερό ποσοστό .Έτσι έχουμε δυο νέα αποτελέσματα σε δύο νέα κελιά. Αν λοιπόν προσθέσουμε το πρώτο αποτέλεσμα(αρχικό) με το δεύτερο και αφαιρέσουμε το τρίτο το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα σωστό γιατί υπολογίζει και τα δεκαδικά του αρχικού αποτελέσματος έστω και αν επιλέξαμε να μην εμφανίζονται αλλά να γίνεται στρογγυλοποίηση. Πολύ μπερδεμένα .Δεν μπορούσα πιο απλά .Οποίος θέλει και μπορεί να βοηθήσει ας μου πει να του στείλω το αρχείο για επεξεργασία. Ευχαριστώ πολύ!!!
Xplayer Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2002 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2002 Εαν θελεις να κανεις στρογγυλοποίηση η fx ειναι ROUND (( αποτελεσμα ) ; x) αν θελεις x δεκαδικα ψηφια<p>πχ Round (( 10/3 );2) = 3.33 ---- Round ( ( 9/2 );0 ) = 5
Γιάννης Platano Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2002 Round τι σημαινει ρε παιδια? Απο συναρτησεις ειμαι ασχετος.Απλες πραξεις εκανα...
DJ_XLR8 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2002 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2002 Πήγαινε ΕΙΣΑΓΩΓΗ-ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ-εκεί σου βγάζει ένα παραθυράκι με ορισμένες συναρτήσεις.Πήγαινε στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ & ΤΡΙΓΩΝΟΜΕΤΡΙΚΕΣ-επέλεξε την ROUND. Είναι με αλφαβιτική σειρά βαλμένες. Κάτω απο την επιλογή συνάρτησης έχει σε bold γράμματα πως θα πρέπει να βάλεις τον τύπο και τί κάνει η συγκεκριμένη συνάρτηση. Πάτα ΟΚ και μετά σου ζητάει να βάλεις τον αριθμό στο πρώτο τετραγωνάκι και στο δεύτερο να δηλώσεις πόσα δεκαδικά θες.<p>Αν δε σε βοήθησα και δεν βρήκες άκρη στείλε μου το αρχείο να το φτιάξω.
badvariemai Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2002 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2002 Simfwnw me tous prolalisantes.Pio apla sou lew grapse sto keli pou se endiiaferei na strogilopoeitai tin entoli ROUND((arithmo);x) opou x ta dekadika diladi edw 2. sti sinexeia pata to koumpi me to tick pou einai dipla stin grammi entolwn katw apo to menu... elpizw na sou edwsa na katalaveis.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.