bill_2 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Γεια σας θα ήθελα να μου πείτε επειδή πρόσφατα πήρα μια hd camera και έχω παραγγείλει και μια canopus nx Κάρτα video για να κάνω επεξεργασίά βίντεο μου είπανε ότι χρειάζεται καλύτερά η 2 δίσκοι που έχω να φαίνονται σαν ένας ! αυτό γίνεται με raid controler μου είπανε , να υποθέσουμε ότι έχω παραγγείλει και το M/B της asus P5WDG2-WS(http://www.asus.com/products4.aspx?l1=3&l2=11&l3=248&model=1031&modelmenu=1) και επίσης έναν dual core cpu 3,4 έχω 2 σκληρούς έναν west.digit 75 sata ,και έναν 300 άρι , αυτό που ήθελα να σας πω 1. αν Μ άυτα που έχω γίνεται να τους κάνω raid0 , και 2. αν μπορώ να το κάνω μονός μου ??και πως ? η θα χρειαστώ κάποιον τεχνικό αν και είναι κάπως δύσκολο να βρω!. ευχαριστώ εκ το προτέρων και συγνώμη αν έχει ξαναδοθεί αυτή η ερώτησή
nikoskon Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 That's the way >>>click me<<< a ha a ha... που λέει και το γνωστό άσμα...
bill_2 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 το εψαξα nikoskon αυτο που μου λες αλλα δεν βρηκα κατι ολοκληρωμενο ,ασε που δεν εχω και την τελεια συνδεσει να μπορω ν ακανω γρηγορο search ,μπορει καποιος αλλος να μου δωσει μια απαντηση ευχαριστω
nikoskon Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Raid0 να κάνεις με 2 όμοιους δίσκους τουλάχιστον όσον αφορά την χωρητικοτητα. Πχ αγόρασε άλλον ένα WD 80GB SATA. Αφου συναρμολογηθεί το pc,διάβασε το manual της mobo σου για να δεις με ποιο τρόπο δημιουργείς raid0. PS.:Αν επιχειρήσεις να δημιουργήσεις Raid0 με τον 300ρη και τον 80ρη(SATA και οι δυο εννοείται) τότε ο υπολογιστής σου θα βλέπει τον 300ρη σαν 80ρη τον οποιο στην συνέχεια θα κάνει Raid0 με τον κανονικό σου 80ρη. Εν ολίγοις θα έχεις 160GB(80+80) αποθηκευτικού χώρου με χαράμι τον 300ρη.
bill_2 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 με λιγα λογια θες να μου πεις οτι θελω ενα 80αρη ακομα για να γεινουνε raid0, πχ ο 75 WD και οχι 80 που ειπα ειναι sata αλλα 10.000 RPM να παρω εναν ακομη ιδιο δηλαδη? και να εχω τον 300αρη για backup ? αυτο θα ητανε το προτειμοτερο? πρεπει να ειναι στης ιδιες στροφες η και να μην ειναι? π.χ ο αλλος αν ειναι sata 2 θα κανει ? ευχαριστω και σορυ για της πολες ερωτησεις
nikoskon Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Εν ολίγοις έχεις τον WD Raptor 74GB SATA? Αν ναι,τότε αγόρασε άλλον ένα ίδιο και θα έχεις το ιδανικότερο ίσως Raid0 SATA. Κατά τα άλλα ακριβώς αυτό λέω.300ρης για αποθήκη. Δεν ξέρω αν γίνεται Raid0 με SATA+SATAII,αλλά δε μου φαίνεται απίθανο λόγω του backward compatibility των SataII.Καλύτερα να σου απαντήσει κάποιος που ξέρει ή το έχει δοκιμάσει.
nikoskon Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Εν ολίγοις έχεις τον WD Raptor 74GB SATA? Αν ναι,τότε αγόρασε άλλον ένα ίδιο και θα έχεις το ιδανικότερο ίσως Raid0 SATA. Κατά τα άλλα ακριβώς αυτό λέω.300ρης για αποθήκη. Δεν ξέρω αν γίνεται Raid0 με SATA+SATAII,αλλά δε μου φαίνεται απίθανο λόγω του backward compatibility των SataII.Καλύτερα να σου απαντήσει κάποιος που ξέρει ή το έχει δοκιμάσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.