sickboy01 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Ξέρω ότι ίσως στεναχωρήσω μερικούς, αλλά δεν πειράζει. Όταν ξυπνάς κάποιον από λήθαργο είναι λογικό να στραβώσει ο άνθρωπος… Ό'τι διαβάσετε (αν μπειτε στον κόπο) παρακάτω είναι απλά η γνώμη μου και δεν ζητάω να την πάρετε καν στα σοβαρά. Έχω όμως το δικαίωμα να την εκφράσω ελεύθερα (αφου "Δημοκρατία έχουμε" όπως συνηθίζεται να λέγεται) Πάμε λοιπόν : Θεωρώ απαράδεκτο, σε ένα χώρο όπως αυτό το forum, στο οποίο συχνάζουν: 1) Άτομα που έχουν μια άλφα σχέση–επαφή με την τεχνολογία λόγω της φύσης και της θεματολογίας του insomnia.gr (συνεπώς είναι σκεπτόμενοι και κοιτάνε μπροστά) και 2) Η μέση ηλικία τους πρέπει να είναι μεταξύ 20-30 χρονών (συνεπώς φοιτητές και άνθρωποι που εργάζονται στα πρώτα χρόνια της δουλειάς τους και αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι όλα γύρω μας βρομάνε) ...είναι απαράδεκτο έλεγα, να υπάρχει topic που αναφέρεται στη eurovision και να μην περιέχει στο θέμα του λέξεις όπως FUCK, KILL, SUCKS και άλλα "γαλλικά". Ο "θεσμός" αυτός (όπως είθισται να λέγεται) είναι από τα πιο άθλια σκουπίδια με τα οποία κάποιος μπορεί να ασχοληθεί. Θυμηθείτε (οι παλιότεροι), που ακριβώς γράφαμε το διαγωνισμό της eurovision όταν ήμασταν μικροί (και προφανώς δεν τρώγαμε κουτόχορτο να ασχοληθούμε με μ@λακίες). Ποιος καθόταν να δει την "εκπροσώπηση" κάθε χώρας σε ένα διαγωνισμό που τα τραγούδια ήταν επιεικώς απαράδεκτα (που ταίριαζαν όμως απόλυτα και με το όλο στιλ που επικρατούσε στην τότε ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2). Κι όμως κύριοι ! Θαύματα γίνονται !!! (και δεν εννοώ τον Άγιο Βισσαρίωνα-βοήθειά μας). Επειδή αποφάσισαν κάποιοι ότι η υπόθεση έχει ψωμί-λεφτά-euros-αποχαύνωση και είναι και ένα θέμα με το οποίο μπορεί να ασχοληθεί ο λαός χωρίς να πολυσκέφτεται και να βλέπει τι γίνεται γύρω του, βουρρρ να δείξουμε ότι τα λεφτά που πληρώνει ο μ@λακας κάθε μήνα στη ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ Ελληνική Τηλεόραση (μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ) πιάνουν τόπο, να δείξουμε ότι έχουμε και ένα επίπεδο αδερφέ και συναγωνιζόμαστε άνετα ʽυπερδυνάμειςʼ της Ευρώπης (ΝΑΙ Έλληνα, μπορείς να αισθάνεσαι περίφανος που είσαι σε καλύτερη μοίρα από τον Άγγλο που ήρθε στην τελευταία θέση). Και αν το σηκώσουμε και αυτό όπως το ευρωπαϊκό..?? Φύγαμε για Ομόνοια να χαρούμε, να πανηγυρίσουμε, να ενώσουμε τη φωνή μας με τα ροχαλιτά των Αλβανών και των άλλων συμπαθεστάτων ΛΑΘΡΟμεταναστών (ήρεμααααα...θα σε πούνε ρατσιστή...) που μένουν πλέον στο κέντρο της Αθήνας. Και αύριο? Πάλι κίνηση, πάλι ταλαιπωρία, πάλι φτώχια..αλλά δεν τρέχει τίποτα!! :evil: ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ:evil: Α! Μην ξεχάσουμε : βάλε και την ψηφοφορία για το ποια κομματάρα θα μας εκπροσωπήσει, την ΙΔΙΑ μέρα που θα απεργήσουν μερικοί ʽγραφικοίʼ (όλη η Ελλάδα δηλαδή) επειδή ο μισθός τους είναι ο χαμηλότερος στην Ευρώπη, επειδή το επίπεδο της ζωής τους πάει από το κακό στο χειρότερο, επειδή τα λεφτά με το γ@μωευρώ δεν φτάνουν ούτε για πλάκα...άσʼ τον να ασχοληθεί με το μεγάλο δίλημμα μπαλάντα or dance, άσʼ τον να κοιμηθεί, να μείνει σπίτι του, να στείλει και το sms του με 1,5 euro (500 δρχ σε ελληνικά λεφτά αν θυμάστε – τώρα η ψήφος σου ʽμετράειʼ..φράγκα στις τσέπες λωποδυτών) να μας πει και την άποψή του ο πολίτης μη νομίζει πως τον έχουμε και χεσμένο. Κάνʼτο και θέμα φυσικά στα δελτία ΕΙΔΗΣΕΩΝ , διότι όπως και να το κάνουμε είναι σοβαρό το πράμα. Χώσʼτο ανάμεσα σε δύο θέματα λιγότερο σοβαρά όπως το ασφαλιστικό (δεν πειράζει αν θα δουλέψουμε μέχρι τα 70 μας χωρίς να έχουμε σύνταξη και περίθαλψη) και στο ότι 1 στους 5 ανθρώπους στη Γη δεν έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό.. δώσε ένα λεπτό δημοσιότητας σε αυτά τα "θεματάκια" και 30 λεπτά στον Καρβέλα...βέβαια...καλά πάμε! Και ο στίχος? ΜΟΝΟ Αγγλικός για να είμεθα και trendy. Πώς θα τον ανταγωνιστείς τον ξένο στίχο των αντιπάλων? Με τη ʽφτωχήʼ και ʽμη μουσικήʼ Ελληνική Γλώσσα? Γίνεται? Δε γίνεται. Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι (πάλι) γραφικοί που λένε πως ΚΑΙ αυτό είναι ένα λιθαράκι στο θάψιμο της Ελληνικής Γλώσσας γενικότερα, αλλά είπαμε..αυτοί είναι γραφικοί, ρατσιστές, χουντικοί κλπ. Το ερώτημα έρχεται μόνο του κυρία μου και κύριε μου: Σε ρώτησε κανείς αν θέλεις τα λεφτά σου να πάνε στις φούστες της Αννούλας μας? Στις τσέπες ενός chemical γέρου με άσπρα μακριά μαλλιά? Σε ένα gay (ακόμα) που θα παρουσιάσει τη βραδιά της ψηφοφορίας? Σε διάφορους τυχάρπαστους που ψάχνουν για την επόμενη αρπαχτή και θα επενδύσουν τα λεφτά ΣΟΥ σε γραμμάρια κοκαΐνης? Σε ρώτησε κανείς που πέρσι τα λεφτά σου τα έφαγε μια τυχαία γκόμενα που λέγεται Πασχαλίδου και πήρε με ΣΥΜΒΑΣΗ με το κρατικό κανάλι για ένα μήνα δουλειάς (μπουχαχαχαχαχαχααα) όσα θα πάρεις εσύ σε 10 χρόνια (και ΑΝ) και θα λες και ευχαριστώ? Και οι οποία απέκτησε και εκπομπή κάθε πρωί σε ιδιωτικό κανάλι, παίρνοντας το βήμα που της αξίζει, αποδεικνύοντας παράλληλα το πόσο έξυπνη, όμορφη και in είναι. ΟΧΙ? Τι μας λες... Σε ρωτάνε βέβαια κάθε 3-4 χρόνια για το ποια από τις δύο οικογένειες (Παπανδρέου ή Καραμανλή) θέλεις να σου κάτσει στο κεφάλι και να διαχειρίζεται τα λιγοστά που βγάζεις, οπότε και πάλι μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος. Τι ψάχνω όμως... Εδώ έχει θησαυρίσει ο Φοίβος... O άνθρωπος που βγάζει στίχους του στιλ : "Πες μας τι πίνεις και δεν μας δίνεις" και γίνονται αμέσως πλατινένιοι δίσκοι, χρυσά cd, και αλαβάστρινα καπάκια τουαλέτας (Αλήθεια βρε Φοίβο δεν μας λες και εσύ τι πίνεις και δεν μας δίνεις να γίνουμε και εμείς ευφάνταστοι συνθέτες-στιχουργοί να βγάζουμε και εμείς μερικές χιλιάδες euros το μήνα να γουστάρουμε?) Αλλά δεν φταίνε αυτοί... Ούτε ο Φοίβος, ούτε οι άλλοι άθλιοι τραγουδιστές – στιχουργοί κ.λ.π., ούτε η Ε.Τ., ούτε οι πολιτικοί, ούτε κανείς. Φταίνε αυτοί που δεν φιλτράρουν οτιδήποτε τους πλασάρεται έτοιμο μασημένο, ευκολοχώνευτο φαγητό, και ακούνε ότι παίζεται ΣΥΝΕΧΩΣ από ραδιόφωνα και τηλεοράσεις (πλύση εγκεφάλου δεν λέγεται αυτό η μήπως γίνομαι επικίνδυνα γραφικός?), πάνε και ακουμπάνε τα λιγοστά τους λεφτά για να ανέβουν σε ένα τραπέζι και να κουνήσουν και αυτοί τον κώλο τους στους ρυθμούς του τελευταίου hit (που το ΄χουν και σε ringtone στο κινητό τους), πληρώνουν τη φιάλη του ποτού 200 euro, όταν το μαγαζί την έχει αγοράσει 5 euro γιατί είναι και μπόμπα το θέμα (αυτό λέγεται αισχροκέρδεια και είναι παράνομο η πάλι γραφικο-φέρνω?). Αυτοί που τα σκάνε σε ένα κάρο περιοδικά (που δεν κάνουν ούτε για κωλόχαρτο) για να μάθουν τα τελευταία κουτσομπολιά, που δίνουν "νούμερα" τηλεθέασης σε όλα τα "νούμερα" που μας έχουν περικυκλώσει, που στέλνουν την ψήφο τους δορυφορικά μέσω του trendy καινούριου κινητού τους για το ποιος θέλει να μείνει ή να αποχωρήσει από το "σπίτι". Τώρα θα μου πεις (και με το δίκιο σου) : απʼ όλες τις αδικίες που βλέπεις γύρω σου, αυτά σε πειράξανε? Όχι βέβαια είναι η απάντηση. Αλλά είμαι της άποψης ότι όσο αφήνεις τα σκ@τά να αυξάνονται γύρω σου, είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα πνιγείς. Και έστω και αν ένας, από τους πιτσιρικάδες τις παρέας (οι οποίοι έχουν μεγαλώσει κάτω από αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες και δεν φταίνε σε τίποτα για αυτήν την κατάντια), ανοίξει τα αυτιά του και τα μάτια του και καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει γύρω του, τότε η μια ώρα που έκατσα να γράψω τα παραπάνω δεν πήγε με τίποτα χαμένη. Αν δεν γίνει ούτε αυτό, τότε μένω με την ικανοποίηση ότι τα έβγαλα τουλάχιστον από μέσα μου... Πάω να ακούσω Deaf Center (για την ακρίβεια να συνεχίσω να ακούω Deaf Center), δικαιολογώντας έτσι και την παρουσία αυτού του θέματος στην κατηγορία ʽΜουσικήʼ. Φιλιά. Υ.Γ. Όποιος έβαζε στοίχημα πως είμαι ένας τελειωμένος 50ρης κομμουνιστής, λυπάμαι αλλά έχασε διότι είμαι απλά ένας 28χρονος έλληνας που δεν έχει ψηφίσει ποτέ στη ζωή του :twisted: :twisted: :twisted:
MariaTs. Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Δεν θα διαφωνήσω με αυτά που σημειώνεις. Όμως χρόνια τώρα έτσι ήταν η πραγματικότητα. Δεν άλλαξε τίποτε... Σφίχτε κι άλλο το ζωνάρι, έλεγαν οι προηγούμενοι' το ίδιο λένε και οι τωρινοί! Κι ο Τσαμτσίκας γκρινιάζει στο ALTER για τα οικονομικά μας, αλλά κι αυτός ασχολείτε με την μουσική του και τα τραγούδια του! Οπότε η ενασχόληση με τα κοινά, κοινώς 'κουτσομπολιά', είναι απλώς η διαφυγή στο να ξεχνάμε την καθημερινότητά μας! Έκανα ότι κι η ΕΡΤ! Έσβησα το τελευταίο σχόλιο, προς αποφυγή παρεξηγήσεων!
Παναγιώτης Σ. Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Μου κάνει εντύπωση πάντως, το ότι γράφεις σε "δεύτερο" και "τρίτο" πρόσωπο..... [ενικός ή πληθυντικός δεν έχει σημασία.. ναι?] Αν αντ αυτού έγραφες σε πρώτο, θα συμφωνούσα με τα περισσότερα που γράφεις...
TheBoyFromSalina Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Εγω νομιζω οτι ειναι καλο που υπαρχει ενα τετοιο topic και πραγματικα ευχομαι να μην κλειδωθει.
Verso Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Φίλε sickboy01 χωρίς να νοιώθω την ανάγκη να προσθέσω ή να αφαιρέσω κάτι στο κείμενο σου και βρίσκοντάς με σύμφωνο 100%,δέξου τα συγχαρητήρια μου για τις απόψεις σου. Ίσως το ωραιότερο κοινωνικό post στο insomnia. Ξυπνήστε Ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε.......
lazz Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 File Mou Tha Sumfwnhsw K Egw Me Ola Auta Pou Les !!!!! Einai Ontws Ena Apo Ta Wraiotera Post Kai nai Prepei Kapoia Stigmh Na Xupnhsoume Oloi !!!!!!!!!!!
tarrasque Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 μαζί σου φίλε μου, δυστυχώς όμως ο μέσος έλληνας είναι που σηκώνει την τηλεθέαση, θα στείλει μήνυμα για να ψηφίσει, θα πάρει το trashοπεριοδικό και θα δει τις υπερ-ειδήσεις για το τσακωμό της Μαστροκώστα με τον Ζαχαράτο...ΕΛΕΟΣ! για όλο αυτό το σκουπιδαριό υπάρχει κοινό και γιαυτό επιβιώνει. αποχή λοιπόν απ'όλα αυτά είναι η λύση. εγω προσωπικά αυτό κάνω αλλά το βρίσκω δύσκολο να αλλάξεις πορεία σε όλα τα υπόλοιπα lemmings... και φυσικά με όλα αυτά πλουτίζουν αυτοί που βρίζουμε εμείς... μαγκιά τους όμως και καουμποϊλίκι τους ! δε φταίνε αυτοί, απλά εκμεταλλεύονται καταστάσεις... καλά έκανες πάντως και ανοιξες τοπικ μπας και το διαβάσει κανένας και ξυπνήσει.
mandate Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 το βρίσκω δύσκολο να αλλάξεις πορεία σε όλα τα υπόλοιπα lemmings... to the bone
dim_b Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 ...Έχω όμως το δικαίωμα να την εκφράσω ελεύθερα (αφου "Δημοκρατία έχουμε" όπως συνηθίζεται να λέγεται) Θεωρώ απαράδεκτο [...'] να υπάρχει topic που αναφέρεται στη eurovision και να μην περιέχει στο θέμα του λέξεις όπως FUCK, KILL, SUCKS και άλλα "γαλλικά". Μήπως αυτά τα δύο έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους; Γιατί, ενώ εσύ θέλεις να εκφράσεις ελεύθερα τη γνώμη σου (και έχεις απόλυτο δίκιο), θεωρείς απαράδεκτο να υπάρχει topic που να μην βρίζει την Eurovision; Δηλαδή, κατά τη γνώμη σου, δημοκρατία είναι το δικαίωμα των άλλων να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους αρκεί να συμφωνούν μαζί σου; :roll: ΥΓ1: δεν μου αρέσει η Eurovision, θεωρώ ότι το 90% των τραγουδιών που διαγωνίζονται εκεί είναι σκουπίδια, αλλά απλά δεν ασχολούμαι και δεν κατακρίνω αυτούς που τους αρέσει (δημοκρατία έχουμε άλλωστε ) ΥΓ2: συμφωνώ με όλα όσα λες, αλλά "στράβωσα" με το σκεπτικό με το οποίο ξεκίνησες το topic.
blueviper Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Λυπάμαι αλλά αν κι από τους πρώτους διαφωνούντες (aka γκρινιάρηδες) του άλλου thread, δε θα συμφωνήσω με την ισοπέδωση και την υπερβολή, πόσο μάλλον όταν ξεφύγαμε από τα μουσικά πλαίσια κι εμπλακήκαμε σε νύξεις περί λαθρομεταναστών και gay λες κι αποτελούν τα πλέον θεμελιώδη προβλήματα της κοινωνίας μας. Αδικεί και τις όποιες αλήθεις προβάλλονται από το κείμενο, η παραπομπή σε εμμονές, κόμπλεξ και μικρότητες. Όσο με ενοχλεί η εξιδανίκευση κι ο εξωραϊσμός, άλλο τόσο μου προκαλεί αποστροφή η γενίκευση κι η απλοϊκή προσέγγιση.
nemos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 ...ενός chemical γέρου με άσπρα μακριά μαλλιά... ...τσ τσ τσ... κανένας σεβασμός στον Μουσικό που κρατάει ψηλά το φρόνημα με τα "κλασσικά-του-αύριο" τραγούδια ...ΝΑΙ, ειρωνικά το γράφω, αλλά τείνει να γίνει πραγματικότητα! Ας με συγχωρέσετε, αλλά θα προτιμήσω Συννεφιασμένη Κυριακή και Φραγκοσυριανή - τουλάχιστον στην εποχή τους τα "πιώματα" παρήγαγαν άσματα που θα τα ακούνε και τα παιδιά των παιδιών μας και όχι π@π@ριές καμαρωτές!
Blackjim Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Sickboy τι το ψαχνεις. Αν ο αλλος ειναι χαζος και trendy θα βρει κουτοχορτο να φαει ( και να πληρωσει ). Δε πα να χτυπιεσαι...
chiderboy Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 μαζί σου φίλε μου, δυστυχώς όμως ο μέσος έλληνας είναι που σηκώνει την τηλεθέαση, Εδώ όμως δεν είμαστε μεσοι Έλληνες, ειμαστε insomniacs:-D Συμφωνώ με τις απόψεις του sickboy και εγώ. Φέτος τουλαχιστον που θα γίνει στην Ελλαδα ο διαγωνισμός της euroβιζιον μήπως αφήσουν οι ξένοι καμια δραχμή και δούμε και τιποτα καλό απο ολο αυτό....
MariaTs. Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Φέτος τουλαχιστον που θα γίνει στην Ελλαδα ο διαγωνισμός της euroβιζιον μήπως αφήσουν οι ξένοι καμια δραχμή και δούμε και τιποτα καλό απο ολο αυτό.... Θες και τα λες καλέ μου; Εμείς δεν θα δούμε κάνα καλό από όλο αυτό... Ότι έσοδα υπάρξουν θα πάνε τα μισά στους σουηδούς που θα στήσουν το πανηγύρι και τα άλλα μισά θα πάνε στους ΕΡΤικούς. Ούτε η δική σου τσέπη θα δει λεπτάκι ούτε κι η δική μου! Κι αυτό στην καλύτερη περίπτωση, γιατί στην περίπτωση που τα έσοδα είναι πολύ λιγότερα των εξόδων τότε ...χαιρέτα μου τον πλάτανο! :neutral: Οπότε την βραδυά εκείνη θα κάνω ότι λέει σοφά ο Λουκηανός: Θα κάτσω σπίτι, θα αρράξω σπίτι κι αμά πεινάσω τηγανίζω κάνα αυγό! :lol:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.