dpolal Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Γειά χαρά... Αποφάσισα (παρά τα 35 μου χρόνια και την βαρεμάρα μου) να δοκιμάσω τις δυνατότητες του Linux. Από UNIX είχα κάνει πριν από πολλά πολλά χρόνια κάποιο σεμινάριο οπότε έχω μια αμυδρή ιδέα του τι και πώς. Κατέβασα λοιπόν το live DVD που αναφέρω παραπάνω και το τρέχω σε ένα Dell laptop. Ερώτηση 1. Παρόλο που φόρτωσε κανονικά το περιβάλλον τρέχει στα 800χ600. Η κάρτα γραφικών (Intel 915) έχει αναγνωριστεί και άλλαξα την ανάλυση στα 1024χ768. Το θέμα είναι ότι οι αλλαγές θα ενεργοποιηθούν όταν το σύστημα γραφικών επανεκκινήσει. Αυτό σημαίνει reboot?????? Γιατί οι ρυθμίσεις που έκανα θα χαθούν αφού τρέχει από το dvd. Υπάρχει άλλος τρόπος??? Ευχαριστώ.
capthookb Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Δε χρειάζεται επανεκίνηση νομίζω. Αλλά αν στο ζητάει ούτως ή άλλως (ίσως αλλάζει τις ρυθμίσεις στο xorg.conf) όταν είσαι σε περιβάλλον Χ Windows πάτα CTRL+ALT+BACKSPACE και θα επανεκινήσει μόνο το ο Xserver.
dpolal Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Τελικά το έλυσα αφού με ένα Logoff - logon οι ρυθμίσεις φτιάχνουν... Το θέμα είναι ότι όποιες ρυθμίσεις και αν κάνω αυτές δεν αποθηκεύνται πουθενά με αποτέλεσμα να χάνονται μόλις σβήσω τον υπολογιστή. Μάλλον θα κατεβάσω καμμία κανονική έκδοση για εγκατάσταση τελικά για να μην παιδεύομαι με τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά.
capthookb Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Τελικά το έλυσα αφού με ένα Logoff - logon οι ρυθμίσεις φτιάχνουν... Το θέμα είναι ότι όποιες ρυθμίσεις και αν κάνω αυτές δεν αποθηκεύνται πουθενά με αποτέλεσμα να χάνονται μόλις σβήσω τον υπολογιστή. Μάλλον θα κατεβάσω καμμία κανονική έκδοση για εγκατάσταση τελικά για να μην παιδεύομαι με τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά. Ακουστά είχα, οτι μπορούσες να αποθηκεύσεις τις ρυθμίσεις και τις αλλαγές που κάνεις σε κάποιο usb stick από το knoppix. Τώρα αν πράγματι ισχύει αυτό σε όλες τις διανομές live θα σε γελάσω. Το καλύτερο πάντως είναι κανονική εγκατάσταση.
makisathanos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Γειά χαρά... Αποφάσισα (παρά τα 35 μου χρόνια και την βαρεμάρα μου) να δοκιμάσω τις δυνατότητες του Linux. Άσε υπάρχουν και χειρότεροι από σένα - να μην αρχίσουμε να λέμε ηλικίες τώρα τζιιιζ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.