g1annis Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Γεια σας. Υπάρχει σχετικό θέμα με καταλόγους αντιστοιχιών προγραμμάτων μεταξύ Win και Linux. Παρ' όλα αυτά είναι σχετικά άβολοι και παρ' ότι έψαξα στα site όλων των προτεινόμενων προγραμμάτων από τις κατηγορίες που με απασχολούν αλλά δε βρήκα άκρη, θα ήθελα εί δυνατόν μια επιπλέον γνώμη. Download Managers Στα win χρησιμοποιούσα ένα πρόγραμμα που λεγόταν Free Download Manger. Αυτό είχε μια λειτουργία πολύ απλή αλλά υπερχρήσιμη, που δεν είδα σε κανένα από τα προτεινόμενα προγράμματα στον κατάλογο: έδινε τη δυνατότητα δημιουργία ομάδων. Έτσι πχ από το flashgot όταν κατέβαζα αρχείο *.torrent το κατέβαζε αυτόματα στα torrents ενώ όταν κατέβαζα *.exe το κατέβαζε αυτόματα στo applications κλπ. Γνωρίζετε κάποιον manager για linux που μπορεί να το κάνει αυτό? Δεν είνα δα και τίποτα εξεζητημένο. Music Players - Movie Players Έχω το RythmBox και ένα άλλο για αναπαραγωγή CD. Και τα 2 εκτός από άσχημα είναι και δύσχρηστα. Υπάρχει κάποιος player που να βρήσκεται κοντά στην αισθητική του Foobar. Θέλω κάτι που να τα παίζει όλα, αν είναι μινιμαλιστικό, και εύχρηστο. Μερικοί σε ξενόγλωσσα forum προτείνουν foobar μέσω WINE. Πιστεύετε πως θα γίνει πολύ βαρύ? Το WINE από μόνο του είναι βαρύ ή όχι? Για ταινίες έχω το Totem. Άλλο κουλάδι κι αυτό. Θέλω κάτι σαν το vlc. Ενώ είναι πολύ καλό δεν έχει playlist. Κάτι λένε ότι στη τελευταία έκδοση βάλανε και playlist. Ισχύει? Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bobosss Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Music Players - Movie Players movies --- mplayer h xine(me codecs tou mplayer) paizoun ta panta........... mousic --- xmms kai amarok......... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Download Managers Στα win χρησιμοποιούσα ένα πρόγραμμα που λεγόταν Free Download Manger. Αυτό είχε μια λειτουργία πολύ απλή αλλά υπερχρήσιμη' date=' που δεν είδα σε κανένα από τα προτεινόμενα προγράμματα στον κατάλογο: έδινε τη δυνατότητα δημιουργία ομάδων. Έτσι πχ από το flashgot όταν κατέβαζα αρχείο *.torrent το κατέβαζε αυτόματα στα torrents ενώ όταν κατέβαζα *.exe το κατέβαζε αυτόματα στo applications κλπ. Γνωρίζετε κάποιον manager για linux που μπορεί να το κάνει αυτό? Δεν είνα δα και τίποτα εξεζητημένο. [/quote'] Το KGet (download manager του KDE) κάνει όλα αυτά που θες. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει και κάτι αντίστοιχο για GNOME. Music Players - Movie Players Ο κορυφαίος music player είναι ο AmaroK. Είναι απλά πολύ μπροστά. Όσο για video, εννοείται ότι το vlc υπάρχει για Linux, από εκεί ξεκίνησε ;-). Αν ψαχτείς λίγο παραπάνω θα βρεις και το xine και τον mplayer, πολύ αξιόλογα projects και τα δύο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Ευχαριστώ για τις αμεσότατες απαντήσεις. Απ' ότι φαίνεται θα καταλήξω σε mplayer και Amarok. Το Kget θα το δοκιμάσω σε λίγο. Δεν πιστεύω να υπάρχει ασυμβατότητα επειδή είναι φτιαγμένο για ΚDE. Κάτι ακόμα: για να ακούσεις μουισκή, σε μερικά sites πχ του SkaiRadio έχει ένα λινκ, που ανοίγει απ' ευθείας ένα παράθυρο του Win Media Player. Στο site του Firefox είδα ότι το σχετικό plug-in δεν είναι διαθέσιμο για Linux. Αυτό σημαίνει ότι ξεχνώ για πάντα την αγαπημένη μου εκπομπή από internet ή υπάρχει τρόπος...? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xaxa1982 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Ευχαριστώ για τις αμεσότατες απαντήσεις.Απ' ότι φαίνεται θα καταλήξω σε mplayer και Amarok. Το Kget θα το δοκιμάσω σε λίγο. Δεν πιστεύω να υπάρχει ασυμβατότητα επειδή είναι φτιαγμένο για ΚDE. Κάτι ακόμα: για να ακούσεις μουισκή' date=' σε μερικά sites πχ του SkaiRadio έχει ένα λινκ, που ανοίγει απ' ευθείας ένα παράθυρο του Win Media Player. Στο site του Firefox είδα ότι το σχετικό plug-in δεν είναι διαθέσιμο για Linux. Αυτό σημαίνει ότι ξεχνώ για πάντα την αγαπημένη μου εκπομπή από internet ή υπάρχει τρόπος...?[/quote'] Βάλε το kaffeine-plugin και θα σου παίξει... Υ.Γ.:Για Download Manager,υπάρχει και το d4x... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Κατ' αρχήν έψαξα στο ίδιο το site του firefox και δεν βρήκα plug-in με όνομα σχετικό με kaffeine. Μετά πήγα μέσω synaptic να εγκαταστήσω το plug-in αλλά όταν έκανα τικ το kaffeine-plug-in για firefox, έκανε μόνο του τικ για να εγκαταστήσει ολόκληρο το kaffeine. Δε γίνεται να το αποφύγω? Άσε που τώρα που το δοκίμασα, δε δουλεύει σωστά. Ίσως επειδή είναι για KDE. Όπως δε μου δούλεψε και το Kget. Αντιθέτως το Ktorrent που είναι κι αυτό για KDE πάει μια χαρά. Κάποια άλλη λύση? Όσο για το D4X, το είχα δοκιμάσει πριν από μέρες, αλλά δεν είδα πουθενά την επιλογή για δημιουργία ομάδων. Κάνω λάθος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bobosss Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 plugin gia ton firefox yparxei kai gia to gxine kai gia to gmplayer (dialegeis kai perneis).tpu xine pou xrhshmopoiw egw paizei sto megalitero pososto twn streaming media .... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
or1onas Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Proswpika se gnome periballon xrhsimopoiw beep-media-player (bmp) gia mp3 kai to goobox gia cd. Gia video, mplayer... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xaxa1982 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Γιατί να αποφύγεις την εγκατάσταση του kaffeine?Είναι αξιόλογο πρόγραμμα!Από αυτό το πρόγραμμα θα ακούς και θα βλέπεις τα streaming media.Αν δε σου δουλεύει σωστά,εγκατέστησε τον Mplayer και το αντίστοιχο plugin του για τον Firefox... Υ.Γ.:Δεν το πρόσεξα ότι ήθελες να ομαδοποιείς τα downloads σου,ήταν και 3 το πρωί βλέπεις εκείνη την ώρα...Ξέρω κι άλλον ένα Download Manager,αλλά δεν ξέρω αν το κάνει.Επίσης του έχω εντοπίσει κάποια bugs με τα αρχεία που είναι πάνω από 700MB(δεν τα κατεβάζει σωστά).Είναι ο Aria,αν θες δοκίμασέ το,εμένα πάντως δεν με έπεισε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Βασικά το από όσο κατάλαβα, μερικές εφαρμογές φτιαγμένες για KDE είναι ασύμβατες με gnome. Πχ όπως είπα δε δούλεψε ούτε το Κget ούτε το Kaffeine. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο δεν κατάφερα να βγάλω άκρη με το kaffeine. Κολλάει. Υπάρχει ενελλακτική? Όσο για το Aria, το δοκίμασα, και παρομοίως, δε με έπεισε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
or1onas Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Mou fainetai periergo na mh doulepse. De mou exei tyxei kapoia efarmogh tou kde (px. k3b) na mhn paizei se gnome, apo th stigmh pou exw balei ta aparaithta packages tou kde (kde-base, qt libs, klp.) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bobosss Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 sto eipa xana oti mporeis na valeis ta plugins tou mplayer kai tou xine gia firefox... akoma yparxei kai https://addons.mozilla.org/extensions/moreinfo.php?id=446 to extension ayto tou firefox pou tsimpaei olous tous players tou systhmatos sou... anagnwrizei ti media format mporoun na paixoun kai tous xrisimopoiei kathe fora pou paityxainei streamin media sto surfing... to dokimase pro oligou kai paizei teleia me xine kai me to skairadio.... vaivaia akousa kati politikes syzhthseis ekei kai kati tetoia kai anxwthika alla ayto einai allo thema.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g1annis Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Τι να πω? Ευχαριστώ για τον κόπο σας, 1ον το plug-in του mplayer έκανε μόνιμες διακοπές, χωρίς να τρέχει τίποτα άλλο ιντερνετικό (θα δοκιμάσω ανά μπας κι έφτεγε ο server του Skai) και 2ον ούτε το media conectinity δούλεψε. Μάλλον λόγω παλιάς έκδοσης του firefox (1.0.7) αν και λέει πως κάνει για 0.9-1.7b Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
My8os Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Αν τελικά έβαλες τον amarok μπορείς να ακούς τους αγαπημένους σου σταθμούς αποκεί. Συγκεκριμένα για τον skai πας με τον ιδιο τρόπο που πήγαινες να τον ανοίξεις πχ με το plug-in του mplayer και εκεί που λέει οτι κάνει buffering κάνεις copy το url (δεξί κλικ πάνω στο plug-in). Εμένα τώρα που το δοκίμασα (και δε νομίζω να αλλάζει ποτέ) μου έβγαλε αυτό: mms://a1015.l827461219.c8274.g.lm.akamaistream.net/D/1015/8274/v0001/reflector:61219?auth=aCetHhdDvCg3YOwbegTvm-sW-Kwqu&aifp=abcd Μετά πας στο amarok και εκεί που λέει playlists θα δεις να λέει και radio streams. Δεξί κλικ-> new-> ονομα σταθμού και url που έκανες copy και είσαι έτοιμος. Εγώ έτσι ακούω όλους τους σταθμούς . ps: Ίδια διαδικασία και για άλλους σταθμούς μόνο που μπορεί στην αρχή του url να έχουν http αντι για mms, το κάνεις εσύ mms και είσαι και πάλι έτοιμος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bobosss Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2006 den fteei i palia version exw thn 1.0.6 kai doulevei... ti na sou pw... den mporw na katalavw ti mporei na fteei me thn parti sou kai den sou doulevoun.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.