Προς το περιεχόμενο

Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth for pc

Praetorian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

hmmm ok...loipon prin pas k ksaploseis vale ton surti sto domatio sou opos episis kai ton surti tou diplanou domatiou, afinontas tin kentriki porta anoixti...ola auta apla gia na kerdiseis xrono...den einai tpt idetero me tin 2-3 fora apo ti thimame to perasa...dokimase auto pou sou eipa kai pes mou...

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Loipon exontas ftasei 52% i kati tetoio paratheto tis apopseis mou.To game einai ipertato!!!etsi apla.exw diavasei oti exei grapsei o lovecraft kano dm 8-9 xronia peripou kai pragmatika pistevo oti einai oti kalitero meta ta shadow of the comet,prisoner of ice pou itan kathara adventure.to game einai SURVIVAL Horror kai ta katafernei poli kala kai sta dio.to na mhn exei opla einai standar se oti afora ton kosmo akoma kai pen and paper,to idio oti pethaineis efkola akoma kai to sistima me to sanity teriazei ganti.episis deixnei pragmata epika ta opoia nomizo oti exoume na doume apo to undying opos to ksekiliasmeno koritsaki pou se katadiokei ta opoia einai poli hardcore etsi?ta grafika emena me ikanopioun arketa kai genikotera to goustaro me 1000 san lovecraft fun.to paixnidi DEN einai doom clone na to thimaste.episis mou ftanei pou eida to warning pou bgazei stin arxi opos kai to warning to opoio leei se perriptoseis ipsilou sanity na min kratas oplo...otan exeis xamilo health pata tin dopa.to system gia heal einai teriasto sto stil tou game. px.sto pen and paper rpg sou pernei apeiro kai na kaneis heal kai analogos tin periptosi ths klinikis pou tha pas mporei na ginei xeirotero i na kanei heal poio grigora.tespa analogos ti perimeneis apo to game kaliptesai i oxi an ksereis ti perimeneis einai kalo kai mou fenetai aksioperiergo pou kapoios pezei tabletop kai den tou aresei to dark corners..tespa to proteino se opoion thelei ena aroma apo thalassa kai SURVIVAL HORROR...

Δημοσ.

Κοίταξε, δε θα διαφωνήσω πως μέχρι ένα σημείο τα πήγαινε πολύ καλά το παιχνίδι και είχα κ εγώ ενθουσιαστεί. Σιγά σιγά όμως άρχισε να γίνεται ολοένα και πιο action...πιο fps να πω καλύτερα; Δεν θυμάμαι σε τι ποσοστό completion είχα φτάσει να σου πω την αλήθεια. Μπορεί και να τα πράτησα πολύ εύκολα. Αν θυμάμαι καλά το άφησα σε ένα σημείο που μπαίνεις σε ένα βαγονοειδές πράγμα. Αυτό με εκνεύρισε τόσο μα τόσο πολύ, πρώτον γιατί στην αρχή είχα την εντύπωση πως για να βγω έπρεπε να κάνω jump ( πράγμα που τελικά ανακάλυψα πως δεν ίσχυε) και δεύτερον κ εν μέρει συνέπεια του πρώτου λόγου, το γεγονός πως ήτνα τόοοοοοοοσο πολύ αργό μέχρι να φτάσει ξανά από το save σε εκείνο το σημείο. Πάντως τόσο καλά λόγια από έναν άνθρωπο σαν εσένα ( lovecraft fun και χρόνια dm-ing στην πλάτη του) με κάνουν να έχω δεύτερες σκέψεις. Μήπως να του δώσω άλλη μια ευκαιρία;

Δημοσ.

Απ' ότι φαίνεται αυτό θα κάνω. Ούτως ή άλλως το χμποχ το έχει φίλος στην Κρήτη αυτή τη στιγμή μαζί με το CoC, και δεν την παλεύω να το ξαναπαίξω από την αρχή στο pc. Επιπλέον, τσίμπησα χτες το Oblivion οπότε και να το είχα το χμποχ εδώ δύσκολα θα ασχολούμουν μαζί του!

Δημοσ.

Το λοιπόν, το παίζω κι εγώ το παιχνίδι, απλώς ήθελα να το προχωρήσω λίγο πρίν αρχίσω να βγάζω συμπεράσματα.

Για όσους το τερματίσαν, είμαι στη φάση που βρήκα τον Marsh, μου έριξε μιά στο κεφάλι και μετά που ξύπνησα, ενεργοποίησε ένα μηχάνημα και ξεπήδησε ένα τεράστιο τέρας, με πολλά πλοκάμια, δόντια, μάτια κ.τ.λ κ.τ.λ.

Το παιχνίδι λοιπόν είναι εξαιρετικό! Είναι το πρώτο παιχνίδι που είναι τόσο μα τόσο πολύ επηρεασμένο από τις ιστορίες του Lovecraft.

Στην ουσία το σενάριο είναι 100% η αυθεντική ιστορία του Lovecraft με το Innsmooth, φυσικά με μερικές αλλαγές ώστε να αυξηθεί το gameplay. Η αμνησία των 6 χρόνων και η διχασμένη προσωπικότητα είναι επίσης παρμένη από μιά άλλη ιστορία του Lovecraft (στην ιστορία εκείνη είχαμε 7 χρόνια αμνησίας).

Το Shadow of the Comet ήταν επηρεασμένο από την ιστορία του Innsmouth, αλλά σε καμιά περίπτωση τόσο πολύ όσο το Call of Cthulhu.

Η ατμόσφαιρα καταπληκτική (τύφλα να έχει το FEAR), και ίσως εφάμιλλη του αξέχαστου Undying. Έχει πολλές πραγματικά ανατριχιαστικές φάσεις.

Αυτά μέχρι στιγμής. Είχα καιρό να παίξω έτσι ωραία παιχνίδια. Το Fahrenheit ήταν επίσης τρομερό, αλλά εκείνο είναι άλλη φάση.

Άντε να το τερματίσω με το καλό και να αρχίσω το λιώσιμο στο Oblivion...

PS:

Το μόνο αρνητικό που του βρίσκω, είναι η απαθέστατη φωνή του χαρακτήρα σου σε καταστάσεις απόλυτης φρίκης. Τέρατα ξεπηδούν, οι χωρικοί σε πυροβολούν, τα βλέπεις όλα θολά, ο κόσμος χάνεται, και ο χαρακτήρας σου απαντάει με την πιό αναίσθητη φωνή:" It won't budge, it won't open, the door is bolted shut, Nothing important here"

Μερικές φορές ακόμα να ακούσω αυτές τις ατάκες και θα τον σκοτώσω εγώ ο ίδιος.

Δημοσ.

Και γω πριν από λίγο το είδα, καλό μου φαίνεται αλλά πολύ σκοτεινό!!!! Έπαιζα με το παραθυρό ανοιχτό και πραγματικά δεν έβλεπα τπτ. Αναγκάστικα να το κατεβάσω τις γρίλιες για να δω τι παίζει!!! Αυτό σημαίνει πως αν με κρατήσει τελικά το game μάλλον πέρα από απόλαυση θα μου προσφέρει και πονοκέφαλους .

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εμένα μου κρασάρει κάθε φορά βγάζοντας το κλασικό μηνυματάκι. Το αρχείο είναι κάποιο χχχχmain32.exe. Ξέρει κανείς τί φταίει; Δεν μπορώ να προχωρήσω. Κρίμα, και μου άρεσε...

Δημοσ.

να ρωτησω, επειδη το παιζω και εγω, η εικονα δειχνει να εχει καποιο noise φιλτρο. ειναι του παινχιδιου?

Δημοσ.

Εχω κολλησει φιλε μου σε αυτο το σημειο.Δεν ξερω τι να κανω.Μπορεις να μου πεις?Η μοναδικη πορτα που υπαρχει δεν ανοιγει και το τερας δε με αφηνει να παω πουθενα αλλου.

Το λοιπόν' date=' το παίζω κι εγώ το παιχνίδι, απλώς ήθελα να το προχωρήσω λίγο πρίν αρχίσω να βγάζω συμπεράσματα.

Για όσους το τερματίσαν, είμαι στη φάση που βρήκα τον Marsh, μου έριξε μιά στο κεφάλι και μετά που ξύπνησα, ενεργοποίησε ένα μηχάνημα και ξεπήδησε ένα τεράστιο τέρας, με πολλά πλοκάμια, δόντια, μάτια κ.τ.λ κ.τ.λ.

Το παιχνίδι λοιπόν είναι εξαιρετικό! Είναι το πρώτο παιχνίδι που είναι τόσο μα τόσο πολύ επηρεασμένο από τις ιστορίες του Lovecraft.

Στην ουσία το σενάριο είναι 100% η αυθεντική ιστορία του Lovecraft με το Innsmooth, φυσικά με μερικές αλλαγές ώστε να αυξηθεί το gameplay. Η αμνησία των 6 χρόνων και η διχασμένη προσωπικότητα είναι επίσης παρμένη από μιά άλλη ιστορία του Lovecraft (στην ιστορία εκείνη είχαμε 7 χρόνια αμνησίας).

Το Shadow of the Comet ήταν επηρεασμένο από την ιστορία του Innsmouth, αλλά σε καμιά περίπτωση τόσο πολύ όσο το Call of Cthulhu.

Η ατμόσφαιρα καταπληκτική (τύφλα να έχει το FEAR), και ίσως εφάμιλλη του αξέχαστου Undying. Έχει πολλές πραγματικά ανατριχιαστικές φάσεις.

Αυτά μέχρι στιγμής. Είχα καιρό να παίξω έτσι ωραία παιχνίδια. Το Fahrenheit ήταν επίσης τρομερό, αλλά εκείνο είναι άλλη φάση.

Άντε να το τερματίσω με το καλό και να αρχίσω το λιώσιμο στο Oblivion...

PS:

Το μόνο αρνητικό που του βρίσκω, είναι η απαθέστατη φωνή του χαρακτήρα σου σε καταστάσεις απόλυτης φρίκης. Τέρατα ξεπηδούν, οι χωρικοί σε πυροβολούν, τα βλέπεις όλα θολά, ο κόσμος χάνεται, και ο χαρακτήρας σου απαντάει με την πιό αναίσθητη φωνή:" It won't budge, it won't open, the door is bolted shut, Nothing important here"

Μερικές φορές ακόμα να ακούσω αυτές τις ατάκες και θα τον σκοτώσω εγώ ο ίδιος.[/quote']

Δημοσ.

Για να το περάσεις θα κάνεις τα εξής:

*spoiler*

Θα κρυφτείς για λίγο πίσω από τα κιβώτια και μετά θα τρέξεις στον διάδρομο που είναι μπροστά από τα κιβώτια (είναι ο τέρμα δεξιά διάδρομος κολλητά στον τοίχο.

Θα τρέχεις συνέχεια και δεν θα σταματάς.

Θα κατέβεις μία σκάλα που έχει, θα συνεχίσεις να τρέχεις συνέχεια, θα ανέβεις μιά σκάλα που έχει μπροστά σου και τελικά θα δείς ένα μηχάνημα με ένα μεγάλο κόκκινο κουμπί επάνω του. Θα κολλήσεις σε μιά γωνιά να προστατευθείς για λίγο από το τέρας και μετά θα ορμήξεις να πατήσεις το κόκκινο κουμπί.

*end of spoiler*

Η συνέχεια στην οθόνη σου....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...