Moderators Praetorian Δημοσ. 23 Μαρτίου 2006 Μέλος Moderators Δημοσ. 23 Μαρτίου 2006 (sorry δεν έχω ιδέα για το vibration/r force) Ακολουθεί παραλήρημα εκνευρισμένου game player. Λοιπόν το παιχνίδι για μένα μέχρι εκεί που έχω παίξει δηλαδή (καπου πριν το 20%) είναι ελάχιστα πάνω απο τη "βάση" . Και το μόνο που το σώζει δηλαδή είναι η Lovecraft-ικη ατμόσφαιρα που πάει να δημιουργήσει στην αρχή και που επικρατεί (αρκετά πετυχημένα μπορώ να πω) στο Insmouth (κατα το "η Σκια του Ινσμουθ"). Κατα τα άλλα βέβαια τα σημάδια του port απο παιχνιδομηχανή είναι πάνω απο εμφανή, ενώ υπάρχουν και απαράδεκτα στοιχεία που δεν δικαιολογούνται καθόλου δεδομένου ότι το παιχνίδι ήταν εδω και χρόνια υπο ανάπτυξη. Πχ - Το ότι δεν έχεις όπλο μέχρι και το σημείο που το έχω παίξει (βλεπε πιο κάτω) δεν δικαιολογείται με τίποτα. Γιατί δεν είσαι ένας τυχαίος πολίτης. Είσαι ένας ντέντεκτιβ που είτε πάει να εξερευνήσει ένα εγκλημα είτε μπαίνει σε ένα σπίτι εν μέσω πυροβολισμών. Αν είναι δυνατόν - Τα γραφικά είναι για την εποχή τους κάπως μέτρια και τα textures υπερβολικά θολά ακόμα και στην υψηλότερη ανάλυση. Το δε skybox στο Innsmouth ασχολίαστο... - Τα fonts στα βιβλία είναι άθλια. - Η αλληλεπίδραση με το περιβάλλον δεν εμπεριέχει και πολλή ελευθερία. - Η αφήγηση είναι αρκετά γραμμική - Ο χειρισμός είναι ok αρχικά. Το sneak mode δεν το έχω καταλάβει ακόμα αλλά μάλλον μέχρι εκει που είμαι δεν χρειάζεται. - Το save system έστω δεκτό...αλλά - Στο διαβολεμένο σημείο του "Attack of the fishmen" το παιχνίδι γίνεται ανυπόφορο. Σου επιβάλλει να το παίξεις και να το ξαναπαίξεις (till death) μέχρι να καταλάβεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις στη σχετικά μακροσκελή σκηνή, όπου όλα πρέπει να γίνονται ΠΟΛΫ ΓΡΗΓΟΡΑ και δεν επιτρέπεται ΚΑΝΕΝΑ απολύτως λάθος. Συγκεκριμένα: *) Αν πέσεις απο ένα jump, πέθανες. *) Αν ανοίξεις μια πόρτα και δεν την κλεισεις+κλειδώσεις πίσω σου αμέσως πέθανες. *) Το ότι κινείσαι αστραπιαία δεν έχει σημασία. Μολις ανοίξεις/περάσεις μια πόρτα, αυτόματα και οι εχθροί περνούν τις προηγούμενες που σε χωρίζουν απο αυτούς και φτάνουν πάλι σε απόσταση αναπνοής απο εσένα. Δεν υπάρχει περίπτωση να αποκτήσεις απόσταση ασφαλέιας ή να τους παραπλανήσεις. *) Δεν έχεις κανένα τρόπο να αμυνθείς αν σε πλησιάσει κάποιος εχθρος *) Με 3 άντε 4 το πολύ σφαίρες πέθανες *) Με 2 σφαίρες γίνεται σχεδόν αδύνατο να εκετελέσεις τα υπόλοιπα jumps που μένουν *) Ενδιάμεσα δεν μπορείς να κάνεις save φυσικά *) Ενίοτε η όραση σου επιβαρύνεται απο paranoia/dizziness/vertigo effects που ενώ σε άλλα σημεία θα ήταν cool, εδώ είναι απλά ενοχλητικά. *) Μετά απο x+y+z εκνευριστικές επαναλήψεις (ευτυχώς μπορείς με "backspace" να γλιτώσεις το αρχικό cutscene) ανακαλύπτω ότι δεν μπορούσα με τίποτα να φτάσω στο τέλος γιατί κάπου στη μέση είχα ξεχάσει να μετακινήσω ένα βαρυυυύ ρολόι για να μπλοκάρω μια πόρτα. Ελεος Αυτό που έγινε τελικά είναι ότι πέρασα την σκηνή, έκανα ένα save στο τέλος της (υπάρχει σχετικό save point), μετά έκανα quit και τώρα σκέφτομαι σοβαρά το uninstall.
Vole Maulder Δημοσ. 23 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2006 Δεν έχεις και άδικο. Τώρα θα μπορούσα να προσπαθήσω να δικαιλογήσω το γεγονός πως δεν έχεις όπλο ( πρώην ψυχασθενής κλπ, κλπ) αλλά το υπόλοιπο παιχνίδι δεν μου το επιτρέπει... Πάντως αν νιώθεις έτσι ύστερα από την πρώτη action σκηνή του παιχνιδιού ( εξαιρουμένου του προλόγου) τότε ακόμα και αν δεν το κάνεις τώρα το uninstall, θα το κάνεις πολύ σύντομα. Με αυτό το σχεδιασμό μερικά πράγματα είναι απλώς too much. Κρίμα...και αν δεν κάνω λάθος ετοιμάζουν και άλλο παιχνίδι Call of Cthulhu?
viper2005 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 blepw se kathe strofi toy dwmatioy kati san paliriako kima apo frames .... (kati san na girizw selida , kati san cinematics xwris na kollaei).... na ipothesw oti o xp2400 me tin 9600pro den kanei gia to 32" lcd monitor i ftaei kati allo?
HellasVagabond Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Το εχω περιπου 1 εβδομαδα και ειναι απαραδεκτο οσο αφορα τα γραφικα. Απο ατμοσφαιρα σκιζει παντως
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 E kala re pedes oxi kai toso moufa...ego pantos den kollisa pouthena k genika to game mou fenete eukolo apla exei polla bugs...p.x sto ploio ena anoikseis mia valvida to game telionei i episis se ena level ama kaneis kati to game kollaei...whateva tora pou eimai sto telos na deite kourasi...
The Crow Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Ρε παιδιά εγω κόλησα στο σημείο που πάει να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο στο μαγαζί εκείνου που σκοτώθηκε η κόρη του.Πως σκ@τά βάζω το συνδυασμό και ποιος είναι αυτός ο συνδυασμός;;
Moderators Praetorian Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Μέλος Moderators Δημοσ. 24 Μαρτίου 2006 Ρε παιδιά εγω κόλησα στο σημείο που πάει να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο στο μαγαζί εκείνου που σκοτώθηκε η κόρη του.Πως σκ@τά βάζω το συνδυασμό και ποιος είναι αυτός ο συνδυασμός;; Λοιπόν επειδή κόλλησα και εγώ εκεί για ένα εντελώς ηλίθιο λόγο : hint 1) Αν ξέρεις το συνδυασμό τότε αυτός αντιστοιχεί στα νούμερα του δείκτη του χρηματοκιβωτίου και όχι στο πόσα βήματα δεξιό- ή αριστερό- στροφα πρέπει να μετακινήσεις τους δείκτες. (εδώ την πάτησα εγώ) hint 2) O ίδιος ο ιδιοκτήτης σου λέει που θα βρεις το συνδυασμό spoiler - Ο αριθμός είναι 4 ψήφιος - Η λύση είναι στο ημερολόγιο του Waine (?) που βρίσκεται στο δωμάτιο όπου ήταν φυλακισμένη το τέρας (= η γυναίκα του) - Η λύση είναι ο μήνας, η μέρα και η χρονολογία (τα δυο τελευταία ψηφία) της γέννησης της κόρης του - Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ημερολογίου αρκεί να ξέρεις τι μέρα είναι το "παρόν" καθώς "χθες" ήταν τα 10α γεννέθλια της κόρης. - Το παρόν είναι 7 Φεβρουαρίου 1922 σύμφωνα με το δικό σου ημερολόγιο, άρα η κόρη γεννήθηκε στις 6 -2 -12 (το οποίο είναι και ο συνδυασμός) - Το πρώτο αριθμό τον δείχνεις κινόντας το δείκτη του χρηματοκιβωτίου clockwise (φορά δεικτών ρολογιού). Τον 2ο αντίστροφα και ουτω καθ'εξής.
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 26 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2006 Είμαι στο 33% και ούτε ενα οπλάκι ακόμα ? κρίμα... και τελίκα stealth μας βγήκε σαν παιχνίδι ? πάλι κρίμα...
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 26 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2006 Apo kai kleiete na eisai sto 33% kai na min exeis oplo...kai to game mono stealth den einai...isos ligo stin arxi...me kourase k to petaksa...sto telos ta save einai area kai pou k exei na bug kai petheno sunexia...
The Crow Δημοσ. 26 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2006 Ρε παιδιά δεν παίζει κάνα cheat (God mode) γι' αυτό το game;;Ειλικρινά βαρέθηκα να πεθαίνω συνέχεια!
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 26 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2006 Τελικά τώρα πήρα τα πρώτα μου όπλα, επιτέλους !!! βαρέθηκα να κρύβομαι απο του ψαράδες του χωριού. Γιατί ρε {TDi}Dj2k..infc μόνο stealth δεν είναι ? Εσύ πως απέφευγες τους ψαράδες μέχρι το 33% ? το 1/3 μέχρι στιγμής stealth ήταν...
iNfErNeR Δημοσ. 26 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2006 Και εγω στο 33% ειμαι. Εχω γεμισει σφαιρες αλλα ακομα περιμενω το οπλο... Παντος το stelth part ειναι εκνευριστικο. Λες και παιζεις το splinter cell . Αλλα γενικα το παιχνιδι εχει καλη ατμοσφαιρα. Ελπιζω να γινεται ακομα καλυτερο στην συνεχεια.
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 26 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2006 Apla amfivalo na einai ekei to 33%,giati exei POLU dromo akoma o typas...vasika ego etrexa san trelos...me kourazei to stealth giati den einai game gia stealth...crow mpa den vrika kana cheat alla pou petheneis mipos kai mporoume na se voithisoume?
The Crow Δημοσ. 26 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2006 Apla amfivalo na einai ekei to 33%,giati exei POLU dromo akoma o typas...vasika ego etrexa san trelos...me kourazei to stealth giati den einai game gia stealth...crow mpa den vrika kana cheat alla pou petheneis mipos kai mporoume na se voithisoume? Δεν μπορώ να περάσω το σημείο όπου έρχονται στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο να τον σκοτώσουν και πρέπει να τρέχω από δωμάτιο σε δωμάτιο, να κλείνω τις πόρτες πίσω μου, να βάζω έπιπλα μπροστά από τις πόρτες κτλπ κτλπ.Με προλαβαίνουν συνέχεια και με σκοτώνουν!3-4 σφαίρες και είμαι dead meat!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.