Cromb Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Φίλε Paredwse,πόσο απίθανο είναι να προβληματιστεί κάποιος που διαβάζει ένα άρθρο σε ένα περιοδικό παγκοσμίου βεληνεκές; Αν και δεν πολυεμπιστεύομαι τα περιοδικά του χώρου γενικώς και σπάνια τα αγοράζω, φαντάστικα οτι τα γραφόμενα του Dvorak έχουν κάποα βάση καθώς πιστεύω οτι γνωρίζει και μερικά πράγματα παραπάνω, λόγω θέσης και συναναστροφής με άτομα του χώρου που καθορίζουν τις εξελίξεις.... Ο σκοπός που παρέθεσα το άρθρο ήταν για να ασκήσουν κριτική ορισμένα μέλη σαν εσάς, που γνωρίζουν πόλλα παραπάνω απο μένα για mac και apple. Όταν διαβάζεις ένα θέμα για κάτι που δέ γνωρίζεις καλά προβληματίζεσαι και περιμένεις να ακούσεις και άλλες αποψεις για να βγάλεις ένα καλύτερο συμπέρασμα... τόσο απλά. Δε καταλαβαίνω την έκπληξή σου στον προβληματισμό μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Super Moderators Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Να σου πω την αλήθεια, είχα πρωτοδιαβάσει το περίφημο άρθρο του Dvorak όταν είχε κυκλοφορήσει στο αμερικάνικο PC Magazine, πριν κανά μήνα. Όχι γιατί ήμουν ή είμαι συνδρομητής του περιοδικού (δεν το "παίζω" τόσο πολυπράγμων) αλλά για την κατακραυγή που το ακολούθησε. Ιδίως στο slashdot.org το είχαν κατακρεουργήσει - υπάρχει ακόμα και petition για να σταματήσει να γράφει ο συγκεκριμένος τύπος... :razz: Οπότε το άρθρο δεν ήταν κάτι καινούργιο και νόμισα ότι είχε εξαντληθεί, όλοι απλά τον έβριζαν, όπως μπορείς να διαπιστώσεις στα links που παραθέτω (αρκεί να ψάξεις λίγο στον γούγλη με λήμματα dvorak και apple και θα δεις τι εννοώ...). Ώσπου το ξαναείδα μπροστά μου, στα ελληνικά πλέον και δεν άντεξα. Ε πόσο να αντέξω κι εγώ... ΥΓ: Το προηγούμενό μου μήνυμα δεν ήταν σε καμία περίπτωση επίθεση, έστω και έμμεση, στο πρόσωπό σου. Εάν κατάλαβες κάτι τέτοιο, σου ζητώ συγγνώμη. Ήταν επίθεση στις ηλιθιότητες του πανίβλακα Dvorak. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cromb Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Έχω διαβάσει μόνο 3-4 άρθρα του dvorak.Μου είναι γνωστός εδώ και καιρό σαν αρθρογράφος του pcmagazine. Πέραν τούτου ούτε γνώριζα το τι βρίσιμο έχει φάει ούτε τίποτε άλλο από αυτά που έχει πεί κατα καιρούς (δε με ενδιέφερε κιολας). Πιθανόν να έχεις δίκιο για το αβάσιμο των σκέψεων του, και πολύ σωστά κάνατε όλοι και γράψατε ότι γράψατε γι αυτόν. Για να προβληματιστούμε ( ) κι εμείς που δεν τον ξέρουμε και τόσο καλά. Re: YΓ: Δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mjmj Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Νομιζω οτι o dvorak ειναι στο pcmag πανω απο δεκαετια. Αν δεν με απατα η μνημη μου, μηπως προερχεται και απο το περιοδικο Byte, που εκλεισε στα τελη δεκαετιας '80? Δεν ειναι κανενας χθεσινος. Και τελικα, το Pcmag, που ειναι αυτο που ειναι, ειναι τοσο κιτρινη φυλλαδα και τον κραταει αμανατι, παρα τα καιρους-απ'οτι λετε-κραξιματα? Δεν νομιζω να ειναι και τοσο τυχαρπαστος. Μπορει να μην συμφωνουμε μαζι του, μπορει να λεει αιρετικες αποψεις αλλα δεν νομιζω οτι μπορει ευκολα κανεις να του προσαψει πολλα περισσότερα... Γνωμη μου παντα, μπορει να κανω και λαθος... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cromb Δημοσ. 21 Μαρτίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2006 Είναι πάντως προτιμότερο να κρίνουμε τις απόψεις του παρά τον ίδιο. Όπως σωστά έκανε ο apoikos. Πέρα πάντως από την άποψη του dvorak, ο πιο σημαντικός παράγοντας που θα κρίνει τις εξελίξεις δεν είναι άλλος από τον οικονομικό. Μπορεί τα windows να ναι λειτουργικό με 10000000 προβλήματα,δε παύει όμως να κατέχει το 95% της αγοράς. Η Apple, μπορεί να έχει στόχο τη σωστή ανάπτυξη του λειτουργικού της (και τα καταφέρνει μια χαρά), αλλά πάνω από τις τεχνικές λεπτομέριες και πάνω απ όλα βρίσκεται το κέρδος. Και αν το κέρδος φανεί οτι θα έρθει από τη στροφή στα windows, η στροφή αυτή θα πραγματοποιηθεί χωρίς κανένα ενδιασμό. Και δε πιστεύω οτι θα ενοχληθεί η apple αν τα windows είναι χειρότερα όταν το κέρδος θα αυξηθεί. Η dυal κατάσταση με windows και Mac δε ξέρω κατά πόσο είναι εφικτή από ένα σημείο και μετά και κατά πόσο συμφέρει. Αυτό ας το απαντήσουν οι πιο ειδικοί σε τεχνικά θέματα. Μεγάλο ρόλο στις εξελίξεις πάντως θα παίξει και η μορφή των επερχόμενων vista. Πολλά θα εξαρτηθούν και από αυτα και τα χαρακτηριστικά τους (δυνατότητες,σταθερότητα,ασφάλεια). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tery1 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 21 Μαρτίου 2006 Οταν ενα πισι θα τρεχει και win kai macos να το ξαναδουμε το ολο θεμα!πιο δηλαδη ειναι το προβλημα ενα μακ να τρεχει win?πριν βγει το virtual pc λεγατε¨μα δεν τρεχει windows....αν σκεφτοντουσαν ολοι με τον ιδιο τροπο ακομα στα 95 γουιντος θα ησασταν!δεν λεω το παραδειγμα με το φεγγαρι μιας και δεν πατησε ποτε κανεις εκει!και ρε παιδια οποιος θελει κανει οτι θελει,,,, ο μπιλις τα γουιντος σε συρταρι τα βρηκε ....η οχι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
macpt Δημοσ. 22 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2006 pios sas eipe oti ta windows katexoune to 95% tis agoras? Kai ksanaleo oti tin Apple de tin simferi na doulepsi me windos giati de prokite na poulisi tipota meta gia ton aplo logo oti to simerino osx einai pola xronia mprosta apo ta windows pou simenei oti kaneis de prokite na parei ena mixanima pou de mporei na kanei oute apo ta misa pou tou kanei ena simerino... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2006 pios sas eipe oti ta windows katexoune to 95% tis agoras? Δηλαδή εσύ πόσο νομίζεις ότι κατέχουν; ;-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cromb Δημοσ. 23 Μαρτίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2006 Οταν ενα πισι θα τρεχει και win kai macos να το ξαναδουμε το ολο θεμα! Το μόνο που δε συμφέρει την apple είναι να τρέξουν το λειτουργικό της τα κοινά pc. Οπότε χλωμό να τρέχει ένα pc MacOS. pios sas eipe oti ta windows katexoune to 95% tis agoras? Μπορεί να κατέχουν και παραπάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
macpt Δημοσ. 23 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2006 me pia logiki to lete re pedia to 95%? Ta statistika auta vgenoune me tis polisis omos mi ksexnate oti ena mac exei toulixiston 3 fores megaliteri diarkia apo ena pc opote mono 95% den einai to pososto ton pc! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cromb Δημοσ. 26 Μαρτίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2006 Ασε τις πωλήσεις. Από 100 άτομα που θα σταματήσεις στο δρόμο και έχουν pc πόσοι νομίζεις οτι χρησιμοποιούν windows και πόσοι άλλο λειτουργικό; Στατιστικά από τι πωλήσεις είναι δύσκολο να βγάλεις συμπέρασμα με τα win λόγω των παράνομων αντιγράφων. Τα στατιστικά όμως δε βγαίνουν μόνο από τις πωλήσεις αλλά και με ψηφοφορίες χρηστών κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
macpt Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 27 Μαρτίου 2006 an milas gia elleda nai ta windows exoune to99,9% an gia paradigma pas vretania tote den exoune oute to 70% Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cromb Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mjmj Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2006 http://tech.pathfinder.gr/opinions/171830.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cromb Δημοσ. 30 Μαρτίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2006 Κι ένα ακόμη link για μια πιο σφαιρική εικόνα. http://users.forthnet.gr/ath/jonmecos/Mainsite/articles/article4/index.htm Ενδιαφέρον είναι και το πρώτο link της παραπάνω σελίδας (http://www.techworld.com/opsys/features/index.cfm?featureid=1793) που αναφέρει τους λόγους που η apple διάλεξε intel και όχι AMD. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.