Mac4all Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 κοιτα,ενα συστημα ειναι σταθερο αν το λειτουργικο ειναι χτισμενο πανω του,αν αρχισουν να υποστηριζονται ενα σωρο συστηματα,ή που θα κανουν ενα συστημα σαν το gentoo που χτιζεις πυρηνα-πακετα για σενα και θα κανει κανα διημερο να τελειωσει η εγκατασταση,ή που θα πεσουν οι επιδοσεις αναποφευκτα,για να μην μιλησω για σωστη ενσωματωση υποστηριξη driver απ το λειτουργικο και αλληλεπιδρασεις των διαφορετικων στοιχειων hardware του υπολογιστη μεταξυ τους αναλογα με τον κατασκευαστη χωρις επιλογη απο εναν κατασκευαστη σχεδιαστη οπως κανει τωρα η Apple,hp,ibm κλπ.Χαμος...το macos δεν θα ειναι πια to macos που ξερουμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xalia Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Η apple δε πρόκειται να στραφεί στα windows ειδικά τώρα που έχει πάρει τα πάνω της και οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά! Όλα αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας! Αν το έκανε ποτέ θα το είχε κάνει νωρίτερα που τα πράγματα ήταν δύσκολα, όχι τώρα! Η μετοχή της apple συνεχώς ανεβαίνει! Άλλο τι θέλει ο καθένας να δει και άλλο τι γίνεται στον πραγματικό κόσμο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mjmj Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Τελικα, τι μελλει γενεσθαι, απο οσο μπορουν να προβλεψουν οι πιο ψαγμενοι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Σωστό αυτό που λες.Αλλα εγω δεν είμαι αισιόδοξος για την σταθερότητα των windows σε macintosh.O καιρός θα δειξει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cromb Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Η apple δε πρόκειται να στραφεί στα windows ειδικά τώρα που έχει πάρει τα πάνω της και οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά! Όλα αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας! Αν το έκανε ποτέ θα το είχε κάνει νωρίτερα που τα πράγματα ήταν δύσκολα' date=' όχι τώρα! Η μετοχή της apple συνεχώς ανεβαίνει! Άλλο τι θέλει ο καθένας να δει και άλλο τι γίνεται στον πραγματικό κόσμο![/quote'] Φαντάζομαι την αύξηση των πωλήσεων της apple θα την εννοείς λόγω ipod όχι ως pc. Σεβαστή η άποψή σου αλλά επέτρεψέ μου να διαφωνήσω...Είδομεν! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mjmj Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 κοιτα,ενα συστημα ειναι σταθερο αν το λειτουργικο ειναι χτισμενο πανω του,αν αρχισουν να υποστηριζονται ενα σωρο συστηματα,ή που θα κανουν ενα συστημα σαν το gentoo που χτιζεις πυρηνα-πακετα για σενα και θα κανει κανα διημερο να τελειωσει η εγκατασταση,ή που θα πεσουν οι επιδοσεις αναποφευκτα,για να μην μιλησω για σωστη ενσωματωση υποστηριξη driver απ το λειτουργικο και αλληλεπιδρασεις των διαφορετικων στοιχειων hardware του υπολογιστη μεταξυ τους αναλογα με τον κατασκευαστη χωρις επιλογη απο εναν κατασκευαστη σχεδιαστη οπως κανει τωρα η Apple,hp,ibm κλπ.Χαμος...το macos δεν θα ειναι πια to macos που ξερουμε Δεν θα αντεξω ως κομπιουτερας να ξαναδω ενα υπεροχο λειτουργικο να το τρωει το μαυρο σκοταδι, λογω συγκυριων, κακων επιλογων, του μαρκετιγκ του βασιλακη κλπ. Ειδα μια φορα την πτωση της τρομερης amiga. Ποτε ξανα να μην γινουν τα ιδια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
macpt Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 ego pali de vlepo kanena logo na ksanagirisei i Apple 10-15 xronia piso giati de prokeite kanenas na agorasei ena mixanima pou de mporei na kanei auta pou kanounei me ta simerina mixanimata giati ta windows oute platforma QuickTime exoune oute core image oute core video oute core audio kai para pola akomi Diladi me liga logia APOKLIETE na kanei mia tetia vlakia!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΜΑΝΩΛΗΣ Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 edw evale intel cpu.se ligo kairo tha valei amd kai se kana dio xronia tha valei windows. xerw arketous pou pigan kai piran apple molis akousan intel cpu. gia ta lefta ginontai ola Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dali13gr Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Για το σχόλιο που ειπώθηκε οτί μπορεί κάποιος να θέλει να παίξει παιχνίδια και να βάλει win στο Mac: Καλή η σκέψη, αλλά δυστυχώς, κακή η κάρτα γραφικών... Προσωπικά θα ήθελα να έχω ένα dual boot Mac με Mac OS X & Win, απλά για το νοσταλγικό της όλης ιστορίας. Τόσα χρόνια έχουμε περάσει τόσα με τα Win, δεν μπορούμε να τα πετάξουμε εν μια νυκτεί. Και στο κάτω-κάτω, δεν μπορώ να σκεφτώ ούτε έναν λόγω να πάρω Mac για να τρέχω Win. Να δώσω τα παραπάνω λεφτά για να έχω απλά ένα όμορφο σε design μηχάνημα(αλλά με Win); Ή να δώσω τα παραπάνω λεφτά για να έχω ένα πανέμορφο λειτουργικό(Mac OS X) σε ένα όμορφο μηχάνημα; Η Apple είναι ξεχωριστή όχι για το design της, αλλά για το λειτουργικό της. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xalia Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/new-for-you/top-sellers/-/pc/all/ref=pd_ts_pc_nav/002-4045866-0338464 Δεν εννοώ τα ipod! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cromb Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Για το σχόλιο που ειπώθηκε οτί μπορεί κάποιος να θέλει να παίξει παιχνίδια και να βάλει win στο Mac: Καλή η σκέψη' date=' αλλά δυστυχώς, κακή η κάρτα γραφικών... Προσωπικά θα ήθελα να έχω ένα dual boot Mac με Mac OS X & Win, απλά για το νοσταλγικό της όλης ιστορίας. Τόσα χρόνια έχουμε περάσει τόσα με τα Win, δεν μπορούμε να τα πετάξουμε εν μια νυκτεί. Και στο κάτω-κάτω, δεν μπορώ να σκεφτώ ούτε έναν λόγω να πάρω Mac για να τρέχω Win. Να δώσω τα παραπάνω λεφτά για να έχω απλά ένα όμορφο σε design μηχάνημα(αλλά με Win); Ή να δώσω τα παραπάνω λεφτά για να έχω ένα πανέμορφο λειτουργικό(Mac OS X) σε ένα όμορφο μηχάνημα; Η Apple είναι ξεχωριστή όχι για το design της, αλλά για το λειτουργικό της.[/quote'] Για σένα μπορεί να μην τείθεται θέμα επιλογής. Το θέμα όμως δεν είναι το ποιό λειτουργικό είναι καλύτερο, αλλά το ότι η apple μπορεί να σκέφτεται να αλλάξει στρατηγική και να στραφεί στα windows. Κι αυτό γιατί με τα win το αγοραστικό της κοινό θα αυξηθεί,οπότε θα αλλάξουν τα μεγέθη της στην αγορά. Αν γίνει αυτό φυσικά και θα αλλάξουν και οι τιμές, όπως επίσης και οι δυνατότητες και οι συνεργασίες - συμβατότητες του συστήματος της apple. Με λίγα λόγια η apple, σαν μεγάλη εταιρία, έχει σκεφτεί και αναλύσει όλες τις περιπτώσεις που αφορούν το δικό της κερδος φυσικά. Και πιστεύω πως είναι κοντα στο να "χτυπήσουν" την αγορά με ένα σύστημα το οποίο θα προσφέρει disign,συμβατότητα,ισχύς και ανταγωνιστική τιμή. Εγώ πάντως θα σκεφτόμουν σοβαρά να το αγοράσω...Ας μη ξεχνάμε άλλωστε πως το κέρδος συμβαδίζει με το μέγεθος της αγοράς που απευθύνεσαι... και η αγορά των windows, ευτυχώς ή δυστυχώς, υπερέχει συντριπτικά.Ο κόσμος είναι εξοικειωμένος με windows... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nimrod7 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Για σένα μπορεί να μην τείθεται θέμα επιλογής. Το θέμα όμως δεν είναι το ποιό λειτουργικό είναι καλύτερο' date=' αλλά το ότι η apple μπορεί να σκέφτεται να αλλάξει στρατηγική και να στραφεί στα windows. Κι αυτό γιατί με τα win το αγοραστικό της κοινό θα αυξηθεί,οπότε θα αλλάξουν τα μεγέθη της στην αγορά. Αν γίνει αυτό φυσικά και θα αλλάξουν και οι τιμές, όπως επίσης και οι δυνατότητες και οι συνεργασίες - συμβατότητες του συστήματος της apple.[/quote'] Ότι πιθανότητες έχει η μάϊκροσοφτ να παρατήσει τα windows και να στραφεί στο Linux, άλλες τόσες πιθανότητες υπάρχουν η Apple να καταργήσει το OSX. Το OSX είναι η καρδιά της Apple, χωρίς αυτό θα πάψει να υπάρχει. Και οι πωλήσεις της συνήθως οφείλωνται σ' αυτό το λειτουργικό και το software που έχει (Final Cut, Shake, Logic Pro κλπ). Να υοθετήσει τα Windows απλά για να ανταγωνίζεται 499281023 ακόμη κατασκευαστές hardware μεταξύ αυτών και την Dell με το 70 δεν ξέρω πόσο της εκατό στην αγορά δεν νομίζω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Μάλλον είμαι από τους λίγους εδώ μέσα που βλέπει ως πλεονέκτημα τη δυνατότητα dual-boot :-/, και μάλιστα με σαφή τρόπο. Νομίζω ότι η κατάσταση έχει ως εξής: Κανείς (ή έστω ελάχιστοι) δε θα έπαιρνε Mac για να πετάξει το OS X και να βάλει Windows. Είναι βλακεία να δώσεις τόσα χρήματα για να έχεις ένα x86 μηχάνημα με Windows. Αν τώρα υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να το κάνουν, απλά και μόνο για το design των μηχανημάτων, τότε γι' αυτούς αποτελεί σαφές πλεονέκτημα και τελικά η apple θα έχει πουλήσει και 5 μηχανήματα παραπάνω τα οποία δε θα πουλούσε διαφορετικά. Είναι αρκετοί αυτοί που μισούν τα Windows, αλλά κάποιες φορές (σε έναν κόσμο κατά 95% Microsoft) τα χρειάζονται. Γι' αυτούς το dual-boot αποτελεί λύτρωση και τους επιτρέπει να έχουν το μηχάνημα που θέλουν με το λειτουργικό που θέλουν, έχοντας όμως και τα Windows καβάτζα για τις 2-3 φορές που θα χρειαστεί να είναι συμβατοί με τον υπόλοιπο κόσμο. Σε αυτήν την κατηγορία τοποθετώ και τον εαυτό μου: όταν διάλεγα laptop, τελικά προτίμησα pc (με linux) για τις 2-3 φορές το εξάμηνο που χρειάζεται να δουλέψω το AutoCAD και το Solid Edge ή να ασχοληθώ με κάποιο Windows-project στο Visual Studio.... Σε κάθε περίπτωση λοιπόν η Apple βγαίνει κερδισμένη: η μέχρι τώρα βάση των χρηστών της στην πραγματικότητα πλήρωνε το λειτουργικό και το καλό hardware: αυτά εξακολουθεί να τα προσφέρει, ανεξαρτήτως dual-boot. Απλά πλέον προστίθενται και οι κατηγορίες των «ποζερονιών» και των αναποφάσιστων. Τέλος, νομίζω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εγκαταλειφθεί το MacOS: αν το εγκαταλείψει η apple, τότε τα προϊόντα της χάνουν κάθε πλεονέκτημα απέναντι σε ένα κοινό pc, όπως επίσης και αν το OS X τρέξει εύκολα σε κοινό x86 μηχάνημα. Αυτό πρέπει να φοβάστε, και όχι το dual-boot σε macintel. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Ότι πιθανότητες έχει η μάϊκροσοφτ να παρατήσει τα windows και να στραφεί στο Linux' date=' άλλες τόσες πιθανότητες υπάρχουν η Apple να καταργήσει το OSX. Το OSX είναι η καρδιά της Apple, χωρίς αυτό θα πάψει να υπάρχει. Και οι πωλήσεις της συνήθως οφείλωνται σ' αυτό το λειτουργικό και το software που έχει (Final Cut, Shake, Logic Pro κλπ). Να υοθετήσει τα Windows απλά για να ανταγωνίζεται 499281023 ακόμη κατασκευαστές hardware μεταξύ αυτών και την Dell με το 70 δεν ξέρω πόσο της εκατό στην αγορά δεν νομίζω.[/quote'] Ακριβώς! Η συνύπαρξη MacOS X & windows στο ίδιο μηχάνημα καλό στην Apple θα κάνει και όχι κακό. Έχω προσέξει πως η πλειοψηφία όσων υποστηρίζει το αντίθετο, δεν έχει δοκιμάσει το MacOS X. Στην πράξη όμως, το 90% όσων δοκιμάζουν το MacOS X, "κολλάνε" μαζί του και δύσκολα γυρίζουν πίσω στα Windows. Και συνήθως ο μόνος λόγος για να γυρίσουν στα Windows είναι η ανάγκη χρήσης κάποιου προγράμματος που δεν υπάρχει για MacOS X. Ε, τώρα πλεόν θα μπορούν να χαίρονται το MacOS X και όταν υπάρχει η ανάγκη για κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα, να γυρίζουν σε Windows στο ίδιο μηχάνημα. Αυτό γινόταν και πριν, με το πρόγραμμα VirtualPC της Microsoft αλλά με αρκετούς περιορισμούς και μεγάλες επιπτώσεις στην ταχύτητα των Windows. Εκτός αυτού, υπάρχουν και πολλοί αναποφάσιστοι και πολλοί που διστάζουν να κάνουν την αλλαγή. Τώρα λοιπόν δεν έχουν να φοβούνται πως αν δεν τους κάνει το MacOS X, θα πρέπει να ξαναλλάξουν PC. Η Apple δε φοβάται τη σύγκριση και αντιπαράθεση με τα Windows, αντίθετα την επιδιώκει γιατί έχει εμπιστοσύνη στο λειτουργικό της. edit: Μέχρι να τα γράψω και να τα ποστάρω αυτά, πρόλαβε και τα έγραψε ακόμα καλύτερα από μένα ο apoikos. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cromb Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2006 Πληροφοριακά πάντως η εγκατάσταση windows xp σε mac έγινε ώς εξής: Quick instructions for those knowing what they're doing ------------------------------------------------------- 1. Partition the disk in two using the OSX CD: FAT and HFS+ 2. Install OSX on the HFS+ partition. 3. Copy xom.efi (from xom.zip) into the hard disk 4. cd to the directory where you put xom.efi and type sudo bless --folder . --file xom.efi --setBoot 5. Reboot, insert the XP CD, select windows using the arrows and wait about 3 minutes 6. Choose the FAT partition you previously created. (choose, not create! it should prompt for filesystem) 7. Install. Make sure to remove the CD on subsequent boots, otherwise you'll start the process over again. Note: The "press any key to boot from CD" prompt doesn't work yet 8. Done! Έτσι δούλεψε ο narf2006. Τώρα από θέμα σταθερότητας... θα δείξει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.