Cromb Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Με αφορμή τον ντόρο που δημιουργήθηκε από την ιστορικής σημασίας συνεργασία της Intel με την apple, καθώς και με τα τελευταία νέα που θέλουν τα windows να τρέχουν στους mac … , σκέφτικα να ανοίξω ένα θέμα για να ακούσω και άλλες απόψεις στο θέμα apple και windows… Κατά την προσωπική μου άποψη ο καιρός που το καινούριο imac με επεξεργαστή Intel θα κυκλοφορεί με windows πλησιάζει… Τα οικονομικά οφέλη της Apple είναι τεράστια για να λάβει υπόψη οποιαδήποτε μορφής συναισθηματισμούς… (ακούς paredwse; ) YΓ. Είμαι άσχετος από mac γι αυτό θα ήθελα να ακούσω και τη γνώμη των πιο σχετικών…
Super Moderators paredwse Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Η Apple είχε δηλώσει επίσημα ότι δεν πρόκειται να εμποδίσει όσους αγοράζουν μηχανήματά της να τρέχουν άλλο λειτουργικό - θα εμποδίζει μόνο όσους θέλουν να τρέχουν το λειτουργικό της σε άλλα μηχανήματα πλην Apple. Και γιατί άλλωστε να εμποδίσει τους αγοραστές των Macintosh να 'τρέχουν' Windows; Μην ξεχνάμε ότι το 80% του τζίρου της πραγματοποιείται από πώληση hardware. Αφού αγοράζεις Macintosh, δεν πα να τρέξεις και CP/M αν θέλεις; Η Apple θα τα'χει βγάλει τα φράγκα της.
Apple Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 H Apple den prokete na xepesei pote se kati tetoio. Exei perasei terasties oikonomikes kriseis kai tora pou pernei ta pano ths den prokete na kanei kamia tetia kinisi. Exalou h Apple einai sindedemenei me statherotita kai sigouria opote ama ekane kati tetoio tha kateree logo oti ta windows einai kati to entelos anapodo.
Cromb Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Η Apple είχε δηλώσει επίσημα ότι δεν πρόκειται να εμποδίσει όσους αγοράζουν μηχανήματά της να τρέχουν άλλο λειτουργικό - θα εμποδίζει μόνο όσους θέλουν να τρέχουν το λειτουργικό της σε άλλα μηχανήματα πλην Apple. Και γιατί άλλωστε να εμποδίσει τους αγοραστές των Macintosh να 'τρέχουν' Windows; Μην ξεχνάμε ότι το 80% του τζίρου της πραγματοποιείται από πώληση hardware. Αφού αγοράζεις Macintosh' date=' δεν πα να τρέξεις και CP/M αν θέλεις; Η Apple θα τα'χει βγάλει τα φράγκα της. [/quote'] Δίκιο έχεις, απλά έχω την εξής σκέψη: Με την υιοθέτηση των windows από την apple, το αγοραστικό της κοινό θα αυξηθεί και λογικά το ποσοστό που θα αγοράζουν αpple και win θα είναι συντριπτικά μεγαλύτερο από αυτό του συνδυασμού apple+mac... οπότε δεν είναι φυσιολογικός ένας παραγκωνισμός του mac; Και γιατί να κάτσει να ασχοληθεί η apple με το mac και την εξέλιξή του αφού τα κέρδη απο τις πωλήσεις mac θα ναι μηδαμινά σε σχέση με αυτά της πώλησης apple+win; Αν, όπως είπες, το 80% των κερδών της aplle προέρχεται από hardware, φυσιολογικό δεν είναι να οδηγηθεί στην κατάργηση του mac os... τι έχει να κερδίσει από την εξέλιξή του;
megadancemix Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 CROMB: Εαν οπως λες καταργησει το mac os ( πραγμα απιθανο αλλα θεωριες λεμε εδω) θελω να σε ρωτησω κατι. Πες μου που θα βρισκει ιδεες ο Βασιλακης για να κλεβει και να τις περναει στο "δικο" του λειτουργικο? ;) Παντως περα απο την πλακα εχει να γινει χαμος απο εδω και περα. Περνω φραπεδια , την αραζω στην πολυθρονα και απολαμβανω Τιτανομαχιες. Αβαντι Μαεστρο
Cromb Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 CROMB: Εαν οπως λες καταργησει το mac os ( πραγμα απιθανο αλλα θεωριες λεμε εδω) θελω να σε ρωτησω κατι. Πες μου που θα βρισκει ιδεες ο Βασιλακης για να κλεβει και να τις περναει στο "δικο" του λειτουργικο? ;) Παντως περα απο την πλακα εχει να γινει χαμος απο εδω και περα. Περνω φραπεδια ' date=' την αραζω στην πολυθρονα και απολαμβανω Τιτανομαχιες. Αβαντι Μαεστρο[/quote'] Μα το θέμα είναι οτι δεν υπάρχει τιτανομαχία... Όλα για το κέρδος.Και η apple ευχαριστημένη αφού με τα win θα αυξήσει τις πωλήσεις της και ο bill... που έτσι κι αλλιώς ευχαριστημένος είναι καθώς δε ξέρει τι έχει. Πάντως δε το θεωρώ και τόσο απίθανο...
nikosdimos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι... Εντάξει κάποιος κατάφερε και έβαλε Windows σε Mac, και τι κατάλαβε; Πήρε ένα μηχάνημα του οποίου το λειτουργικό ειναί φτιαγμένο έτσι ώστε να αξιοποιεί στο έπακρο το hardware που υπάρχει και του έβαλε ένα άλλο που είναι πιο "χάλια"... Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο λόγω που κάποιος θα το έκανε αυτό εκτος από το να κερδίσει κάποιο στοίχημα...
apoikos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο λόγω που κάποιος θα το έκανε αυτό εκτος από το να κερδίσει κάποιο στοίχημα... Δεν μπορείς να σκεφτείς Windows-only εφαρμογές; Εμένα με μια γρήγορη σκέψη μου έρχονται 2-3... Εν πάσει περιπτώσει, καλό είναι να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής λειτουργικού. Γιατί να μην μπορεί ο Mac χρήστης, που έχει σκάσει κάποια Α χρήματα για να αγοράσει ένα x86 μηχάνημα, να παίξει ένα παιχνιδάκι που δυστυχώς βγαίνει μόνο για Windows;
stranger_77x Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 mporeite na mou eksigisetai kati? Dld twra enas apple me epeksergasti intel pou trexei Windows ti diafora exei apo ena Pc ws pros tin Philosophia tou? ektos tou oti o apple mporei na treksei akomi ena OS
worldcitizen Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Ό,τι είχε και πριν.. Μόνο που τώρα θα μπορεί να Bootάρει τρέξει και Win και δεν θα τρώει στη μάπα το VPC...
tzoykas Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Δεν μπορείς να σκεφτείς Windows-only εφαρμογές; Εμένα με μια γρήγορη σκέψη μου έρχονται 2-3... Εν πάσει περιπτώσει, καλό είναι να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής λειτουργικού. Γιατί να μην μπορεί ο Mac χρήστης, που έχει σκάσει κάποια Α χρήματα για να αγοράσει ένα x86 μηχάνημα, να παίξει ένα παιχνιδάκι που δυστυχώς βγαίνει μόνο για Windows;Γιατί να αγοράσεις Mac τότε; γιατί δε παίρνεις κατευθείαν το PC?
xalia Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Ναι αυτό περίμενε η apple για να πουλήσει, έχουμε και λέμε ένα Χ apple κάνει 1500$, το mac OS X κάνει 100$, κάθε νέο apple έρχεται μαζί με το OS X, να πως βγαίνει το 80% ένα από τα ατού της apple είναι το OSX, και αυτό είναι πασίγνωστο. Ακόμα δεν έχουμε δει ΠΩΣΟ εύκολα μπαίνουν τα XP σε ένα Mac, και κατά πάσα πιθανότητα όλο και κάτι θα πειράζεις στα xp, άρα πάει το lisence. Λέτε η ms να βγάλει windows xp mac version? Ναι last year, ειδικά λίγο πριν από τα vista. Συμπέρασμα mac με windows xp out of the box never!
mjmj Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Το θεμα ειναι ποτε τα pc θα μπορουν να παιξουν mac os. Πολλοι θελουν το καλο λειτουργικο αλλα χωρις ακριβο μηχανημα.
Cromb Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2006 Αν αποφασίσει η apple να στραφεί σε windows τότε όλα τα άλλα είναι λεπτομέριες.... Και έκδοση win θα βγεί και η apple θα αλλάξει το σύστημά της και οι τιμές των συστημάτων της θα διαφοροποιηθούν... και ποιός ξέρει τι άλλο θα γίνει. Φανταστείτε να παίρνεις το καινούριο apple με windows vista και ανταγωνιστική τιμή (παράδειγμα). Οι πωλήσεις της apple πιστεύω θα ανέβαιναν κατακόρυφα. Η apple μπορεί να φτιάχνει πολύ καλά συστηματα για windows...και να κάνει κάτι καλύτερο στην αγορά από το 3-4% πού είναι τώρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.