Προς το περιεχόμενο

Είσοδος στα Forums?

freakystyley

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Forums = Οι κατηγορίες (και όχι τα θέματα). blink.gif

Όπως της Ψυχαγωγίας, του Προγραμματισμού, του Software, κλπ. blink.gif

Δημοσ.

Nαι είναι το σωστό, άλλο αν εμείς χρησιμοποιούμε ενικό κι αυτός περιλαμβάνει όλο το πακέτο σε ένα. Κάθε ενότητα είναι και ένα φόρουμ για συζήτηση! ;)

Δημοσ.

Ως προς τι αν είναι σωστό; Γραμματικά; Δηλαδή σχετικά με την διευκρίνιση που έκανε πιο πάνω ο Σωτήρης, η οποία είναι μεν σωστή, αλλά δεν είναι και λάθος να πεις «forums»;

fora = πληθυντικός της λέξης forum στα Λατινικά

forums = πληθυντικός της λέξης στα Αγγλικά

Μια λέξη δηλαδή που εξαγγλίστικε (αν μπορούμε να το πούμε έτσι). tongue.gif

Αλλά επειδή είμαι της 1ης και όχι της 3ης δέσμης και ενδέχεται να σου λέω και βλακείες, έχε αμφιβολίες. tongue.gif

Τώρα αν η απορία σου είναι στο γιατί χρησιμοποιούμε πληθυντικό αφού είναι ένα το forum, δηλαδή το Insomnia forum ως σύνολο, θαρρώ πως δεν είναι λάθος αυτό μιας και κάθε θεματική ενότητα είναι ένα ξεχωριστό forum (πχ. Ψυχαγωγία = Κινηματογράφος + Μουσική).

Εν τούτοις, συνηθίζεται να το λέμε στον ενικό, εννοώντας τα forums ενός site ως σύνολο. blink.gif

Μήπως εννοείς κάτι άλλο και δεν κατάλαβα καλά; rolleyes.gif

Δημοσ.

fora = πληθυντικός της λέξης forum στα Λατινικά

forums = πληθυντικός της λέξης στα Αγγλικά

Μια λέξη δηλαδή που εξαγγλίστικε (αν μπορούμε να το πούμε έτσι). tongue.gif

Αλλά επειδή είμαι της 1ης και όχι της 3ης δέσμης και ενδέχεται να σου λέω και βλακείες' date=' έχε αμφιβολίες. [img']http://www.mplampla.gr/files/Trillian/tongue.gif[/img]

Μια χαρα τα λες :mrgreen: Aκριβως ετσι ειναι.

Δημοσ.

Ωραία... Αφού επιβεβαίωσε ο Τριτοδεσμίτης, είμαστε ΟΚ. happy2.gif

όχι κατάλαβα... απλά δεν μου αρέσει! :)

Για να καταλάβω... Το πρόβλημα είναι ότι δεν λέει «fora» ή ότι δεν λέει «forum»; tongue.gif tongue.gif tongue.gif

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...