geokl Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 Για σας παιδια, μολις αρχισα να ασχολουμε με το flash mx(χθες αρχισα)και το πως θα φτιαξω δικα μου παιχνιδια.Με την βοηθεια ενος περιοδικου καταφερα να φτιαξω 1 παιχνιδι περιορισμενων δηνατοτητων.(εχεις ενα αεροπλανακι και αποφευγεις κατι μπομπες που σου ερχονται)εβαλα τους ετοιμους κωδικες για καθε αντικειμενο και τα εκανα movie clip , και το παιχνιδι δουλευε μια χαρα.Το προβλημα μου τωρα ειναι οι κωδικες.Δεν ξερω τι κωδικες να βαλω στα νεα αντικειμενα που προσθετω για να πανε εκει που θελω(πχ θελω να κανω το αεροπλανακι να ριχνει και αυτο μπομπες μπροστα,ενω δημιουργησα το αρχειο .png με την μπομπα δεν ξερω τον κωδικα της.να τον γραψω μονος μου δεν ξερω.το μονο που ξερω να αλλαζω ειναι τις μεταβλητες(ταχυτητα αεροπλανου,ταχητητα μπομπας, και τετοια.)Υπαρχει καπιος που μπορει να με βοηθησει η αν υπαρχει κανενα site για να βρω ετοιμους κωδικες γιατι σημερα θελω να βαλω κατι και αυριο θα θελω να βαλω κατι αλλο,ομως δεν ξερω να γραφω τους κωδικες.Υπαρχει κανενα site για αρχαριους? Ευχαριστω πολυ.
HexStatic Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 Tha sou proteina na afiseis to flash stin akri kai na asxolitheis me Director ama theleis na ftiaxneis paixnidia. To director einai ftiagmeno gia auto ton skopo kai ama matheis na douleueis kai Lingo tote tha mporeseis na kaneis para polly wraia pragmatakia.
noasgr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 Φίλε HexStatic αν κατάλαβα καλά αυτό που ζητάς τότε: Κάνε δεξί κλίκ στο αντικείμενο που σε ενδιαφέρει και κάντω convert to symbol. Επέλεξε movie clip και δώσε όνομα εκεί (αυτό είναι το όνομα του movie clip στη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, πρόσεχε μην μπερδευτείς). Μετά επιλέγεις το movie clip σου στη σκηνή και κάτω στις properties θα βρεις πλαίσιο που λέει <Instance Name>. Εκεί βάζεις το όνομα που σε ενδιαφέρει και την ActionScript. Αν χρησιμοποιείς Flash 8 που υποστηρίζει ActionScript 2 τότε σε συμφέρει να βάλεις δίπλα στο όνομα το χαρακτηρισμό _mc (π.χ. bomp_mc) για περισότερες λιτουργίες! Ελπίζω να βοήθησα, Good Luck!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.