CommanderSP Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 Μετα το μεγαλο θεμα του ηλεκτρονικου περιοδικου Gamelife που αντεγραφε χωρις να αναγραφεται πουθενα ο εκδοστης και το μερος του αρσικου κειμενου, με αποτελεσμα να πληγει το κυρος του εν λογω περιοδικου, ερχεται τωρα να προστεθει αλλο ενα παραπτωμα απο τον εντυπο τυπο αυτη τη φορα. Ο λογος για το πασιγνωστο περιοδικο RAM magazine, που προσφατα διεθεσε ως ενθετο την "Βιβλο των games". Το ενθετο αυτο διαθετει περιπου 120 σελιδες με Secrets τα οποια μετα απο μια τυχαια επιλογη μερικων παιχνιδιων φαινεται μια καθαρη αντιγραφη απο το site gamefaqs.com στην ενοτητα CODES του καθε παιχνιδιου. Με μεγαλη μου εκπληξη διαβασα τα ΙΔΙΑ κοπλα διατυπωμενα με τον ΙΔΙΟ τροπο και με την ΙΔΙΑ ακριβως σειρα (σε μερικα παιχνιδια μερικα κοπλα λειπουν βεβαια, τα οποιο μπορει να προστεθηκαν αργοτερα η απλα να διεγραφησαν για λογους ελλειψης χωρου) Τωρα οσω για τα reviews (τα οποια με ελαχιστες εξερεσεις ειναι 1 σελιδα και δεν ξεπερνανε τις 200 λεξεις) πρεπει μαλλον να ειναι δικα τους αφου περιεχουν αρκετες γενικοτητες μερικες απο αυτες μπορειτε να βρειτε φυσικα και σε αλλα reviews αλλα δεν ειναι των 200 λεξεων, μεχρι και τραγικες παραλειψεις (πχ. στο review του Tak2: Staff of Dreams, δεν αναφερεται πουθενα οτι σε αντιθεση με την πολυ καλα κρυμμενη γαμικοτητα και το απιστευτο μαζεμα αντικειμενων του πρωτου παιχνιδιου, το sequel δεν εχει μεν μεγαλο collectability αλλα η γραμικοτητα δεν θα μπορουσε να ειναι πιο ξεκαθαρη) μεχρι και λαθη (πχ. στο review του mario power tennis ο δημοσιογραφος αγνοει το γεγονος οτι το παιχνιδι αυτο και ο προκατοχος του περιεχουν ενα πολυ deep gameplay system που προσφερει ενα πολυ μεγαλο ποσοστο στρατηγικης κανοντας το να μοιαζει με μια παρτιδα σκακι στους masters του ειδους και βλεποντας το περιτυλιγμα και τα "τρελα" power moves, να το θεωρει ενα party game, οπως και φαινεται οτι δεν καταλαβε ποτε πως βρισκεις τα πετραδια στην ομιχλη στο Mario party 6) Πιθανοτατα να εχουν ασχοληθει με τα παιχνιδια αλλα οχι για πολυ (μια τακτικη που χρησιμοποιουσαν κατα κορων τα GAMES και Gamepro, δεν ξερω για την πορεια τους σημερα γιατι δεν τα εχς διαβασει προσφατα) με αποελεσμα κατω του μετριου. Βεβαια το θεμα δεν ειναι η ποιοτητα των reviews αλλα το γεγονος οτι οι ανθρωποι αυτοι εκμετελευομενοι την ανιδιοτελεια πολλων gamers που γραφουν στο εν λογω site τα κολπα που βρισκουν, τα αντιγραφουν χωρις ΚΑΝ (και ΑΥΤΟ ειναι το δικο μου το προβλημα οπως και της νομοθεσιας) να αναφερουν την πηγη που τα πηραν. Επισης μου κανει εντυπωση πως υπαρχουν 5 κειμενογραφοι και ΕΞΙ παρακαλω διορθωτες. Μα καλα, τοσο χαλια γραφουν αυτοι που δουλευουν στο RAM και χρειαζονται τοσους διορθωτες; Παντως αξιζουν συχαρητηρια γιατι δεν υπεπεσαν στην αντιλψη μου ορθογραφικα (καλα εχουν spellchecker) η γραμματικα/συντακτικα λαθη. Σε εναν κοσμο που κρινει πολυ αυστηρα τετοια συμβαντα, στην Ελλαδα θεωρουμε πολυ λογικο να αντιγραφουμε τους παντες και τα παντα γιατι πολυ απλα κανενας δεν προκειται να μας πιασει. Για αλλη μια φορα λυπαμαι πολυ για την κατασταση αυτη. CommanderSP
sotris99 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 όλοι το gamefaqs συμβουλεύονται για τα cheats και τα walkthrough faqs είτε gamers είτε περιοδικά
Xorxhs! Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 το 'συμβουλευονται' απο το 'copy-paste' απεχει παρα πολυ
blackstar Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 sthn ellada eimaste, edw kai xronnia ginete ayth h doyleia poy to periergo?
Cromb Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 Πάντως δε ξέρω κατά πόσο είναι πνευματική κλοπή ένα cheat.Δηλαδή κατα πόσο το να πατάς 3 πλήκτρα και να γίνεσαι αθάνατος (παράδειγμα), είναι πνευματική ιδιοκτησία κάποιου,ο οποίος τυγχάνει να ανακάλυψε πρώτος!Το ίδιο ισχύει και για τη δημιουργία κάποιου χαρακτήρα... κτλ κτλ. Αν έγινε copy-paste, φαντάζομαι το περιοδικό είναι καλυμμένο νομικά... Από ηθικής πλευράς θα μπορούσε να αναφέρει τις πηγές του.
CommanderSP Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 αντιστοιχα επιχηρηματα ειχα εισπραξει και απο τον editor του Gamelife για μια αντιστοιχη περιπτωση και θα ξαναπω κατι που το εχω πει παρα πολλες φορες. IGN, Gamespot, GameFaqs, Gamespy και ΤΟΣΑ αλλα ηλεκτρονικα περιοδικα, με EDGE, Games TM και τα δεκαδες περιοδικα που κυκλοφορουν, εαν συγκρινετε τις αναφορες τους ακομα και σε cheats ενος παιχνιδιου, καταφερουν να περασουν το ιδιο μυνημα με ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικη διατυπωση. Ισως τελικα η τεχνικη αυτη να ειναι τοσο δυσκολη να υιοθετειτηθει και απο τους Ελληνες "δημοσιογραφους" και χρησιμοποιωντας την τακτικη "ωχ βρε αδερφε" στο επακρο, αντιγραφουν απο ενα πασιγνωστο site με τροπο τοσο προκλητικο που φτανει τα ορια του εξεφτελισμου. Οσων αφορα το νομικο κομματι, ξερετε πολυ καλα οτι στη χωρα αυτη υπαρχουν κανονες για να ΜΗΝ εφαρμοζονται. Και αυτο το ξερουν οι κυριοι αυτοι (και οι διορθωτες τους) που αποφασιζουν να αναλωθουν στην μεταφραση (μην ξεχνατε οτι μια καλη μεταφραση θελει κοπο) απο το να βρουν μια αλλη δουλεια. Ξερετε ποσα βιβλια θα μπορουσαν να ερχοντουσαν στην Ελλαδα γρηγοροτερα εαν ειχαμε περισσοτερους μεταφραστες; CommanderSP
Cromb Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 @CommanderSP Δε διαφωνώ μαζί σου, ίσα ίσα μαλιστα, απλά από τα λεγόμενά σου κατάλαβα ότι το περιοδικό παρανομεί και μου φάνηκε ανόητο από ένα περιοδικό να μην είναι καλυμμένο νομικά...
chill Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 Ram------)Λαμπράκης Και νομικά να μην είναι κατοχυρωμένος ποιος θα τον πειράξει?
tarrasque Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 θα πει ο Λαμπράκης so sue me... πάντως ότι περιοδικό έχω δει να περιέχει cheats/walkthoughs δεν αναφέρει πηγές φυσικά δεν τα ανακαλύψανε μόνοι τους οι συντάκτες...
Wolfidis Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 Eutixws poy iparxei kai to a3iopisto Pc Master na mas diafwtizei mesa se ayto ton oxeto twn periodikwn... Mouxaxaxaxa.... xa...
Jos3ph Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 Τα cheats ανέκαθεν τα έδιναν οι εταιρίες στα περιοδικά , άρα λογικό να μοιάζουν .... Για τα walkthroughts είναι δύσκολο εαν δεν σε μαγέψει το game , και πιστευω ότι δεν είναι κακό να παίρνεις απο κάπου στο ιντερνετ , αρκεί να το γράφεις ....
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 Σιγά το σκάνδαλο ρε CommanderSP... ROFLMAO...
tzoykas Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 Επισης μου κανει εντυπωση πως υπαρχουν 5 κειμενογραφοι και ΕΞΙ παρακαλω διορθωτες. Μα καλα, τοσο χαλια γραφουν αυτοι που δουλευουν στο RAM και χρειαζονται τοσους διορθωτες; Παντως αξιζουν συχαρητηρια γιατι δεν υπεπεσαν στην αντιλψη μου ορθογραφικα (καλα εχουν spellchecker) η γραμματικα/συντακτικα λαθη. Δε θα έγραφα τίποτα σχετικά με το ποστ σου υπό άλλες συνθήκες αλλά επειδή ΕΣΥ αναφέρθηκες σε spellcheckers μήπως θα ήταν καλό να χρησιμοποιήσεις έναν; δε μου κάνει εντύπωση που δε βρήκες ορθογραφικά λάθη στο κείμενο του RAM... A, και για να είμαι και λίγο on topic, από πότε το RAM θεωρείται σοβαρό περιοδικό; :?
CommanderSP Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 Να επαναλαβω οτι στην Ελλαδα τετοια πραγματα οχι μονο δεν θεωρουνται σκανδαλα, αλλα δεν ασχολειται κανενας με αυτα σε αντιθεση με τον υπολοιπο κοσμο που τωρα τελευταια εχει γινει πολυ ευαιστητος με τα πνευματικα δικιωματα οπως και το γεγονος οτι σε ξενα πανεπιστημια εαν πιασουν καποιον να εχει αντιγραψει κομματι μιας εργασιας απο καποια πηγη (με τη μεθοδο του copy-paste οπως αναφερατε) και τον πιασουν, τιθεται θεμα ΑΠΟΒΟΛΗΣ του απο τη σχολη. Οποτε εαν δεν σας γεμιζει το ματι σαν θεμα, σιγουρα θα γεμιζε το ματι σε καποιους αλλους.... Τωρα οσον αφορα τα δικα μου λαθη, να υπενθυμισω οτι ΔΕΝ ειμαι εκδοτης περιοδικου και δεν ειμαι υποχρεωμενος να διαθετω ελληνικο spellchecker. Επιπροσθετως, εχοντας σπουδασει 4 χρονια στο εξωτερικο, εχω παρατηρησει οτι τα Ελληνικα μου εχουν λιγο σκουριασει με αποτελεσμα να κανω λαθη εκει που δεν εκανα παλαιοτερα. ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, δεν καθισα να γραψω ενα κατεβατο σε greeklish για να σας βγουν τα ματια στην αναγνωση του. Οποτε καλο θα ηταν να επικεντρωθειτε στο θεμα αυτο καθεαυτο και να μην ριχνετε βελη στο ατομο που εγραψε το θεμα (και αυτο ειχε ξαναγινει στο παρελθον mind you) CommanderSP
Freddie Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 Ellada h xwra tou prasinou hliou tou paok ths aek ths kalamarias.......... Auth h pipila kurioi oti ellada eimaste kai ti na kanoume as stamathsei pia...Nomizw pws oloi katalavainete kai viwnete oti plhrwnoume kathumerina oloi ta lathoi tou parelthontos kai ta lathoi pou dhmiourghse auth h theoria kai logikh. H thoeria tou oti egw eimai pio eksupnos apo olous kai tha tous gam**sw olous........................ Sumfwnw apoluta mazi sou CommanderSP kai kanonika tha eprepe na ginei mhnush kai tipota ligotero
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.