Προς το περιεχόμενο

4GB ram και linux

GIORGARAS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, προσπαθώντας να εγκαταστήσω το Scientific Linux πήρα το παρακάτω μήνυμα:

PCI – DMA: high address but no IOMMU και κόλλαγε εκεί. Κατάφερα τελικά να κάνω εγκατάσταση με την εντολή linux pci=nommconf και μετά την επανεκκίνηση πάλι τα ίδια. Επειδή είχα αρχίσει να βρίσκω στο Internet προβλήματα σχετικά με υπολογιστές με 4GB ram (τόσο έχω και εγώ) πήγα στο bios, απενεργοποίησα κάποια πράγματα, το σύστημα έβλεπε πλέον 3GB ram αλλά έκανε κανονικά boot και τρέχει κανονικά. Έχει τύχει αυτό σε κανέναν?

Το σύστημά μου είναι:

Dual core 4400+

4GB ram Kingston

Western digital 38.7GB raptor

Motherboard: A8N-E

Να διευκρινίσω ότι δεν ξέρω πολλά από linux αλλά ήταν πολύ απλό να κάνω δίκτυο με άλλο pc που έχει windows, καθώς και να έχω internet μέσω αυτού του pc.

Υπάρχει η δυνατότητα να διορθωθεί με νέο kernel? Έχω τον 2.6.9-22.0.1. Το Scientific linux έχει red hat πυρήνα.

Ευχαριστώ!!

Δημοσ.

Υπαρχει μια παραμετρος στον kernel ονοματι BIG_MEM

Αυτη ειναι για να διαχειριζεται το OS μνημη >= 4GB.

Απο default ειναι off σε οσα distro εχω δει, δεν ξερω ομως για το sci-linux.

Για να την πειραξεις, πρεπει να κανεις recompile τον kernel, πραγμα

οχι τοσο δυσκολο οσο ακουγεται.

Αυτα,

have fun.

Δημοσ.

Τελικά δεν βρήκα κάτι τέτοιο. Θα μπορούσε αν κάποιος το ξέρει ήδη να μου πει τι γίνεται με τον πυρήνα 2.6.9 ή και ανώτερο? Έκανα menuconfig αλλά δεν βρήκα κάποια επιλογή αντίστοιχη. Να πω ότι έχω την 64bit έκδοση linux και ο πυρήνας είναι 2.6.9-22.0.1.EL-smp-x86_64. Ευχαριστώ!!

Δημοσ.

Μάλλον δεν κοίταξες αρκετά καλά ;-). Αν πας λίγο πιο κάτω, έχει μια επιλογή "High mem support", με δυνατότητες "off", "4GB" και "64GB".

Δημοσ.

Θα ήμουν υπόχρεος αν μου λέγατε που να πάω, ορίστε και οι υπόλοιπες επιλογές που έχει.

snapshot2.png

snapshot3.png

Μήπως φταίει η 64 bit έκδοση? κατεβάζω τώρα τον 2.6.14 που ένας φίλος βλέπει την επιλογή σε 64bit μηχάνημα.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Όταν βάζω αυτό που λες και κάνω make bzImage μου γράφει κάποιο λάθος για μη υπαρκτή μεταβλητή αλλά συνεχίζει. Όταν βάλω χωρίς το 4g τότε δεν βγάζει λάθος΄όταν όμως ανοίγω μετά το .config δεν υπάρχει πουθενά το highmem το έχει σβήσει.

Δημοσ.

Το οποίο σημαίνει ότι δεν χρειάζεται κάποια ρύθμιση ή πρέπει να το αλλάξω με το χέρι? Με το χέρι το αλλάζει ξανά μόνο του όμως...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...