Προς το περιεχόμενο

HELP τα 80GB μου χάνονται

akonakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά θέλω τα φώτα σας σε 1 σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κολλητός μου!Αγόρασε καινούριο PC και έβαλε πάνω και τον παλιό του western digital με χωρητικότητα 80 gb. Κατά λάθος και αφηρημάδα του όταν στις γνωστές μπλε οθόνες της εγκατάστασης των windows ρωτήθηκε που θέλει να τα εγκαταστήσει, έκανε το Τραγικό Λάθος να διαγράψει το partition του παλιού του σκληρού(χωρίς να κάνει format). Αφού έκανε την εγκατάσταση στο καινούριο σκληρό και μπήκε στα windows, αυτά δεν τον έβλεπαν καθόλου ενώ ήταν κανονικά τοποθετημένος! Τον συμβούλεψα να (λάθος μου?) βάλει το partition magic και απλά να του δώσει ένα όνομα, χωρίς να κάνει format. Τέσπα αυτό δεν έκανε τίποτα και φοβάμαι μην έγινε και χειρότερα.

Τι μπορεί να κάνει για να μη χάσει τα 60gb πολύ σημαντικών δεδομένων που βρίσκονται στο σκληρό? Πάει να τρελαθεί ο φίλος μου γιατί εκεί μέσα βρίσκεται δουλειά πολλών ετών!!!! Στηρίζομαι στις γνώσεις σας γιατί οι δικιές μου δυστυχώς δεν μπορούν να τον βοηθήσουν! Ευχαριστώ για την υπομονή σας να διαβάσετε το μεγάλο αυτό post και τις μελλοντικές σας απαντήσεις!

Δημοσ.

Τι έγινε ρε παιδιά? Κανένας? Τίποτα? Τόσο δύσκολο είναι τελικά? Δώστε μια λύση, στηρίζομαι πάνω σας....

Δημοσ.

Για ανακτηση δεδομενων εχω με το Ontrack Easyrecovery και ειχα αψογα αποτελεσματα. Το πιο πιθανο ειναι να μην εχει χασει παρα ελαχιστα δεδομενα ειδικα αφου λες οτι δε γραψατε τιποτα απο πανω. To partition magic δε πειραζει τα δεδομενα υπαρχουν απλα περιμενουν να ανακτηθουν ;-)

Αν χρησιμοποιησεις το συγκεκριμενο που σου λεω θα χρειαστεις και ενα αλλο δισκο επειδη τα αντιγραφει εκει τα αρχεια που ανακτα για να μην χαλασει την δομη του δισκου. Απο την στιγμη που βρειτε οτι χρειαζεται ο φιλος σου τα μεταφερετε παλι στην σωστη τους θεση και ειστε ΟΚ

Δημοσ.

Γεια σου πατρίδα asmilon(και γω από εύβοια είμαι καθώς και ο φίλος μου). Λοιπόν θα χρησιμοποιήσουμε το πρόγραμμα που αναφέρεις(γιατί είδα και κάποια άλλα παρόμοια post) αλλά για πες μου πιο ξεκάθαρα τι εννοείς όταν λες ότι πρέπει να μεταφέρουμε τα αρχεία στη σωστή τους θέση? Στο άλλο σκληρό που θα γίνει και το recovery δεν θα είναι οκ να τα χρησιμοποιήσει από εκεί?

Δημοσ.
Απο την στιγμη που βρειτε οτι χρειαζεται ο φιλος σου τα μεταφερετε παλι στην σωστη τους θεση και ειστε ΟΚ

Για κάτσε γιατί μάλλον κατάλαβα τι εννοείς! Εννοείς ότι το data recovery θα φέρει τα αρχεία σε θέσεις που δεν θα αντιστοιχούν στις αρχικές των αρχείων σωστά?

Δημοσ.

Για να μην χαλασει αρχεια που δεν εχουν ανακτηθει ακομα, σου λεει οτι χρειαζεται να κανει την διαδικασια αυτη σε ενα αλλο δισκο. Δηλαδη τα αρχεια που θα πεις να επαναφερει θα τα εχεις στον αλλο δισκο. Εννοειται οτι μετα απο εκει και περα τα κανεις οτι θελεις και για αυτο σου ειπα οτι τα αντιγραφεις μετα στον σωστο δισκο για να ειναι στην θεση που ηταν...

PS evvoia 4ever!

Δημοσ.

Δυστυχώς το προγραμματάκι δεν δουλεύει σωστά όταν έχεις σβήσει φωτογραφίες απ' ευθείας από την φωτογραφική μηχανή. Εγώ το ήθελα για τον εξής απλό λόγο. Όταν βγάζεις μια φωτό μπορεί εσένα να σου αρέσει αλλά στην φίλη σου όχι. Όταν πέσει η φωτoγραφική στα χέρια της παίρνει και τις σβήνει. Όταν λοιπόν πας και φωτογραφίσεις κάτι τότε η φωτογραφία πάει και γράφεται στον χώρο που ήταν η προηγούμενη φωτό που έχεις εσύ διαγράψει. Έτσι το restore της προηγούμενης είναι αδύνατο... Κρίμα... Άν δούλευαν οι ψηφιακές σαν το παλιό καλό dos θα ήταν οκ... Θα δούλευε και η undelete...

Δημοσ.

Το backup για να μην γίνει μπάχαλο πρέπει να γίνει σε άλλο δίσκο και όχι να διαβάζεις και να γράφεις στον ίδιο γιατί θα έχουμε καμια ζημιά.

Δημοσ.

Σε ανάλογο πρόβλημά μου κοίταξα όλα τα recovery progs καθώς και αυτά που δουλεύουν "σκληροπυρηνικά",μέσα από το Hiren.Ένα μου έκανε τη δουλειά και αυτό συστήνω ανεπιφύλακτα:Get Data Back.Απλό,παραθυρικό,αποτελεσματικό και παν-γρήγορο.

Δημοσ.

Δυστυχώς,μόνο σε HDD δουλεύει.

Ίσως σε βολέψει γι αυτή τη δουλειά το Bad Copy pro.Είχα βγάλει παλιά από δισκέτα κάτι που δεν φαινότανε αλλοιώς,μ' αυτό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...