Προς το περιεχόμενο

server με remote διαχειριση και γραφικο περιβαλλον

gremlin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σε ολους,

εχω στησει ενα σερβερακι εδω και 20 μερες για το δικτυο του σπιτιου μου με fedora core 4. δεν του εχω βαλει κανενα γραφικο περιβαλλον και εχω μονο την κοσνολα την οποια χειριζομαι μεσω putty απο τον υπολογιστη μου (προφανως μετα την εγκατασταση του λειτουργικου, εβγαλα οθονη, πληκτρολογιο, ποντικι απο τον σερβερ και απλως τον πεταξα σε ενα ντουλαπι αγκαλια με τον ρουτερ μου και εκτοτε τον διαχειριζομαι remotely)

να σας πω οτι ειμαι εντελως καινουργιος στον χωρο και τα εχω βρει λιγο σκουρα στην αρχη με την κονσολα και τις απειρες εντολες αλλα σιγα σιγα τα καταφερνω...ηδη δουλευει samba, και ftp....

τις επομενες μερες βγαινει το fedora core 5 και θα κανω νεα εγκατασταση για να μεταβω στην καινουργια αυτη εκδοση...θελω λοιπον να σας ρωτησω με την ευκαιρια της νεας εγκαταστασης...να βαλω και καποιο γραφικο περιβαλλον έτσι ωστε να ειναι λιγο πιο ευκολη η διαχειριση του σερβερ ή θα σερνεται το συστημα (p4 1.3ghz, 128mb RDRAM (800MHZ), 30gb maxtor 7200rpm ο system σκληρος)????

θα ειναι οντως πιο ευκολη η διαχειριση??? υποθετω πως παλι θα μπορω να διαχειριζομαι τον σερβερ remotely τοσο μεσω κονσολας (οπως τωρα μεσω putty) οπως και μεσω του γραφικου περιβαλλοντος(αλήθεια αυτο πως γίνεται???) σωστα???

αν πιστευετε οτι πρεπει να βαλω τοτε τι βαζω??? x-windows, kde, gnome??? ποιο ειναι πιο ελαφρυ??? (αν εχω καταλαβει σωστα αυτα ειναι εκδοσεις γραφικου περιβαλλοντος)

τελος αν το βαλω γραφικο περιβαλλον, μπορω να το "σηκωνω" μονο οταν χρειαζεται να αλλαξω καποια ρυθμιση και μετα να το κλεινω, έχοντας τον σερβερ να τρεχει κανονικα αλλα να μην χρειαζεται να ειναι φορτωμενος με το περιβαλλον???

σας ζαλισα το ξερω αλλα συγχερεστε με γιατι ειμαι νεος!!!!

Δημοσ.

Με 128 ΜΒ μνήμη αν βάλεις κάποιο από τα KDE ή GNOME το σύστημα θα σέρνεται. Προτείνω κάποιον window manager αντί για desktop enviroment όπως τα *boxes (fluxbox. openbox κτλ.). Γιά την remote διαχείρηση με γραφικό περιβάλλον προτείνω 2 επιλογές. Η 1η και πιό απλή, είναι να βάλεις κάποιον VNC server και να συνδέεσαι από το PC σου με VNC client. Το Open VNC νομίζω είναι δωρεάν και υπάρχει για linux. Η δεύτερη επιλογή και κατά τι δυσκολότερη είναι να χρησιμοποιήσεις την ενσωματωμένη δυνατότητα του x.org να δέχεται remote connections στην πόρτα 6000 TCP. Δεν γνωρίζω αν αυτό είναι ενεργοποιημένο απο default στο fedora, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξεις το configuration η ακόμα και να ξανακάνεις compile τον x server σου ενεργοποιόντας αυτό το feature κατά το ./configure. Βασικά με το VNC θα είσαι OK μιάς και έχει δυνατότητα για να βάλεις password πρίν συνδεθείς και να είναι κρυπτογραφημένη η ανταλλαγή δεδομένων σου με τον server.

Αυτά τα ολίγα :)

Δημοσ.
Με 128 ΜΒ μνήμη αν βάλεις κάποιο από τα KDE ή GNOME το σύστημα θα σέρνεται. Προτείνω κάποιον window manager αντί για desktop enviroment όπως τα *boxes (fluxbox. openbox κτλ.). Γιά την remote διαχείρηση με γραφικό περιβάλλον προτείνω 2 επιλογές. Η 1η και πιό απλή' date=' είναι να βάλεις κάποιον VNC server και να συνδέεσαι από το PC σου με VNC client. Το Open VNC νομίζω είναι δωρεάν και υπάρχει για linux. Η δεύτερη επιλογή και κατά τι δυσκολότερη είναι να χρησιμοποιήσεις την ενσωματωμένη δυνατότητα του x.org να δέχεται remote connections στην πόρτα 6000 TCP. Δεν γνωρίζω αν αυτό είναι ενεργοποιημένο απο default στο fedora, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξεις το configuration η ακόμα και να ξανακάνεις compile τον x server σου ενεργοποιόντας αυτό το feature κατά το ./configure. Βασικά με το VNC θα είσαι OK μιάς και έχει δυνατότητα για να βάλεις password πρίν συνδεθείς και να είναι κρυπτογραφημένη η ανταλλαγή δεδομένων σου με τον server.

Αυτά τα ολίγα :)[/quote']

τα 128mb το ξερω οτι ειναι σχετικα λιγα (ευτυχως τουλαχιστον που ειναι rimm) γιαυτο σκεφτομαι μελλοντικα να τους κανω μια αναβαθμιση...

σε καθε περίπτωση δεν θελω κατι βαρυ και εξεζητημενο...ενα στοιχειωδες γραφικο περιβαλλον ισως εχω αναγκη για να κανω τις αλλαγες μου στον σερβερ λιγο πιο ευκολα απο την κονσολα...και μαλιστα θελω να σηκωνεται αυτο το περιβαλλον οπως ειπα μονο οταν ειναι να κανω καποια ρυθμιση...διαφορετικα δεν θελω να φορτωνεται τσαμπα η μνημη του σερβερ...γινεται αυτο ε?

θα μπορω σε αυτη την περιπτωση να μπαινω κ απο κονσολα οταν χρειαστει???

κατα τα αλλα σαν νεος μπορω να πω οτι πελαγωσα με τα λεγομενα σου αλλα φυσικο ειναι...σιγα σιγα θα μαθω!

Δημοσ.
http://www.webmin.com/index.html

Μπορείς να δοκιμάσεις αυτό από ότι είδα έχει σχεδόν τα πάντα

Δέν το έχω δοκιμάσει όμως. Αλλα είναι στα άμεσα σχέδια μου.

φαινεται πολυ καλο και βολικο!!!!!

+ το οτι δεν ειναι γραφικο περιβαλλον αλλα κανεις διαχειριση μεσω ενος browser!!!

το μεγαλο στοιχημα βεβαια για μενα ειναι η εγκατασταση....ολα αυτα με τα tar, rpm, source files κλπ με εχουν μπερδεψει στο επακρο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...