UserX Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Καλησπέρα, Αναζητώ κάποια φτηνή μέθοδο αυτόματου backup αρχείων. Αφορά εταιρεία και υπάρχουν ήδη στημένοι 2 servers. O ένας έχει στημένο το ERP (SQL Server) καθώς και κάποιες άλλες μικροεφαρμογές και ο άλλος έχει το Mail Server και το εταιρικό site. Αυτό που θέλω είναι κάποια αρχεία από συγκεκριμένους φακέλους, ανά τακτά χρονικά διαστήματα ( θα τα ορίζω εγώ) να σώζονται είτε συμπιεσμένα είτε ασυμπίεστα σε κάποιο συγκεκριμένο φάκελο είτε στον ίδιο υπολογιστή, είτε σε κάποιο άλλο μηχάνημα του δικτύου το οποίο θα έχουν πρόσβαση. Έχετε υπόψιν σας κάτι σε software? Ουσιαστικά ψάχνμω μια εφαρμογή "προγρααμματισμού" εργασιών συμπίεσης - αντιγραφής αρχείων. ΕΥχαριστώ
drm Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Δοκίμασε το SyncBack εμένα μου φαίνεται σχετικά καλό, αλλα δεν έχω δοκιμάσει ποτέ το scheduling του. http://www.2brightsparks.com
Eusebius Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Άμα θες συμπίεση στα αντίγραφα το SyncBack δεν είναι καλή λύση. Η βιβλιοθήκη που χρησιμοποιεί για ζιπάρισμα έχει τους γνωστούς περιορισμούς (τουλάχιστον είχε μέχρι πριν 10 μήνες που το δοκίμασα): 4GB archive, 65.536 περιεχόμενα αρχεία, και δεν υποστηρίζει ελληνικά ονόματα αρχείων. Εγώ έχω βρει την υγειά μου με το 7-Zip, ένα σκριπτάκι και τον Task Scheduler.
bird Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Κάτι πολύ πρόχειρο που μπορείς να κάνεις είναι να φτιάξεις ένα bat file που θα κάνει copy τα αρχεία που θέλεις, και να προγραμματίσεις το pc να το τρέχει ανά τακτά χρονικά διαστήματα από το scheduled tasks... Λίγο "μπακαλίστικο" αλλά θα δουλέψει...
reo Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Για δοκίμασε και αυτό: http://www.jam-software.com/smartbackup/index.shtml
tempo Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 το Nero Backup αν δεν κάνω λάθος, θα σε βοηθήσει.
xalva Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 θα συμφωνησω με τον bird. γραψε ενα bat αρχειο που θα κανει copy τα αρχεια που θελεις και paste.... βαλε στα sheduled tasks να τρεχει το bat καθε βραδυ και εισαι οκ Εμεις στην εταιρεια αυτο κανουμε. ΥΓ το ERP δεν εχει δικο του backup προγραμμα ;
CyberDreamer Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2006 Batch file for ex.: backup.bat @echo off echo Συμπίεση αρχείων (Προυποθέτει την ύπαρξη του winzip αλλα και του winzip command line)... c:\progra~1\winzip\wzzip -r -p c:\backup\%1-www.zip inetpub\wwwroot\*.* echo Upload σε FTP server (online backup)... ftp -s:upload.ftp [ipofserver] echo Τέλος!! το αρχείο upload.ftp: (οι πρώτες δύο γραμμές είναι username και password) username password binary cd [foldername] put c:\backup\1-www.zip quit Απαιτεί το Winzip και το WINZIP COMMAND Line (την παραπάνω τεχνική την χρησιμοποιώ σέ έναν από τους web server μου...) Βέβαια η παράμετρος %1 μπορεί να μην είναι μεταβλητή αλλά σταθερή... αλλα άν είναι μεταβλητή μπορείτε να φτιάξετε μια συντόμευση στις προγραμματισμένες εργασίες έτσι ώστε όταν θα είναι π.χ Δευτέρα η παράμετρος θα είναι 1 όταν θα είναι Τρίτη 2 και ούτω καθεξης... (δηλ με λίγα λόγια δεν χρειάζετε να κάνετε 7 batch... αλλα μόνο 7 shortcuts στις Προγραμματισμένες εργασίες... Πιστεύω να βοήθησα.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.