Προς το περιεχόμενο

Partition Magic-Partition με 2ο λειτουργικό που δεν μπορώ να κάνω boot-απορία

nickpulse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Περιγράφω αναλυτικά το πρόβλημα

Εχω δυο sata σκληρούς 80 και 200 giga αντίστοιχα. Ο 1ος παει για αλλαγή και φοράει το λειτουργικό σε ένα απο τα 2 partitions. Δημιούργησα ένα image με το acronis με σκοπό να κάνω recover το λειτουργικό σε ένα partition που έφτιαξα για το σκοπό αυτό στο 2ο σκληρό ώστε να έχω σύστημα όσο καιρό πάρει η αντικατάσταση του προβληματικού 1ου σκληρού.

Στο 2ο σκληρό λοιπόν έφτιαξα ένα μικρό primary partition (προς το τέλος του δίσκου βρίσκεται όχι στην αρχή, είναι σωστό αυτό?- το partition magic είχε recommended την επιλογή αυτή) το οποίο το καθόρισα ως active. Εκεί έκανα recover το image. Αυτή τη στιγμή έχω 2 active partitions, το C και το αντίγραφό του στο καινούργιο partition (H:). Τελικά όμως δεν μπορώ να bootarw απο εκεί το λειτουργικό ούτε μου δίνει τα options να επιλέξω λειτουργικό στην εκκίνηση όπως θα περίμενα.

Τι πρέπει να κάνω?Μάλλον κάτι δεν έκανα σωστά...

Δημοσ.

den katalaba perimeneis apo mono tou to leitourgiko na katalabei oti yparxoun 2 energa partitions kai na sou dosei boot options. An einai etsi exeis kanei lathos theleis aparaithta boot manager ston opoio ta upodeixeis poia partitions exeis energa kai theleis na bootareis Nomizo kai h powerquest exei boot manager alla kai alles etairies

Δημοσ.

ok έβαλα ενα boot manager πρόγραμμα αλλά τώρα όταν πάω να κάνω boot απο το καινούργιο partition μου γράφει

<windows root>\system32\hal.dll file missing or corrupted

Please re-install a copy of the above file

Βρίσκω το αρχείο του συστήματος και το αντιγράφω στο καινούριο partition αλλα και πάλι μου βγάζει το ίδιο μήνυμα και δεν κάνει boot

Καμιά ιδέα ?

Δημοσ.

δεν χρειαζεσαι boot manager.πας στο υπολογιστης,ιδιοτητες,για προχωρημενους,εκκινηση,επεξεργασια του boot.ini και εκει δηλωνεις τα δευτερα xp,σωζεις και τελος.restart και θα σου ζηταει να επιλεξεις (βαλε διαφορετικα ονοματα για να τα ξεχωριζεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά αφού έγραψα αυτες τις εντολες στο recovery console

Attrib -H C:\Boot.ini

Attrib -R C:\Boot.ini

Attrib -S C:\Boot.ini

DEL C:\Boot.ini

BootCfg /Rebuild (den to dexete pali)

Fixboot

τώρα μου γράφει

windows could not start because of an error in the software

Please report this problem as:

load needed DLLs for kernel

Τόσο δύσκολο είναι αυτό που προσπαθώ να κάνω? Μου έχει βγάλει το λάδι...

Δημοσ.

Μήπως το partition με το λειτουργικό πρέπει να βρίσκεται στην αρχή του δίσκου και όχι στο τέλος όπως το έχω βάλει εγώ?

Μήπως υπάρχει πρόβλημα με το acronis στους sata δίσκους?

Κατάφερα να κάνω boot αλλά μόνο αν συνυπάρχουν και οι δύο δίσκοι αλλά και πάλι μου παρουσιάζονται προβλήματα (κάτι για generic host servises λεει), αν βγάλω τον ένα που θέλω να αλλάξω τότε στον άλλον δεν κάνει boot κολλαει στο logo των windows.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...