DrLo Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Εδώ και κάπου ένα χρόνο είχε πέσει στα χέρια μου μια Chaintech 7NJS. Στο PC μου χρησιμοποιούσα μια MSI K7N2 DELTA-L. Το ΣΚ της Καθαρής Δευτέρας μου την έδωσε και αντικατέστησα την MSI με την Chaintech (και δυστυχώς έδωσα την MSI). Από τότε μου παρουσιάστηκαν τα εξής προβλήματα : Είχα 2 dimmάκια 256MB DDR3200. Την Chaintech την δοκίμασα με το 1 και αφού δούλεψε μια χαρά, έδωσα την MSI. Μετά από 2 μέρες που έβαλα και τα υπόλοιπα πάνω φόρτωσα τον ΗΥ σε αμάξι και τον έφερα επαρχία. Ο υπολογιστής δυστυχώς δεν άναβε (έπερνε ρεύμα – ξεκινούσαν ανεμιστήρες κλπ αλλά οθόνη dead no post). Μετά από πολύ κόπο και δοκιμές βγάζοντας και ξαναβάζοντας την CPU ο ΗΥ άνοιξε αλλά έβγαλε το κλασσικό μήνυμα ότι «αλλάξατε CPU πηγαίνετε στο Bios και βάλτε τις ρυθμίσεις σας». Πάω στο bios βλέπω FSB 200MHZ (!!!! CPU AthlonXP 2200+ FSB 133MHz) προς στιγμήν μπερδεύτηκα. Και την πρώτη φορά που άλλαξα την CPU χριάστηκε να ρυθμίσω το FSB αλλά αν θυμόμουν καλά έλεγε 100 MHz και το έβαλα 133MHz. Τέλος πάντων λέω μπορεί να παίζει το 2x των athonXP και το βάζω 266MHz. Restart και Powerdown !!!. Μάλιστα το PC δεν ξαναξεκινούσε αν δεν έκανα Clear CMOS. Αμάν λέω το έσκισα. Μετά από καμιά 5-6 ώρες συνειδητοποιώ ότι από τις δύο μνήμες μου η μία δεν έπαιζε σε 133 MHz FSB (σε 100 έπαιζαν και οι δύο) και κόλλαγε το σύμπαν (στην MSI έπαιζαν μια χαρά). Την άλλη μέρα είπα να σκανάρω κάτι στον Canon Lide 35. Ο συγκεκριμένος scanner παίρνει ρέυμα από την USB (υποχρεώτικά - δεν έχει εναλλακτική είσοδο DC). Μόλις κάνει να καλιμπραριστεί (το κάτι που και που ή αν το βάλεις σε «νέο» PC) OOPS !!! Powerdwon. Μπα λέω τυχαίο θα ήταν. Το ξανακάνει. Δοκιμάζω να βγάλω το usb ποντίκι και το βάζω με αντάπτορα στην PS2. To scanner έφτασε μέχρι το Preview της σελίδας και πάλι Powerdown. Κάτι πρέπει να παίζει με τα ρεύματα (δε νομίζω να πειράζει που δεν έχει backplate). Ethernet. Η μητρική έχει lan onboard. Το κουφό είναι ότι δίνεις IP (192.168.0.11) στη eth αλλά αυτό παίζει μόνο αν υπάρχει σύνδεση (και μόνο τότε ανάβουν τα ledaκια στην RJ45 – Στην MSI αναβαν και με κλειστό το PC). Εδώ έχω συνδέσει το PC με το xbox με crossover. Με κλειστό το xbox η Lan Connection είναι αποσυνδεδεμένη και η Ethernet δεν φαίνεται πουθενά. - Ping 192.168.0.11 -> unreachable κλπ, κλπ. Κλπ συνέπεια : Όταν κάνω shared ένα directory δεν φαίνεται στα “My network places” και συνεπώς δεν μπορώ να το κάνω Map σαν δίσκο δικτύου. Είναι θέμα controller (οπότε το παίρνω απόφαση) ή καμιάς κουφής ρύθμισης ? Αυτά μέχρι τώρα – περιμένω να δω τι θα μου βγάλει σήμερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.