Προς το περιεχόμενο

crossover lan

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν έχω κάνει όλα τα απαραίτητα για σύνδεση 2 υπολογιστών με καλώδιο crossover. Έχουμε και λέμε λοιπόν, κοινό όνομα workgroup, απενεργοποιημένο windows firewall, μοίρασα από ένα folder σε κάθε pc, όρισα δ/νσεις ip 192.168.0.1(server) και 2(client), τέλος 255.255.255.0 subnet mask. Νομίζω τα είπα όλα, το πρόβλημα είναι πως δεν δουλεύει το δίκτυο, τί να φταίει, τί να κοιτάξω...help!

Δημοσ.

Όταν λες ότι δεν δουλεύει το δίκτυο τι ακριβώς εννοείς; Δεν γίνεται ping ανάμεσα στα PC ή γίνεται αλλά δεν δουλεύει το sharing;

Εν πάσει περιπτώσει, ξεκίνα από τα εξής:

1. Το καλώδιο είναι OK; Σου δείχνει ότι έχει γίνει σύνδεση;

2. Αν ναι, γίνεται ping; Αν δεν γίνεται δοκίμασες να κάνεις restart τα PC αφού τους όρισες IP (μη βασίζεσαι στο ότι δεν σου το ζητάει).

3. Αν γίνεται και ping, πρόσεξε να συνδέεσαι και στα δύο PC με το ίδιο username και password.

Αν δεν φταίει τίποτα από τα παραπάνω τα ξαναλέμε.

Δημοσ.

Αν το καλώδιο είναι OK και επιμένει να μην κάνει ping (υποθέτω ότι δοκίμασες το restart), πειραματίσου ρυθμίζοντας με το χέρι την ταχύτητα και το full duplex / half duplex στις δύο κάρτες δικτύου. Θεωρητικά πρέπει να παίζουν σε 100 Mbps Full Duplex, μερικές φορές όμως δεν γίνεται σωστά το negotiation μεταξύ τους και δεν επικοινωνούν.

Όσον αφορά το 3, αν στα δύο PC οι χρήστες ή τα passwords είναι διαφορετικά, τότε δεν θα σε αφήνει να μπεις στα shared folders και θα σου εμφανίζει το μήνυμα ότι δεν έχεις δικαίωμα πρόσβασης. Αν κάνεις ένα search, το συγκεκριμένο θέμα έχει συζητηθεί σε πολλά thread ως τώρα.

Δημοσ.

Για αρχή μη ξεχάσεις να βάλεις σαν gateway στο 2ο pc την ip του πρώτου, δηλαδή το 192.168.0.1

Λογικά αυτό είναι το προβλημά σου

Δημοσ.
Όσον αφορά το 3, αν στα δύο PC οι χρήστες ή τα passwords είναι διαφορετικά, τότε δεν θα σε αφήνει να μπεις στα shared folders και θα σου εμφανίζει το μήνυμα ότι δεν έχεις δικαίωμα πρόσβασης. Αν κάνεις ένα search, το συγκεκριμένο θέμα έχει συζητηθεί σε πολλά thread ως τώρα.

Sorry για την άγννοιά μου αλλά εάν είναι έτσι τότε ποιός ο λόγος να υπάρχουν δίκτυα με διαφορετικούς χρήστες?

Δημοσ.
Για αρχή μη ξεχάσεις να βάλεις σαν gateway στο 2ο pc την ip του πρώτου' date=' δηλαδή το 192.168.0.1

Λογικά αυτό είναι το προβλημά σου[/quote']

Πού το κάνω αυτό?

Δημοσ.
Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο exile

Sorry για την άγννοιά μου αλλά εάν είναι έτσι τότε ποιός ο λόγος να υπάρχουν δίκτυα με διαφορετικούς χρήστες?

Τα δίκτυα με διαφορετικούς χρήστες έχουν νόημα στην περίπτωση του domain. Σ'αυτή την περίπτωση μπορείς σε κάθε shared folder να ορίζεις χρήστες που έχουν πρόσβαση και στον καθένα από αυτούς να δίνεις διαφορετικά δικαιώματα. Σ'αυτή την περίπτωση όμως δεν μιλάμε πια για τοπικούς χρήστες, αλλά για χρήστες του δικτύου, για τους οποίους το authentication γίνεται από το server. Στο workgroup έχουμε τοπικούς χρήστες και το authentication το κάνει το PC σου. Αν δεί διαφορετικό χρήστη, είναι λογικό να μην του επιτρέψει την πρόσβαση.

Όσον αφορά το gateway, δεν νομίζω ότι θα σε βοηθήσει κι ότι αυτό είναι το πρόβλημα, πάντως αν θες μπορείς να το δοκιμάσεις. Η δήλωση gateway (προεπιλεγμένη πύλη στα ελληνικά Windows) γίνεται στα properties του TCP/IP.

Δημοσ.

Άρα δηλαδή να δοκιμάζω να έχουν οι δύο users των 2 υπολογιστών το ίδιο account name και password, να τα τροποποιήσω έτσι δηλαδή ε?

Δημοσ.

Αν έχεις δοκιμάσει όσα αναφέρθηκαν πιό πάνω (όπως το να "παίξεις" ρυθμίζοντας manually την ταχύτητα και το full / half duplex, να δηλώσεις default getaways κλπ) κι όμως τα 2 PC εξακολουθούν να μην κάνουν ping μεταξύ τους, τότε το πιθανότερο είναι να πρόκειται είτε για πρόβλημα κάποιας από τις δύο κάρτες δικτύου, είτε για πρόβλημα του καλωδίου. Το ότι στις ιδιότητες του τοπικού δικτύου σου δείχνει ότι έχει γίνει σύνδεση, δεν είναι απόλυτα αξιόπιστο. Στο παρελθόν μου έχει τύχει συχνά να έχω ανάλογη ένδειξη αλλά το PC να μην βλέπει δίκτυο και το πρόβλημα να λύνεται με την αλλαγή καλωδίου, που τελικά αποδεικνυόταν προβληματικό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...