Προς το περιεχόμενο

Ubuntu 64bit Vs i386


ankouts

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχετε παρατηρίσει οτι η 64bit έκδοση του Ubuntu έχει πολλά προβλήματα? ή μόνο σε μένα συμβαίνουν? Επίσης έχω δει οτι πολλά προγράμματα,μέχρι και τα πολύ "απλά" δε παίζουν σε Ubuntu 64bit αντιθέτως παίζουν σε i386 ( βλέπε πχ flash player σε mozilla).

Τελικά έχει τόσο μεγάλη διαφορά η 64bit έκδοση από την i386 σε ταχύτητα ώστε να υπομείνω αυτη την κατάσταση της ασυμβατότητας ? Άν βάλω i386 έκδοση, εγώ που έχω turion64 θα έχω κανένα πρόβλημα?

Δημοσ.

Δε θα έχεις κανένα πρόβλημα με την i386 σε turion64.Δεν την έχω δοκιμάσει την x64 έκδοση του Ubuntu,αλλά δε νομίζω ναχει τόσα προβλήματα.Γιατί δεν κάνεις ένα kernel recompile σε i386 έκδοση,να δουλεύει με υποστήριξη x64 ο kernel σου?

Δημοσ.

Κάτι μου είπες τώρα.Δε ξέρω πως να το κάνω αυτό. Μόλις έβαλα ubuntu i386. Εννοείς οτι μπορώ να έχω την υποστήριξη των 64bits του Tution ενώ δουλέυω με i386?

Δημοσ.

Όχι πλήρης υποστήριξη,αλλά μερική!Αν είναι έτσι, και δεν γνωρίζεις και πολλά,δοκίμασε την i386 και όταν μάθεις λίγα περισσότερα θα κάνεις και άλλα!Δεν ξέρω πάντως μήπως υπάρχει και 64bit έκδοση για τον flash player...

Δημοσ.

ΟΚ φίλε. Όχι δεν υπάρχει, έψαξα πολύ. ΑΠλά κάνουν ένα κόλπο και φορτώνουν την 32bit έκδοση του flash.

Δημοσ.
Όχι πλήρης υποστήριξη,αλλά μερική!Αν είναι έτσι, και δεν γνωρίζεις και πολλά,δοκίμασε την i386 και όταν μάθεις λίγα περισσότερα θα κάνεις και άλλα!Δεν ξέρω πάντως μήπως υπάρχει και 64bit έκδοση για τον flash player...

Δεν έχεις υποστήριξη. Απλά αν κάνεις recompile, θα έχεις έναν κέρνελ ο οποίος θα ξέρει ότι έχεις 64μπιτο επεξεργαστή αλλά θα τον χρησιμοποιεί σαν 32μπιτο. Θα είναι απλά "καλά ενημερωμένος" για το σύστημά σου. Τίποτα άλλο. Θα τρέχεις 32μπιτες εφαρμογες μόνο.

Αν βάλεις 64μπιτο λειτουργικό τότε και μόνο θα μπορείς να αξιοποιήσεις τον επεξεργαστή.

Δημοσ.

Ειναι οντως λιγο πιο γρηγορες οι 64 bit εκδοσεις, αλλα θα πρεπει να υπομεινεις ολα αυτα τα προβληματα τα οποια ξεκιναν απο ελλειψη 64-bit pre-compiled πακετων (πχ rpm's για redhatoειδη), και τελειωνουν σε προβληματα compile οταν προκειται για σχετικα κακοφτιαγμενα Makefiles. Πχ, ειναι πιθανο να προσπαθησεις να κανεις compile ενα προγραμμα και στο Makefile κανεις να μην ειχε σκεφτει οτι οι βιβλιοθηκες σου ειναι σε διαφορετικο σημειο απο το /usr/lib... Τελικα διορθωνονται ολα, αλλα κατα τη γνωμη μου αν δεν εχεις ορεξη να αντιμετωπιζεις προβληματα που εμφανιζονται ξαφνικα και απροειδοποιητα, δεν αξιζει τον κοπο.

Δημοσ.
Δεν έχεις υποστήριξη. Απλά αν κάνεις recompile' date=' θα έχεις έναν κέρνελ ο οποίος θα ξέρει ότι έχεις 64μπιτο επεξεργαστή αλλά θα τον χρησιμοποιεί σαν 32μπιτο. Θα είναι απλά "καλά ενημερωμένος" για το σύστημά σου. Τίποτα άλλο. Θα τρέχεις 32μπιτες εφαρμογες μόνο.

Αν βάλεις 64μπιτο λειτουργικό τότε και μόνο θα μπορείς να αξιοποιήσεις τον επεξεργαστή.[/quote']

 

Κάπως έτσι το εννοούσα κι εγώ! ;-) Μπορεί ο kernel να γνωρίζει σωστά τη CPU,αλλά οι εφαρμογές σου θα χρησιμοποιούν 32bit επεξεργασία,οπότε μηδενικό το κέρδος...Πάντως εσύ Dimmy_Borgir,το έγραψες πιο αναλυτικά και αναγνωρίζω ότι το έγραψες πιο καλά!!! ;-)

Δημοσ.
Εχει κανεις ιδεα αν οι 64 bit εκδοσεις εχουν μεγαλυτερες απαιτησεις σε RAM?

Se 32mpito periballon h megisth timh enos long ari8mou einai 2^32, se 64mpito einai 2^64 (mporei na kanw kai la8os). Sunepws xreiazetai megaluteros xwros sthn mnhmn gia na apo8hkeutei. Alla h diafora den einai ais8hth...

Dld den 8a xreiasteis perissoterh mnhmh gia na baleis 64mpito leitourgiko

Δημοσ.

Tα παραπανω CPU registers των AMD64 και EM64T (intel) χρησιμοποιουνται μονο σε 64bit kernel level.

 

Αν εχετε 64bit x86 καλυτερα να βαλεται μια 64bit διανομη για να παρετε το 100% της CPU.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...