Προς το περιεχόμενο

Router και ασφάλεια

yannis27gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχουμε δίκτυο 10 υπολογιστών και όλοι μπαίνουμε νετ με ADSL μέσω του Zyxel Prestige 600 Series. Αναρωτιέμαι για την ασφάλεια του:

1. Αν κάποιος ξέρει την στατική ΙΡ και τη γράψει στον φυλλομετρητή του αμέσως πέφτει πάνω στο ρουτερ. Έχω αλλάξει τον κωδικό, είναι όμως αυτό αρκετό; Μπορεί να τον σπάσει; Κι αν ναι, ποια είναι η μέγιστη ζημιά που μπορεί να κάνει (εντάξει, μπορεί να αλλάξει τις ρυθμίσεις και να βγούμε όλοι εκτός ιντερνετ αλλά με ένα reset μπορώ ξανά εγώ να βάλω τις σωστές, έτσι; ); Μπορεί να φυτέψει κάποιον ιό;

2. Μπορεί να βρει, μέσω της στατικής ΙΡ, κάποιον υπολογιστή του τοπικού δικτύου και να αποκτήσει πρόσβαση πάνω του;

Δημοσ.

Ουδείς; (και πρέπει να γράψω παραπάνω χαρακτηρες γιατί δε δέχεται μήνυμα κάτω των 10!! Τι κανόνας πάλι κι αυτός;!;!)

Δημοσ.
Insomnix, νομίζω ότι το έχεις παρακάνει.

Φαντάσου ότι είσαι φύλακας σε χρηματαποστολή. Είναι λογικό να βλέπεις παντού κινδύνους και τον κάθε περαστικό ως εν δυνάμει τρομοκράτη. Οι περισσότεροι από μας όμως κυκλοφορούμε με 50-100 Ευρώ στο πορτοφόλι και δε νιώθουμε ότι κινδυνεύουμε σε κάθε μας βήμα. Γι αυτό και η εμμονή σου στο ζήτημα της ασφάλειας μας έχει ενοχλήσει.

Δηλαδή, μπορεί να σταθώ απρόσεχτος/άτυχος και να μου κλέψει κάποιος τον κωδικό του μαιλ μου; Ε, και; Δεν καταλαβαίνεις ότι για να κινδυνεύεις πρέπει να έχεις και κάτι να χάσεις; Αυτός είναι ο ορισμός!! Οι περισσότεροι δεν χρησιμοποιούμε το Ιντερνετ με τρόπο ώστε πιθανή κλοπή δεδομένων να μας προκαλέσει σοβαρή ζημιά (εκτός από ακόμη ένα φορμάτ....

Αστα, ρε Γιαννη, οπως ειναι. Τι παιδευεσαι κι αγωνιας; Στο κατω κατω τι εχεις να χασεις κι εσυ κι οι φιλοι σου; :)

Δημοσ.

Insomnix, μήπως (λέω μήπως) έχεις μπερδέψει τα threads? Άλλο η ανησυχία όταν σερφάρεις από το σπίτι κι άλλο όταν σε βάζουν ξαφνικά υπεύθυνο ενός δικτύου.

Να τους δώσω το μαιλ σου ίσως, να προσλάβουν εσένα να είναι 100% σίγουροι. Είσαι και τόσο φιλικός κι αξιαγάπητος, θα ταιριάξετε απόλυτα!

@tech25 Ευχαριστώ φίλε!!

Δημοσ.

Ίσως soep, ωστόσο δεν καίγομαι και 100%. Δεν είμαι τεχνικός δικτύου (αν και έχω τεθεί υπεύθυνος τέτοιου) και πιο πολύ περιέργεια έχω παρά δίψα για γνώση. Άλλωστε, αν θέλει κάποιος αληθινά να μάθει, το ιντερνετ είναι γεμάτο σχετικά άρθρα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...