Προς το περιεχόμενο

Συνδεση Server2003 με Ubuntu

ChPaNaG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω το εξής πρόβλημα. Έχω δύο pc ένα με server 2003 και ένα με Ubuntu και θέλω να τα συνδέσω μεταξύ τους. Server θέλω να είναι τα ubuntu για download. Το πρόβλημα είναι ότι δεν βλέπουν ο ένας τον άλλον με τπτ. Στο ubuntu έχω 2 d-link κάρτες δικτύου , η μία για το adsl router μου και άλλη για σύνδέση με την αντίστοιχη των windows. Η σύνδεση γίνεται με crossover καλώδιο.

Οι ρύθμισεις που έχω κάνει είναι οι παρακάτω:

Ubuntu

eth0 (συνδέεται με router και δουλεύει κανονικα, δηλ. έχω internet)

static ip: 10.0.0.1

subnet mask: 255.255.255.0

default gateway:10.0.0.138 (του router)

dns: του isp

eth1

static ip: 10.0.0.2

subnet mask: 255.255.255.0

default gateway: 10.0.0.1

dns: δεν έχω βάλει

Windows

static ip: 10.0.0.3

subnet mask:255.255.255.0

default gateway: 10.0.0.2

dns: δεν έχω βάλει

Αυτά είναι ό,τι έχω πειράξει αλλά ping με τπτ. Αρχικά θέλω μόνο να βλέπει ο ένας τον άλλον και να πέρνουν internet τα windows από το ubuntu.

Δημοσ.

Windows

static ip: 10.0.0.3

subnet mask:255.255.255.0

default gateway: 10.0.0.1

dns: tou provider

nomizo oti stin eth1 prepei na paixeis me allo eyros px 10.10.0.1/24

i allo subnet 10.0.0.2/255.255.255.128

Δημοσ.

Με τις δύο κάρτες δικτύου που έχεις βάλει στον Ubuntu, έχεις φτιάξει και δύο διακριτά δίκτυα: Το ένα αποτελούν ο router και η eth0 του Ubuntu, το δεύτερο η eth1 του Ubuntu και ο Windows 2003. Αυτά τα δύο δίκτυα πρέπει να διαχωρίζονται και όσον αφορά τις IP που χρησιμοποιούν. Εσύ έχεις βάλει παντού IP που ανήκουν στο δίκτυο 10.0.0.0/24 (subnet mask 255.255.255.0), οπότε είναι λογικό τα δύο δίκτυα να μην επικοινωνούν. Έχεις δύο λύσεις:

1. Βάζεις στο δεύτερο δίκτυο (eth1, Windows 2003) άλλες IP (πχ 10.1.0.x με Subnet Mask 255.255.255.0). Σ' αυτή την περίπτωση (αφού θες ο 2003 server να παίρνει και Internet) πρέπει να ενεργοποιήσεις στον Ubuntu κάποιο routing protocol για να δρομολογεί την κίνηση ανάμεσα στα δύο δίκτυα.

2. Αγοράζεις ένα μικρό switch και ρίχνεις όλα τα μηχανήματα (router και δύο PC) πάνω του.

Δημοσ.

Παιδια θα το κοιτάξω

exile έχεις κάτι υπόψην σου για το routing protocol?

Όσο αφορά το switch δεν θέλω να πάρω όχι τόσο για το κόστος που είναι μικρό αλλά αφού γίνεται με τις 2 κάρτες θέλω να το προσπαθήσω.

Δημοσ.

Δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με Linux (και ειδικά Ubuntu) για να σου δώσω μια σίγουρη απάντηση. Ρίξε μιά ματιά εδώ:

http://www.wfu.edu/~mudayja/router.html

Αν δεν σε καλύπτει ίσως θάταν καλύτερα να βάλεις ένα σχετικό post στην ενότητα του Linux.

Δημοσ.

εχω την αισθηση ότι αυτο που αναφερεσαι ειναι για να γινει ενα linux συστημα router χωρις την μεσολάβηση εξωτερικού router.

Είχαμε ανάλογο project στη σχολή για υλοποίηση adsl router με linux σύστημα.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επειδή το ψάχνω και εγώ το θέμα με το ubuntu, πιστεύω ότι τα παρακάτω μπορεί να σε βοηθήσουν. Δε το έχω δοκιμάσει προσωπικά.

internet

|

eth1 (dhcp from ISP)

|

ubuntubox

|

eth0 (static assigned)

|

windowsbox (dchp assigned by ubuntubox)

for routing, use guidedog (frontend to route/iptables)

for port blocking/firewall, use guarddog (frontend to iptables)

for dhcp/dns, use dnsmasq (dchp assigner with dns forwarder)

Δημοσ.

τελικά το δικό μου προβλημα ηταν θεμα κάρτας (τον ειχε πιει). Με static ip και διαφορετικό εύρος αναμεσα στα δύο δίκτυα, όπως λένε και τα παιδια, δούλεψαν όλα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...