UnderDoG Δημοσ. 13 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2006 guys καλησπέρα. Ειμαι νέος στο linux και παρόλες τις δυσκολίες που συναντάω έχω πραγματικά ενθουσιαστεί.Το πρόβλημα μου έχει να κάνει με την σύνδεση στο Ιντερνετ. Έχω το SuSe 10 με KDE και ενώ κάνω τα πάντα όπως πρέπει-τουλάχιστον έτσι νομίζω- δεν μπορώ να συνδεθώ στο Ιντερνετ. Στο σπίτι εχω λαν οι άλλοι υπολογιστές ειναι με XP και παρόλο που μπορώ να τους δώ δεν μπορώ να δώ τα αρχεία τους τους βλέπω απλά σαν ονόματα.Έχει το ένα σχέση με το άλλο? Επίσης να πώ οτι στην dsl σύνδεση έχω βάλει το username και το pass απο την εταιρία που μου παρέχει το ίντερνετ ενώ δεν χρησιμοποιώ DCHP και έχω βάλει την gateway αυτόματη-κάποιες φορέσ της έδωσα την IP του router μου πάλι χωρίς αποτέλεσμα-. Και κάτι τελευταίο για να κουφαθείτε όλοι:Ειναι η 2η φορά που περνάω το linux πρώτα είχα βάλει το SuSe 10 σε GNOME περιβάλλον και συνδέθηκα κανονικά και με τη μία κάνοντας οτι προσπαθώ να κάνω και στο KDE. Λοιπόν αν δεν μπερδευτήκατε πέστε καμια ιδέα
nikosdimos Δημοσ. 13 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2006 Γιατί δεν ενεργοποιείς το DHCP στο Router και μετά να κάνεις >dhcpd eth0 ifconfig eth0 up και να παίξει; Όλα αυτά με την προυπόθεση ότι έχει βρεί την κάρτα δικτύου σου. Ελπίζω να βοήθησα...
capthookb Δημοσ. 13 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2006 Για να έχεις ίντερνετ από το router (δηλαδή σύνδεση ethernet) χρειάζονται τρία πράγματα, χωρίς DHCP: 1) Να δώσεις μια στατική IP στο pc παρόμοια με αυτήν του router (στο ίδιο υποδίκτυο δηλαδή) 2) Να ορίσεις Gateway (την IP του router) 3) Να ορίσεις dns (είτε τοπικό, είτε το router αν έχει dns server είτε τους dns servers του παροχέα σου. Δε χρειάζεται τίποτα άλλο.
Babis_S Δημοσ. 13 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2006 Τα ίδια ισχύουν και σε Live CD?Που πρέπει να πάω για να κάνω τις ρυθμίσεις?(Είμαι εντελώς άσχετος)
UnderDoG Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας κάνοντας οτι μου είπε ο φίλος capthookb κατάφερα τελικά και μπήκα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.