Προς το περιεχόμενο

Internet και παρανομια

insomnix

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Insomnix, νομίζω ότι το έχεις παρακάνει.

Φαντάσου ότι είσαι φύλακας σε χρηματαποστολή. Είναι λογικό να βλέπεις παντού κινδύνους και τον κάθε περαστικό ως εν δυνάμει τρομοκράτη. Οι περισσότεροι από μας όμως κυκλοφορούμε με 50-100 Ευρώ στο πορτοφόλι και δε νιώθουμε ότι κινδυνεύουμε σε κάθε μας βήμα. Γι αυτό και η εμμονή σου στο ζήτημα της ασφάλειας μας έχει ενοχλήσει.

Δηλαδή, μπορεί να σταθώ απρόσεχτος/άτυχος και να μου κλέψει κάποιος τον κωδικό του μαιλ μου; Ε, και; Δεν καταλαβαίνεις ότι για να κινδυνεύεις πρέπει να έχεις και κάτι να χάσεις; Αυτός είναι ο ορισμός!! Οι περισσότεροι δεν χρησιμοποιούμε το Ιντερνετ με τρόπο ώστε πιθανή κλοπή δεδομένων να μας προκαλέσει σοβαρή ζημιά (εκτός από ακόμη ένα φορμάτ....

Προφανώς όποιος κάνει ον-λαιν αγορές και τα συναφή είναι, και πρέπει να είναι, πολύ πιο προσεχτικός απ' ότι σ' ένα καθημερινό σερφάρισμα. Άμα πρέπει όμως να βάλω 7 antivirus, 2 anonymizers, 5 spyware και 6 firewall για να κάνω μια ον-λαιν αγορά, ε, θυμίζεις δελτίο στο ΣΤΑΡ. Κίνδυνος υπάρχει, αλλά ας μην το παρακάνουμε, έτσι;

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Insomnix' date=' νομίζω ότι το έχεις παρακάνει.

Φαντάσου ότι είσαι φύλακας σε χρηματαποστολή. Είναι λογικό να βλέπεις παντού κινδύνους και τον κάθε περαστικό ως εν δυνάμει τρομοκράτη. Οι περισσότεροι από μας όμως κυκλοφορούμε με 50-100 Ευρώ στο πορτοφόλι και δε νιώθουμε ότι κινδυνεύουμε σε κάθε μας βήμα. Γι αυτό και η εμμονή σου στο ζήτημα της ασφάλειας μας έχει ενοχλήσει.

Δηλαδή, μπορεί να σταθώ απρόσεχτος/άτυχος και να μου κλέψει κάποιος τον κωδικό του μαιλ μου; Ε, και; Δεν καταλαβαίνεις ότι για να κινδυνεύεις πρέπει να έχεις και κάτι να χάσεις; Αυτός είναι ο ορισμός!! Οι περισσότεροι δεν χρησιμοποιούμε το Ιντερνετ με τρόπο ώστε πιθανή κλοπή δεδομένων να μας προκαλέσει σοβαρή ζημιά (εκτός από ακόμη ένα φορμάτ....

Προφανώς όποιος κάνει ον-λαιν αγορές και τα συναφή είναι, και πρέπει να είναι, πολύ πιο προσεχτικός απ' ότι σ' ένα καθημερινό σερφάρισμα. Άμα πρέπει όμως να βάλω 7 antivirus, 2 anonymizers, 5 spyware και 6 firewall για να κάνω μια ον-λαιν αγορά, ε, θυμίζεις δελτίο στο ΣΤΑΡ. Κίνδυνος υπάρχει, αλλά ας μην το παρακάνουμε, έτσι;[/quote']Η φυση του θεματος ειναι τετοια που δημιουργει την αισθηση της υπερβολης. Εφοσον μιλαμε για παρανομια, μπορεις να εκθεσεις και χιλια μετρα προστασιας και να δοθει η εντυπωση οτι ο κοσμος κινδινευει να εκραγει το επομενο λεπτο. Το ζητουμενο ειναι η ενημερωση και απο κει και περα ο καθενας διαλεγει τα μετρα που τον βολευουν.

Και θα ηταν αστειο να μιλας εν μερους του γενικου πληθυσμου ή ακομη και ολων των μελων του φορουμ επειδη εσυ εχεις 100Ε στη τσεπη, δεν εχεις τιποτα σοβαρες πληροφοριες στον υπολογιστη να χασεις κλπ κλπ. Η περιπτωση αλλων ειναι διαφορετικη και το θεμα της παρανομιας του ιντερνετ γενικου ενδιαφεροντος κι οχι ταξικου.

Βαλε οσα antivirus και antispyware θες. Δεν σε πιεσε κανεις. Κι αν ενοχλεισαι μη γραφεις κι ολας. Εχει τοσα θρεντς. Καποιος αλλος μπορει να διαβαζει με ενδιαφερον αυτα που γραφω.

Δημοσ.

Βαλε οσα antivirus και antispyware θες. Δεν σε πιεσε κανεις. Κι αν ενοχλεισαι μη γραφεις κι ολας. Εχει τοσα θρεντς. Καποιος αλλος μπορει να διαβαζει με ενδιαφερον αυτα που γραφω.

Αναρωτιέμαι, και φαντάζομαι και πολλοί άλλοι, τι νταλκά έχεις με τη διαφωνία. Δηλαδή, μόνο να συμφωνούμε μπορούμε;

Φαντάζομαι τι καλό αφεντικό που θα' σαι. Πρέπει να σε λατρεύουν οι ευκαιριακοί (αν θυμάμαι καλά, έτσι τους χαρακτήρισες) υπάλληλοι σου. Χάιλ!

Δημοσ.
O tempora o mores...

Δεν συμμετέχω' date=' είμαι εντυπωσιασμένος από τους αυτόκλητους ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ στο Internet, στο Security και στις επενδύσεις που μας διαφωτίζουν εμάς τους αδαείς, ανυποψίαστους και άσχετους που ΤΟΛΜΑΜΕ (άκου θράσος) να έχουμε και γνώμη, οι ανόητοι.

Την επόμενη φορά που θα τολμήσω να βγω από το σπίτι μου, εκτός από τσίγκινο εσώρουχο, θα έχω φορέσει και μεσαιωνική πανοπλία, θα'χω κάνει όλα τα υπάρχοντα εμβόλια και αν με πλησιάσει κανά περιστέρι σε απόσταση 10 μέτρων, θα το εξοντώσω πριν με εξοντώσει.[/quote']

exo liosei milame....

paredose apo pou psonizeis tsigina sovrakakia giati thelo na petaxto se kapoies douleies kai ta dika mou skouriasan me tis teleytaies vroxes

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

paredose apo pou psonizeis tsigina sovrakakia giati thelo na petaxto se kapoies douleies kai ta dika mou skouriasan me tis teleytaies vroxes

Α, λυπάμαι, είναι ειδική παραγγελία, έχουν θέση και για slipad (γιατί αν με πιάσει κανά κόψιμο, ώσπου να ξεκλειδώσω τον τριπλό συνδυασμό που'χω βάλει για ασφάλεια και να βγάλω το τσίγγινο, θα'χει γίνει η ζημιά).

Καλά, τα δικά σου δεν είναι εντός εγγύησης για σκουριά; :?

Αν είναι, γύρνα τα πίσω και απαίτησε καινούργια αλλαξιά, είμαι σίγουρος ότι θα σου δώσουν!

Να πάρεις γαλβανιζέ (για τη σκουριά) και με ενίσχυση. Πλερώνεις κάτι παραπάνω αλλά έχεις το κεφάλι σου ήσυχο βρε παιδί μου... ;)

Δημοσ.

INSOMNIX: Εαν θελεις την απολυτη ασφαλεια κανε το εξης: Σκαψε μια τρυπα 5 μετρα βα8ος, τσιμενταρισε την με 3 μετρα τοιχο γυρω γυρω, μονωσε την καλα και πετα μεσα οτιδοιποτε μηχανημα ( pc, scanner,printer,fax,modem κτλ) εχει σχεση με το net. Μετα απο ολα αυτα παρε μια βαθια ανασα και ειδοποιησε τον φιλο σου οτι σε 3 ωρες 8α πατε για καφε αμολωντας το περιστερακι που κρατας στα χερια σου τοση ωρα.

Δημοσ.

“O μόνος τρόπος για να είστε ασφαλείς σε ένα δίκτυο είναι να μη συνδεθείτε σε αυτό”

PC Magazine Τευχος 23

Δημοσ.
Α' date=' λυπάμαι, είναι ειδική παραγγελία, έχουν θέση και για slipad (γιατί αν με πιάσει κανά κόψιμο, ώσπου να ξεκλειδώσω τον τριπλό συνδυασμό που'χω βάλει για ασφάλεια και να βγάλω το τσίγγινο, θα'χει γίνει η ζημιά).

Καλά, τα δικά σου δεν είναι εντός εγγύησης για σκουριά; :?

Αν είναι, γύρνα τα πίσω και απαίτησε καινούργια αλλαξιά, είμαι σίγουρος ότι θα σου δώσουν!

Να πάρεις γαλβανιζέ (για τη σκουριά) και με ενίσχυση. Πλερώνεις κάτι παραπάνω αλλά έχεις το κεφάλι σου ήσυχο βρε παιδί μου... ;)[/quote']

Τελικα συμμετεχεις στο θρεντ ή οχι; Το χεις ξεφτιλισει εντελως το θεμα. Κριμα γιατι εισαι και supermoderator. Τι να περιμενει υστερα κανεις απο τους αλλους;

Φταιω εγω που καθομαι και γραφω για τους κινδυνους του ιντερνετ. Εκει στην Ελλαδα ειστε ακομα με 56αρια οι περισσοτεροι και (στατιστικως) απο προσβαση πολυ πισω (ουτε το 20% ) Το χετε μονο για σερφαρισμα και δεν ειστε συνδεδεμενοι σε 24ωρη βαση.

Το χειροτερο ειναι οτι αναποφευκτα θα τα βρειτε μπροστα σας αυριο και ως λαος που τα κανει ολα την τελευταια στιγμη, θα σας φυγει για τα καλα η μαγκια. (Οπως σας εφυγε και με το χρηματιστηριο, γιατι κι εκει πουλουσατε την αναλογη).

Και δεν ειμαι αυτοκλητος δασκαλος οπως με αποκαλεσες. Εχω καποια εμπειρια επι του θεματος και ειπα να τη μοιραστω μαζι σας. Ο καθενας θα μπορουσε να συνεισφερει τη δικη του.

Αλλα τωρα θυμαμαι τις συμβουλες καποιου συνεργατη μου που ειχε απολυτο δικιο: τι καθεσαι και εξηγεις; μηπως θα ακουσεις ενα ευχαριστω; Στη σημερινη κοινωνια ειναι να τους βαζεις κατω και να τους πατας και στο σβερκο. Μωρε, ρουφα τους το αιμα και παρτους και το τελευταιο φραγκο.

Τι να κανω ομως που δεν ειμαι τετοιος ανθρωπος. Αλλα η υπομονη εχει και τα ορια της. Αποσυρομαι και γραφτε ο,τι θελετε. Ζητω και συγνωμη απο οσους στενοχωρησα. Δεν ηταν η προθεση μου. Ισως να μη χειριστηκα καλα το τροπο γραψιματος και περασα λαθος εντυπωσεις.

Το θρεντ που ανοιξα δεν προσφερει τελικα καμμια ωφελεια, γιατι αφενος τα ξερετε ολα κι αφετερου ειστε λαος που...δεν τον σκιαζει φοβερα καμμια.:mrgreen:

• Super Moderators
Δημοσ.
Τελικα συμμετεχεις στο θρεντ ή οχι;

Συγγνώμη Κύριε, μπορώ να κάνω ό,τι επιθυμώ;

Ή πρέπει να πάρω την άδειά Σας;

Το χεις ξεφτιλισει εντελως το θεμα. Κριμα γιατι εισαι και supermoderator. Τι να περιμενει υστερα κανεις απο τους αλλους;

[...]

Οι χαρακτηρισμοί καλύτερα να έλειπαν.

Βέβαια λείπουν τα επιχειρήματα οπότε στη θέση τους μπήκαν οι χαρακτηρισμοί. Κρίμα...

Όσο για τα υπόλοιπα ή λέγε τι σιγής κρείττον' date=' ή σιγήν έχε[/i'], που'λεγε κι ένας συμμαθητής μου... ;)

Δημοσ.

pally kala pou eisia kai esi re insomnix kai mas anoikses ta matia giati toso kairo mesa stin paranomia zousame kai mas roufiksane to aima apo to internet...

Telika autoi edw sto insomnia oi moderators sinomosia exoune kanei kai mas upoklaptoume xwris na to kseroume. Na fantasteis gia kati tetia threads kanoune ta panta gia na ta kleisoune gia na min ksipnisei o kosmakis...

Aisxos prodosia!

st.gifst.gifst.gifst.gifst.gifst.gif

Ta spaei to emoticon e?

Δημοσ.
Συγγνώμη Κύριε' date=' μπορώ να κάνω ό,τι επιθυμώ;

Ή πρέπει να πάρω την άδειά Σας;

Οι χαρακτηρισμοί καλύτερα να έλειπαν.

Βέβαια λείπουν τα επιχειρήματα οπότε στη θέση τους μπήκαν οι χαρακτηρισμοί. Κρίμα...

Όσο για τα υπόλοιπα [i']ή λέγε τι σιγής κρείττον, ή σιγήν έχε[/i], που'λεγε κι ένας συμμαθητής μου... ;)

Δεν σου απαγορευσε κανεις να συμμετασχεις, φιλε μου. Μονος σου το ειπες στην πρωτη σου παρεμβαση. Δεν συμμετεχεις μεν, σαρκαζεις δε. Εγω εγραψα κι ενα ποστ αντι-scam, εδωσα και 5 λινκς. Εδωσα και μια λιστα με κινδυνους που ειναι υπαρκτοι. Τι αλλα επιχειρηματα θελεις; Ποια ειναι η δικη σου προσφορα σε αυτο το θρεντ εκτος απο το σαρκασμο; Μαλλον επρεπε να ακουσεις το συμμαθητη σου...(οπως κι εγω το συνεργατη μου)

Κι εφοσον θες κι αλλα επιχειρηματα θα τα εχεις. Αφου ειπες οτι εντυπωσιαζεσαι, εντυπωσιασου και με τα παρακατω:

Αυτος ειναι ο hosting παροχεας του insomnia

Κι εδω ειναι η τριτη παγκοσμιως καταταξη του για phising

Προς αποφυγην παρεξηγησεως: δεν κατηγορω τον admin του Insomnia για Phising, αλλα αναφερομαι στον hoster. Ενας hoster γιατι δεν διωχνει τα phising sites, εφοσον του καταγγελονται; Οι καιροι της αθωοτητας περασαν. Η παρανομια δεν ειναι αλλου, αλλα διπλα μας ...οπως ο ιδιος μας ο παροχεας hosting.

Δημοσ.
“O μόνος τρόπος για να είστε ασφαλείς σε ένα δίκτυο είναι να μη συνδεθείτε σε αυτό”

PC Magazine Τευχος 23

Ti leei auto to teuxos ?

Δημοσ.

mia erotisi exo mono pou den exei sxesi....

se leoforia ktel mpainoun merikoi?

se mixanes anevainoun?

se ploia?

me ginaikes sinevriskonte i sti gonia kai monoi tous....?

se theatra, cinema?

se pisines ?

se dasi ton avgousto me 8 mpofor aera? ;)

se taxi mpainoun?

pernane apenanti to dromo xoris diavasi pezon?

sti mpaniera exoun valei maksilaria?

an to mialo sou ftanei na tsimpaei se ekstrateies herbalife tote eisai thima ek genetis. de ftaei to internet to iq sou ftaiei (milao genika oxi prosopika prosoxi) ...

ps i mia erotisi eginan polles alla pistevo to piasate to noima sxedon oloi

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...