sleepless9 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Loipon... erxomai kai gw na ypostiriksw ta swstws legomena tou HexStatic xwris na 8elw na prosvallw kai ton insomnix, pou an kai ligo ypervolikos, kala ta leei... Prosopika, den katalavainw thn anagkh yparkshs firewall, th stigmh pou to pc sou einai prostatevmeno apo to adsl router, krymeno pisw apo NAT me mia eswterikh 'pseutikh' IP... Auto einai arketo firewall wste an kapoios sou shkwsei ena server-programma sto pc, na mhn mporei na vrei anoixth port gia na mpei! Ti parapanw 8a kanei to epipleon firewall?????? Teleiws peritto... Kapou eipw8hke oti "mpaineis se ena site kai sou ega8istantai programata xwris na katalaveis!". E nai.... giauto kai de xrhsimopoioume POTE internet explorer alla mozilla firefox.... ki an einai na ginei h mpinia... kai pali to deutero firewall de 8a se swsei!!! Anyway.... pws 8a sou valei o allos keylogger kai spyware, xwris na xrhsimopoihsei kapoia trypa tou browser sou? A nai! Me ta "free" programmata pou ega8istas, mpainoun xiliades spyware! em... panta prosexoume ti vazoume! Kai en anagkh an den eimaste 100% sigouroi, skanaroume kata voulhsh to katevasmeno arxeio! Xrisimopoiw clamwin pou exei tromerh database me ious kai einai oti pio elafry... Kalo einai na trexeis mia stis toso ena ad-aware h ena spybot gia kseka8arisma... To mono extra pou kanw (kai epivarynw ligaki to systhma mou) einai na trexw to Spybot SD-resident... Auto parakolou8ei mhpws kapoio programa paei na mpei sth startup list twn windows gia na ksekinaei automata! E entaksei, m'aresei na kserw an kapoio programataki me ksegelase kai nomizw oti eimai 100% afou exw ki auto! Ti allo..... Mpainw pou kai pou ston task manager kai koitaw an trexei kati ypopto... eidika an dw th CPU na anevazei load anekshghta Genika... de xrhsimopoieis explorer... prosexeis pou mpaineis, ti patas, ti katevazeis, ti trexeis... (opws eipe kai kapoios allos, mono eksypnada xreiazetai telika!)... ena antivirus den einai kako, alla to na scanarei apo mono tou real-time einai askoph spatalh porwn tou sistimatos... ena firewall arkei. ki auto einai to adsl router sas! Epipleon, kapoio programataki pou elegxei gia allages sto start-up to krinw arketa xrisimo... Kai mia stis toso, ena plhres skanarisma me antivirus. De xreiazontai ypervoles!!! Auta...... Mou arese pou o insomnix anefere th diadiktyakh apath me tous apatewnes pou isxirizontai oti 8a se voh8hsoun na vgaleis eukolo xrhma! To subject edw einai genikws h paranomia mesw internet kai auto den periorizetai dystyxws mono sto na sou xakepsoun to mhxanhma..... Paizw kai gw se hyip/mlm/autosurf klp kai an paikseis eksypna, mporeis alh8eia na kerdiseis! Alla ontws einai 90% apatewnes giauto prosoxh. De 8eloun empistosynh. Kai dystyxws to internet einai prosforo edafos gia to teleio egklhma. Oloi autoi mporoun aneta na klepsoun ta lefta kai na kanoun ton entopismo tous para poly dyskolo... exw diavasei tis me8odous pou xrisimopoioun, toso se epipedo IP (gia na mhn tous vreis mesw tou isp tous), oso kai se epipedo metaforas xrhmatwn!!! Kai lavete yp'opsh oti akoma kai pisw apo ena a8wo chat mporei na kryvetai enas apatewnas pou exei skopo na sou klepsei to deksi nefro gia emporio organwn
dimitris74 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Τι εχει το ποστ 21; Για την αποφυγη των scams μιλαω. Τα scams παρανομια ειναι. Καθημερινα βομβαρδιζομαστε απο get rich spams και πολλοι ενδιδουν και αρχιζουν να ψαχνουν στο ιντερνετ για ευκαιριες να τα οικονομησουν. Κι επειδη πολλοι ειναι αυτοι που την πατανε' date=' θεωρησα οτι ηταν ενα ενδιαφερον θεμα για αναπτυξη. Με λιγα λογια το θεμα του topic ειναι ευρυτερο απο το τι software θα χρησιμοποιησεις για ασφαλεια. Topics για antispyware, antivirus και τετοια εχει αρκετα το forum.[/quote'] tora an mporeseis na mou eksigiseis giati kaio kai ligo karvouno mias kai eimai psilotouristas ti sxesi exei to parapano post sou me ayta http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=1065696&postcount=1'>http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=1065696&postcount=1 http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=1065696&postcount=1 tha sou imoun ypoxreos mpas kai katalavo ti prepei na apofeygo giati kathimerina sto junk email mou skane mail pou apo etaireies typou post 21 pou prospathoun na poulisoun yphresies kai proionta apo ta ypoloipa 2 post poy parethesa. ps. sto eipe kai ena palikari prin, den ksereis toys synomilites soy opote mhn xarakthrizeis aytoys kai patas epano sthn (alhtheia poia einai?) eppagelmatikh soy enasxolhsh me ton xoro toy internet
nicksoti Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Κι επειδη προσλαμβανω ευκαιριακους υπαλληλους' date=' οσους μου λενε τετοια τους στελνω στο σπιτακι τους μεχρι να μεγαλωσουν. Απο ασχετα ατομα μονο συμφορες θα σε βρουν. [/quote'] Εγώ δυστυχώς έχω μόνο 15 και μάλιστα μόνιμους στην δούλεψή μου, η αλήθεια είναι έχω βαρεθεί 4-5 από δαύτους, λέω να αρχίσω να τους στέλνω σπιτάκι τους σιγά - σιγά..... Ρε μάστορα καλά και χρυσά αυτά που λές περί ασφάλειας, μαζί σου, και όποιος θέλει τα ακολουθεί, και αν είναι η δουλειά σου σίγουρα θα ξέρεις κάτι τις. Αλλά προς τι αυτή η επιθετικότητα στους διαφωνούντες. Και στο κάτω κάτω ποιος σου είπε ότι όλοι εδώ μέσα ψάχνουν για δουλειά σε εταιρίες που ασχολούνται με το internet. Εγώ ας πούμε είμαι ταβερνιάρης, και δεν έχω ιδέα και από e-banking, και προφανώς δεν κινδυνεύω να με στείλεις "σπιτάκι μου".......
insomnix Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Loipon... erxomai kai gw na ypostiriksw ta swstws legomena tou HexStatic xwris na 8elw na prosvallw kai ton insomnix' date=' pou an kai ligo ypervolikos, kala ta leei.................................................................................................................................... Kai lavete yp'opsh oti akoma kai pisw apo ena a8wo chat mporei na kryvetai enas apatewnas pou exei skopo na sou klepsei to deksi nefro gia emporio organwn [/quote'] Φιλε μου, μπορει να ειμαι λιγο υπερβολικος, αλλα καλο κανει. Εχουν δει και πολλα τα ματια μου... Ειδες τι λες και συ για το ...νεφρο; Κι αμα εχεις παιδια και δεν βαλεις ενα software γονεικου ελεγχου το παιδι σου σερφαρει σε βαθια νερα. Κλεινει ραντεβου με εναν αγνωστο και δεν το ξαναβλεπεις. Δεν ειναι φανταστικη ιστορια. Το εμποριο οργανων ειναι η πιο επικερδης επιχειρηση και το ψαρεμα γινεται οπως ανεφερες. Το νοημα των οσων εχω αναπτυξει ειναι μια γραμμη στο ποστ 16: Για μενα λοιπον: προσοχη, ενημερωση, πολλαπλα μεσα προφυλαξης Δεν ειναι και τοοοοσο υπερβολικα αυτα που λεω. Τα πολλαπλα μεσα προφυλαξης ειναι θεμα του καθενος ποσο πολλαπλα θα ειναι. Αλλο το απλως να σερφαρεις κι αλλο το να κανεις online day trading. Σε ενα θεμα γενικο ομως οπως αυτο, ο καθενας μπορει να προτεινει ο, τι νομιζει που εχει σχεση με το topic. Δεν σημαινει οτι θα τα εφαρμοσουμε ολα ή επειδη τα προτεινουμε οτι τα εφαρμοζουμε εμεις ολα. Προτεινω κατι που μπορει να χρησιμευσει σε καποιον, αλλα μπορει να μην ενδεικνυται για τη δικη μου περιπτωση. Παντως η προσοχη (οπως αναφερθηκε), απο μονη της δεν φτανει. Ουτε η εξυπναδα. Πχ το γυμνο ματι δεν μπορει να διακρινει δυο φαινομενικα ομοια γραμματα σε μια URL, αλλα που ανηκουν σε διαφορετικα αλφαβητα και σε πανε σε phising site. Προσεχεις σε αυτα που εχεις υποψιν σου οτι υπαρχουν. Δεν μπορεις παντα να φανταστεις και τι καινουργιο επινοησαν καποια κακοβουλα μυαλα. Συμφωνω σε αυτα που αναφερες. Ο καθενας μπορει μετα να το ποικιλλει αναλογα με την περιπτωση του.
insomnix Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Εγώ δυστυχώς έχω μόνο 15 και μάλιστα μόνιμους στην δούλεψή μου' date=' η αλήθεια είναι έχω βαρεθεί 4-5 από δαύτους, λέω να αρχίσω να τους στέλνω σπιτάκι τους σιγά - σιγά..... Ρε μάστορα καλά και χρυσά αυτά που λές περί ασφάλειας, μαζί σου, και όποιος θέλει τα ακολουθεί, και αν είναι η δουλειά σου σίγουρα θα ξέρεις κάτι τις. Αλλά προς τι αυτή η επιθετικότητα στους διαφωνούντες. Και στο κάτω κάτω ποιος σου είπε ότι όλοι εδώ μέσα ψάχνουν για δουλειά σε εταιρίες που ασχολούνται με το internet. Εγώ ας πούμε είμαι ταβερνιάρης, και δεν έχω ιδέα και από e-banking, και προφανώς δεν κινδυνεύω να με στείλεις "σπιτάκι μου".......[/quote'] Προσλαμβανω ευκαιριακους, γιατι αυτο ενδεικνυται καλυτερα για τη δουλεια μου. Ειμαι γενικα στις επενδυσεις, ενας τομεας των οποιων ειναι και το ιντερνετ. Απο αυτους τους ευκαιριακους λοιπον, οποιος ειναι ανεπαρκης παιρνει δρομο. Τωρα εσυ στο μαγαζι σου εχεις τη δικια σου πολιτικη κι εσυ αποφασιζεις. Δεν προκειται για επιθετικοτητα, αλλα πολλοι μπαινουν με περιεργες διαθεσεις ή ειναι απαραδεχτα ασχετοι και χαλανε τα θρεντς. Και σαφως δεν ψαχνουν δουλεια σε εταιρειες ιντερνετ ολοι. Αυτο ηταν ενα παραδειγμα για να δειξω οτι οταν ενα θεμα δεν σε καιει αμεσα, μπορεις να λες ο,τι σου κατεβει. Αν ομως (υποθετικα) σε ενδιεφερε πιο στενα (πχ μια προσληψη), θα απαντουσες πιο ωριμα. Τελικα οριστε τι γινεται: εχεις ενα τοπικ για την παρανομια στο ιντερνετ (ενα θεμα ευρεως παραδεδεγμενο ως ζωτικο κι αρα χρειαζονται μετρα), στο οποιο θα μπορουσαν να προσφερουν ολοι απο την εμπειρια τους και θα μπορουσε ισως να γινει και sticky για να το συμβουλευομαστε κι ερχονται καποιοι και το εκφυλιζουν. Το ανοιξα για να δωσω και να παρω. Να δωσουμε και να παρουμε. Αφου η παρανομια βασιλευει και αντριευει στο ιντερνετ, τι θελουν οι ασχετοι και μας ζαλιζουν;
insomnix Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 tora an mporeseis na mou eksigiseis giati kaio kai ligo karvouno mias kai eimai psilotouristas ti sxesi exei to parapano post sou me ayta http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=1065696&postcount=1 http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=1065696&postcount=1 tha sou imoun ypoxreos mpas kai katalavo ti prepei na apofeygo giati kathimerina sto junk email mou skane mail pou apo etaireies typou post 21 pou prospathoun na poulisoun yphresies kai proionta apo ta ypoloipa 2 post poy parethesa. ps. sto eipe kai ena palikari prin' date=' den ksereis toys synomilites soy opote mhn xarakthrizeis aytoys kai patas epano sthn (alhtheia poia einai?) eppagelmatikh soy enasxolhsh me ton xoro toy internet[/quote'] Αυτα τα links ειναι απο το θρεντ Online Business, οπου παρεθεσα μερικες ιδεες για να ασχοληθει κανεις στο ιντερνετ. Οι ιδεες καθεαυτες ειναι καλες. Μπορει να ξεκινησει κανεις μονος του ή με καποιον αλλον. Πολλοι απο αυτους που σου στελνουν spam (spam πρεπει να θεωρηθει εφοσον δεν το ζητησες) αξιοποιουν αυτες τις ιδεες και ψαχνουν πελατες, συνεργατες ή θυματα (αναλογα με το ποιον τους) Για να τους ξεχωριζει κανεις και να αποφευγει (οσο ειναι δυνατον) τυχον απατες εγραψα το ποστ 21.
HexStatic Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 insomnix apo ena aplo post me thema tin paranomia sto internet to girises se epidiksi gnwsewn pu exeis gia to antikeimeno... (an kai prosopika den nomizw oti mporei kapios na leei oti "kserei to internet" ) Mipws psaxneis gia doulia? An nai pes to ksekathara... den einai kako !!! Plus mipws blepeis polly Star news kai exeis epireastei? POu na zouses kai sto eksoteriko pou uparxei pragmatiki egglhmatikothta na blepame ti tha eleges.Ti nefra kai prassina aloga mas les re file??? Diladi prin uparksei to internet den uphrxe paranomia? Eleos..xalarose ligo ..Stin teliki an deis oti den tin paleueis tote pata to koumpaki kai bges apo to "getto" tou internet kai njoy your real life.
HexStatic Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Το ανοιξα για να δωσω και να παρω. Να δωσουμε και να παρουμε. Αφου η παρανομια βασιλευει και αντριευει στο ιντερνετ' date=' τι θελουν οι ασχετοι και μας ζαλιζουν;[/quote'] 1on Ti certificate exeis panw sto internet pou se kathista sxetiko kai emas asxetous? An einai na pame na to spoudasoume kai emeis gia na mporoume na kanoume kouventa. 2on Pios sou eipe oti to internet exei siggekrimeno skopo uparkshs kai oti OLOI prepei na einai sxetikoi san esena gia na to xrisimopoioune? Emena i mana mou to xrisimopoiei gia na mpenei kai na blepei sintages mageirikhs, h gomena mou gia na diabazei to oroskopio tis , kai o skulos mou apla kathetai kai xazeuei tin othonh. Na tous to kopsw apo aurio (to internet) epeidi den kseroune ti einai oi moneymakers, oi get-rich, to MLM kai o prassinos koukos?
insomnix Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Δεκα βασικες αρχες E-security and privacy guide Consumer Privacy Guide Online Privacy tools Security Guide for Windows Secutity Guide for Linux ΥΓ Sorry που παραλειπω το Mac, αλλα ειμαι εντελως ασχετος με αυτο το λειτουργικο. Οποιος ξερει ας βαλει.
Αρβανιτάκης Ανδρέας Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Μερικοι απο τους κινδυνους του ιντερνετ -Να φορτωσεις dialers και να σου ερθει φουσκωμενος τηλ. λογαριασμος -Να πουληθει το email σου και να δεχεσαι spam -Να κλαπει το adressbook σου και να καταχωρηθουν οι φιλοι σου σε εκατονταδες databases των internet marketers (spam) -Να σβηστουν δεδομενα σου ή να κλαπουν επαγγελματικα σου σχεδια -Να σου κλεψουν τα passwords και στοιχεια τραπεζικων καρτων και να αδειασει ο λογαριασμος σου στην τραπεζα ή στο ιντερνετ (e-gold' date=' paypal κλπ) Και το javascript κλεβει passwords -Να παραποιηθουν τα λινκς σου αν εισαι σε affiliation programs και να παιρνει αλλος τις προμηθειες -Να γινει ο υπολογιστης σου αγωγος για κακοβουλες επικοινωνιες τριτων (ναρκωτικα, τρομοκρατια, φοροδιαφυγη, παιδεραστια κλπ) Οι πληροφοριες θα φαινονται οτι ξεκινουν απο σενα. -Να πεσει θυμα κακοβουλων το παιδι σου[/quote'] Λίγο Προσοχή θέλει και καθόλου περιέργεια!!
insomnix Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Λίγο Προσοχή θέλει και καθόλου περιέργεια!!Προσοχη σιγουρα, αλλα με το καθολου περιεργεια τι εννοεις; Δηλαδη να μην την ψαχνεις και πολυ σε αυτο το ζητημα; Να μην ασχολεισαι με δυσκολες υποθεσεις στο ιντερνετ; Κοιταξε σε ο,τι αφορα σφαιρικα το θεμα, νομιζω οτι αν εισαι απλως surfer, τα βασικα περι ασφαλειας αρκουν και πρεπει να τα κατεχεις. Αν χρησιμοποιεις το κομπιουτερ και για τη δουλεια σου ισως πρεπει να ξερεις και κατι περισσοτερο πχ secure mail, encryption κλπ Αν ασχολεισαι ειδικα με το ιντερνετ ακομα περισσοτερα. Πολλα ατομα ασχολουνται με το ιντερνετ ειτε σαν hobby (θα δεις θρεντς για web hosting κλπ), ειτε ψαχνουν να αξιοποιησουν ευκαιριες για να βγαλουν λιγο χρημα. Εκει θελει αρκετο ψαξιμο το θεμα και πολυ το παιρνουν αψηφιστα. Αυτο θυμιζει το κραχ του 99. Πηγε και η κουτση Μαρια να παιξει χρηματιστηριο. Φυσικα επεσε σφαγειο. Οι γνωστες του χωρου (κι οχι ολοι) κερδισανε και οι ασχετοι πηραν τον π**λο. Παει ο αλλος τωρα και παιζει απο το σπιτι hyip (high yield investment programs) ή μπαινει σε affiliation program και τον εξαπατουν. Που πας καημενε; Ενημερωθηκες πρωτα; Αλλα γραφεις δυο πραγματα εδω περα λογω εμπειριας κι ακους και λογια....
insomnix Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Τι γνωμη εχετε για το gmail; Ειναι συγκεκαλυμμενη παραβιαση προσωπικου απορρητου; Δεδομενου οτι ειναι γνωστο οτι πολλοι απενεργοποιουν τις διαφημισεις, μπορει να χρησιμοποιειται ο πλαγιος τροπος; Σχηματισμος του εμπορικου μας profile βασει περιεχομενων των emails μας και διαθεση αυτων προς τους συνεργατες τους; Μπορει εν ολιγοις να δεχομαστε spam κι απο κει; Ειναι γνωστο οτι η microsoft με το hotmail το κανει. Γιατι οχι και το google. Εχει ακουστει τιποτα; .
giankyr Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 ka8olou periergia shmainei na mhn skalizeis pragmata pou den ksereis. file insomnix oso pas to sobareueis to pragma. sthn arxh tou thread milouses gia thn asfaleia sto internet kai gia to ti prepei na kserei o ka8enas pou serfarei. twra exeis ftasei sto shmeio na les gia thn asfaleia pou 8a eprepe na exei kapoios otan apo to pc tou spitiou tou symmetexei se HYIP.. chill out! EDIT: paei kai to gmail
Super Moderators paredwse Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Super Moderators Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 O tempora o mores... Δεν συμμετέχω, είμαι εντυπωσιασμένος από τους αυτόκλητους ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ στο Internet, στο Security και στις επενδύσεις που μας διαφωτίζουν εμάς τους αδαείς, ανυποψίαστους και άσχετους που ΤΟΛΜΑΜΕ (άκου θράσος) να έχουμε και γνώμη, οι ανόητοι. Την επόμενη φορά που θα τολμήσω να βγω από το σπίτι μου, εκτός από τσίγκινο εσώρουχο, θα έχω φορέσει και μεσαιωνική πανοπλία, θα'χω κάνει όλα τα υπάρχοντα εμβόλια και αν με πλησιάσει κανά περιστέρι σε απόσταση 10 μέτρων, θα το εξοντώσω πριν με εξοντώσει.
insomnix Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2006 ka8olou periergia shmainei na mhn skalizeis pragmata pou den ksereis. file insomnix oso pas to sobareueis to pragma. sthn arxh tou thread milouses gia thn asfaleia sto internet kai gia to ti prepei na kserei o ka8enas pou serfarei. twra exeis ftasei sto shmeio na les gia thn asfaleia pou 8a eprepe na exei kapoios otan apo to pc tou spitiou tou symmetexei se HYIP.. chill out! EDIT: paei kai to gmail Το θεμα ειναι γενικα για την παρανομια στο ιντερνετ. Ο καθενας μπορει να γραψει τις εμπειριες και τις γνωσεις του για να ωφεληθουμε ολοι. Μπορουμε να αναφερθουμε σε γενικα μετρα, αλλα και σε ειδικα αν κινουμαστε σε καποιο χωρο και ξερουμε κατι. Εγω γραφω για αυτα που ξερω και καποιος αλλος μπορει να γραψει για αυτα που ξερει εκεινος. Πχ καποιος μπορει να πηγε για μαθηματα online και επεσε σε παραθρησκευτικη οργανωση.. Αλλος μπορει να εχει εμπειρια απο site γνωριμιων (πηγε για τον μεγαλο ερωτα κι επεσε σε περιεργο κυκλωμα) κι αλλος να δουλευει ενα εμπορικο site και τον απασχολει πχ η ασφαλεια των πληρωμων. Μπορει σε καποιον να μην ετυχε τιποτα κακο αλλα ξερει περιπτωσεις τριτων και θα μπορουσε να μας κρουσει τον κωδωνα του κινδυνου για κατι. Edit: Paredwse, επειδη μολις ειδα το ποστ σου, με ετουτο εδω απαντω και σε σενα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.