Προς το περιεχόμενο

HD kαι "GB"

dkangel000039

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχην καλησπερα σε ολους...

Την παρασκευη πηγα και εγω γεματος χαρα να παρω το σκληρο που ειχα παραγγειλει ενα western digital sata 400GB...

Ερχομαι και αφου τον εγκαθιστω στο pc μου του κανω ενα format...

Εδω ερχεται και το πρωτο @#$% αφου βλεπω τον 400GB δισκο μου ως 372!!!

-28GB!

Και ρωταω εχω κανει λαθος σε κατι??????

Ρητορικο το ερωτημα...(μακαρι να ειχα κανει λαθος)

Και αφου δεν εχω κανει λαθος γιατι τον παρουσιαζουν ως 400GB?

Δηλαδη στον 1tera θα μας κλεβουν περιπου 100GB????

Δεν περιμενω να αλλαξετε εσεις την πολιτικη της καθε "εταιριας" απλα επρεπε να τα πω καπου..

Δημοσ.

Φιλε μου δεν κατηγορω την WDigital αλλα με αφορμη αυτο το περιστατικο

κατηγορω την καθε εταιρια που το παιζει νομοτυπη...

"Το προιον οφειλει να παραδιδεται με τα ιδια ακριβως χαρακτηριστηκα που παρουσιαζεται..."

Δημοσ.

372GB=

380.928MB=

390.070.272KB=

399.431.958.528 Bytes

Για ποιό κλέψιμο μιλάτε;

Μια χαρά είναι ο σκληρός του dkangel000039.

Ναι οντως αυτη ειναι μια σωστη εκδοχη-αναλυση αλλα οπως προειπα το προιον οφειλει να ειναι οπως περιγραφεται και περιγραφεται σαν 400GB και οχι σαν

399.431.958.528 Bytes

390.070.272KB=

380.928MB=

372GB= δαηλαδη οσα ειναι

Δημοσ.

Όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές με το 400GB οι εταιρείες αναφέρονται σε 400.000.000.000 Bytes. Ωστόσο όπως όλοι ξέρουμε, 1GB=1024MB, 1MB=1024KB, 1KB=1024Bytes άρα στην πραγματικότητα 1GB=1024x1024x1024=1.073.741.824 Bytes και όχι 1.000.000.000 Bytes. Επομένως η πραγματική χωρητικότητα του δίσκου σου είναι 400.000.000.000/(1024x1024x1024)=372,52GB

Αυτό απ' όσο ξέρω ίσχυε πάντα και παντού. Επομένως, όπως λέει παραπάνω και ο nikoskon, ο σκληρός σου είναι μια χαρά.

Δημοσ.

Φιλε acp οταν βλεπεις ενα δισκο γραφει 400gb η 40,000,000,000bytes?

προφανως και γραφει 400gb τωρα το σε ποσα bytes αντιστοιχουν δεν ειναι υποχρεωμενος ο καθε καταναλωτης να ξερει και στη τελικη δε τον νοιαζει γιατι το προιον στα χαρακτηριστικα γραφει ποσα gb ειναι οχι ποσα bytes ε?

Αν θελαν θα ηταν ευκολο να γραψουν 372gb και διπλα (399.431.958.528 Bytes) αλλα πιστευω οτι απλα αποσκοπουν στο να μπερδεψουν περισσοτερο..

Δημοσ.

Βασικά κανονικά το Giga σημαίνει 10^9, οπότε δεν έχουν και τόσο λάθος οι εταιρείες. Πάντως σίγουρα είναι παραπλανητικό. Εγώ συμφωνώ μαζί σου.

Δημοσ.

acp ουτε εγω διαφωνω μαζι σου ξερω οτι 1gb=1024mb

απλα οπως σου ειπα και πιστευω οτι με αυτο συμφωνεις ειναι οτι το 400gb ειναι παραπλανητικο αφου real ειναι τα 372.5gb

κατι ψιλοασχετο για να μην ανοιγω καινουργιο post οι 27βαθμοι που μου βγαζει το dtemp για δισκο ειναι οκ?

μπηκα στη wd να δω προδιαγραφες αλλα δεν βρηκα κατι για αυτο ρωταω αν ξερει καποιος πιο εμπειρος ποσο αντεχει ενας δισκος η στους ποσους βαθμους λειτουργει καλυτερα?

ευχαριστω ολους οσους ασχοληθηκαν με το post εστω και αν ειχαν αντιθετη αποψη.

Δημοσ.
κατι ψιλοασχετο για να μην ανοιγω καινουργιο post οι 27βαθμοι που μου βγαζει το dtemp για δισκο ειναι οκ?

Αποκλείεται να είναι η πραγματική θερμοκρασία γιατί είναι λίγη. Να περιμένεις από 35-45 (που είναι φυσιολογικό). Στις 7200 δε τρέχει ο δίσκος; Το φυσιολογικό είναι όταν τον ακουμπάς με το χέρι σου να τον νοιώθεις από ζεστό εως πολύ ζεστό (ιδίως το καλοκαίρι αν το κουτί σου δεν έχει πολύ καλή κυκλοφορία αέρα).

Δημοσ.

tzoykas μολις ακουμπησα το δισκο και ειναι σε κανονικη θερμοκρασια ουτε καν ζεστος

και το pc δουλευει....

εχω σe cpu την arctic cooling freezer 64pro

κουτι το soprano και ολα τα ανεμιστηρακια(3) ειναι αλλαγμενα της thermaltake οπως και τα παλια αλλα καλυτερα(περισσοτερες στροφες) και ρυθμιζομενα στο full(κανει λιγο θορυβο βεβαια arggg).

ισως λογο των παραπανω να βγαζει τετοιες θερμοκρασιες αλλα μπορει να ειναι

και λαθος οπως λες

Δημοσ.

Τα τελευταία δύο χρόνια είχα 4 διαφορετικούς δίσκους 3 εταιριών. Αυτός που ήταν πιο δροσερός ήταν ο WD με 9ερμοκρασία 38 βαθμών. Ο πιο ζεστός ήταν με διαφορά ο Maxtor που το καλοκαίρι άγγιζε τους 50. Έχεις ανεμιστήρα να φυσάει πάνω στο δίσκο ή κοντά; αυτό ίσως εξηγεί το ότι είναι δροσερός και πίστεψέ με κάνει διαφορά. Κατάφερα να ρίξω τη θερμοκρασία τους στους 35 και 45 αντίστοιχα.

Δημοσ.

ειναι ο 12αρης που ειναι μπροστα απο τους δισκους σε αποσταση περιπου 2 εκατοστων και τον εχω να δουλευει στο full μονιμα λογο των δισκων και ας κανει θορυβο,ισως ετσι εξηγουνται ολα παντως και τωρα που ηρθα σπιτι και τον ξανακοιταξα ηταν επισης κρυος-επιφανιακα τουλαχιστον.

Μαλλον κανει καλη δουλεια το soprano μαζι με τα ανεμιστηρια που του εχω βαλει;-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...