Προς το περιεχόμενο

Mac & TPM

Mac4all

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εχω καιρο τωρα που το σκεφτομαι,ηρθε η ωρα να το μοιραστω μαζι σας...σκεφτομαι για ενα ιΜακ διπλοπυρηνο,με το λινουξ ολα καλα αλλα οχι παντα,ομως με τραβουσε πισω το γεγονος οτι λογω ιντελ οι εν λογω μητρικες εχουν ΤΡΜ,βεβαια ακομα οχι ενεργοποιημενο αλλα με τον ερχομο του Leopard πολυ το φοβαμαι.Καποιος θα πει μην βαλεις Leopard,ναι αλλα,τα μακ τελ βρισκονται σε μεταβατικη περιοδο εφηβειας και πολυ φοβαμαι πως ενα τετοιο βημα θα ειναι αναποφευκτο.Επισης βλεπω πολυ κοσμο που το εν λογω θεμα το εχει παρει ιδιαιτερα αψηφιστα και διαμαρτυρεται για ανυπαρκτα σεναρια που τροφοδοτουν ανησυχια,ισως...ομως καλυτερα υπερβολικη ανησυχια παρα εφησυχασμος...τι γνωμη εχετε εσεις βρε παιδια?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλα ο jobs ebrize kai ta intel μεχρι τπροτινος ,δεν ειναι θεμα...Θα ημουν πιο ησυχος αν ηξερα οτι με κανα κολπο θα μπορουσε να απενεργοποιηθει,κατι το οποιο κανεις δεν μπορει να ξερει...Παντως δεν προκειται να βγουν να διατυμπανισουν οτι θα βαλουν ενα τετοιο ελεγχο στους υπολογιστες,αλλα με κανα update θα το περασουν υπουλα στον κοσμακη,ισως και με update sto firmware ωστε να μην μπορεις να γυρισεις στην προηγουμενη εκδοση...Δεν ξερω αν παρακολουθεις ομως η ιντελ εχει ξεκινησει να κανει εκπτωσεις διπλοπυρηνους,και απο μαη θα μειωσει τοσο τις τιμες που θα πωλουνται στην ξεφτιλα.Μου βρωμαει η ολη υποθεση,γνωριζοντας και την ιντελ...εχουν λυσσαξει να μπουν οι διπλοπυρηνοι σε ολα τα σπιτια,οι οποιοι κοιτα συμπτωση υποστηριζουν αυτες τις τεχνολογιες.Μην ξεχναμε οτι ολοι θελουν ενα κομματι και επενδυουν για το μελλον το οποιο εχει το ονομα mutlimedia και το DRM τους λυνει τα χερια.Η πρωτη που μπηκε στο χορο με τα itunes ηταν η Αpple και ολοι θελουν να τη μιμηθουν συναπτοντας συμφωνιες και με το Χολλυγουντ,οικονομικα μιλωντας αυτο ειναι το μελλον.Πχ να κατεβαζεις ενα φιλμ για να το δεις μια φορα η μια βραδια,να το κανεις δωρο στα γενεθλια ενος φιλου σου ο οποιος 8α το δει μονον εκεινη την ημερα κλπ.Πως θα γινει αυτο?Με αυτες τις τεχνολογιες,αδυνατω να φανταστω καποιον κατασκευαστη ο οποιος χρησιμοποιει hardware που τις υποστηριζει να μην τροποποιησει το λογισμικο του για να πουλησει και να οφεληθει.Εξ ου και ο προβληματισμος μου,ελπιζω να μην σας κουρασα

Φιλε mac4all εχεις απολυτο δικιο.

Ολες αυτες οι κουφαλες εκει το πανε το πραγμα.

Ας ελπισουμε μονο, οτι η δημιουργικοτητα των ελευθερα

σκεπτομενων ανθρωπων, θα κανει κατι αναλογο με το decss.

παιδες επειδη δεν ειδα συμμετοχη στο νημα αυτο το ξαναφερνω στην επιφανεια,θα ηθελα ν ακουσω τη γνωμη ολων σας,μ ενδιαφερει,καντε ενα κοπο να γραψετε δυο σχολια πως το βλεπει ο καθενας σας,ευχαριστω

λοιπον με λιγα λογια θα προσπαθησω να εξηγησω το οσα εχω καταλαβει απ οτι εχω διαβασει και μου εχουν εξηγησει.ΤΡΜ η αλλιως Tusted Platform Module ειναι ενα τσιπακι το οποιο βρισκεται σε ολους τους διπυρηνους dualcore Pentium D,core solo kai core duo επεξεργαστες (με κωδικο ονομα Yonah 32bit & απο σεπτεμβρη Merom 64bit)της Intel προς το παρον οι οποιοι ειναι οι επεξεργαστες που εφοδιαζουν και τα Apple μη ppc.Αυτο το τσιπακι οταν ενεργοποιηθει απο το καταλληλο λογισμικο θα παρεχει κωδικοποιημενα δεδομενα αναμεσα στα διαφορα components(δεν εβρισκα την ελληνικη αποδοση)του Η/Υ.Ουσιαστικα ειναι ενας encrypter/decrypterΑυτο επιτρεπει το DRM digital rights management δηλαδη το συστημα ελεγχει τα προγραμματα και τα αρχεια σου και οτι δεν εχει αγοραστει δεν λειτουργει,οτι εχεις κατεβασει απο p2p σβηνεται κλπ ωστε να κανει δυο πραγματα 1.να προστατευσει τα πνευματικα δικαιωματα,εξυπηρετηση των συμφεροντων των πολυεθνικων μουσικης/βιντεο,λογισμικου2.υποτιθεται οτι προστατευει το χρηστη απο ιους κλπ διοτι απομονωνει τα διαπιστευμενα (online μεσω σερβερ των μεγαλων εταιριων πx apple microsoft κλπ οι οποιες εχουν κανει κονσορτσιο ) περιεχομενα της μνημης απο αυτα που δεν ειναι οπως πχ ιοι.Επισης οι εταιριες θα μπορουν να δουν τι γραφεις αλλα και να το λογοκρινουν καθως το καθε σου αρχειο θα ειναι κρυπτογραφημενο και το κλειδι θα το λαμβανουν μονο τα διαπιστευμενα orinal προγραμματα του υπολογιστη σου,αλλωστε αλλα δεν θα μπορεις να εγκαταστησεις.Αυτο το κλειδι θα παρεχεται απο τις εταιριες.Αν πχ εισαι δημοσιογραφος και εχεις γραψει κατι μη επιθυμητο το κειμενο σου δεν θα μπορει να διαβαστει ουτε απο αλλα διαπιστευμενα συστηματα ουτε απο ελευθερο λογισμικο πχ openofficeΤο ιδιο θα ισχυει για τραγουδια βιντειο που δεν εχεις πληρωσει.Το συστημα φροντιζει να τα διαγραψει.To συστημα αυτο για να ενεργοποιηθει χρειαζεται ενα απλο update.

Τωρα αυτο το ποστ πιστευω πως σου λεει κατι

καλα ο jobs ebrize kai ta intel μεχρι τπροτινος ,δεν ειναι θεμα...Θα ημουν πιο ησυχος αν ηξερα οτι με κανα κολπο θα μπορουσε να απενεργοποιηθει,κατι το οποιο κανεις δεν μπορει να ξερει...Παντως δεν προκειται να βγουν να διατυμπανισουν οτι θα βαλουν ενα τετοιο ελεγχο στους υπολογιστες,αλλα με κανα update θα το περασουν υπουλα στον κοσμακη,ισως και με update sto firmware ωστε να μην μπορεις να γυρισεις στην προηγουμενη εκδοση...Δεν ξερω αν παρακολουθεις ομως η ιντελ εχει ξεκινησει να κανει εκπτωσεις διπλοπυρηνους,και απο μαη θα μειωσει τοσο τις τιμες που θα πωλουνται στην ξεφτιλα.Μου βρωμαει η ολη υποθεση,γνωριζοντας και την ιντελ...εχουν λυσσαξει να μπουν οι διπλοπυρηνοι σε ολα τα σπιτια,οι οποιοι κοιτα συμπτωση υποστηριζουν αυτες τις τεχνολογιες.Μην ξεχναμε οτι ολοι θελουν ενα κομματι και επενδυουν για το μελλον το οποιο εχει το ονομα mutlimedia και το DRM τους λυνει τα χερια.Η πρωτη που μπηκε στο χορο με τα itunes ηταν η Αpple και ολοι θελουν να τη μιμηθουν συναπτοντας συμφωνιες και με το Χολλυγουντ,οικονομικα μιλωντας αυτο ειναι το μελλον.Πχ να κατεβαζεις ενα φιλμ για να το δεις μια φορα η μια βραδια,να το κανεις δωρο στα γενεθλια ενος φιλου σου ο οποιος 8α το δει μονον εκεινη την ημερα κλπ.Πως θα γινει αυτο?Με αυτες τις τεχνολογιες,αδυνατω να φανταστω καποιον κατασκευαστη ο οποιος χρησιμοποιει hardware που τις υποστηριζει να μην τροποποιησει το λογισμικο του για να πουλησει και να οφεληθει.Εξ ου και ο προβληματισμος μου,ελπιζω να μην σας κουρασα

στο παιχνιδι μπαινει και η AMD απο το καλοκαιρι με τους καινουργιους Athlon socket Μ2 ενω η ΙΒΜ σταματει την παροχη επεξεργαστων ppc για προσωπικα συστημα,μονο server.Οι μονοι που προς το παρον δεν προβλεπεται να εχουν αυτοι την τεχνολογια ειναι οι Sempron

Δεν ειναι αν θα παιζει το linux ή το VMS...

Αν δεν εχεις τα κλειδια να ανοιξεις το εκαστοτε αρχειο,

τι να το κανεις ενα ξερο λειτουργικο?

Μαγκες δεν υπαρχει λυση, παρα μονο αν καταφερουν να το σπασουν καπως...

η ιστορία μας έχει διδάξει, ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει... χρόνια τώρα προσπαθούν με τα serials, activation και πάει λέγοντας, κατάφεραν τίποτα;

η ιστορία μας έχει διδάξει, ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει... χρόνια τώρα προσπαθούν με τα serials, activation και πάει λέγοντας, κατάφεραν τίποτα;

Το irdeto2 (Filmnet) δεν εχουν καταφερει να το σπασουν ακομα...

Εδω δεν εχουν σπασει τον ηχο στο κανονικο filmnet που ειναι μεν ψηφιακος,

αλλα βασιζεται στο DALLAS chip...

Κι εγω αισιοδοξος ειμαι, αλλα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...