spkr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 ela kleisto prin to kanw mpourdelo edw mesa xaxaxa
code19 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 prosoxi prosoxi! Importance: High To all: The European Union Parliament is pressuring the Greek Government to restore Parthenon from a museum into a Dodecatheist Temple. However the Parliament has set a requirement of 1.000.000 signatures on a petition before it makes this conversation a prerequisite for Greece's admission into Olympus You are requested to cast your vote by logging on to a link at http://www.parthenontogreeks.com.'>http://www.parthenontogreeks.com. This is an opportunity for each of you to have an impact on world events. Get as many people (Ancient Greeks,Dodecatheists,Aliens,Chardavellikous,Laikopouliakous,even immigrants! and any other friends of yours) to sign the petition and make history. This is not important only to Dodecatheists people, but it is important to all humanity. Στο site http://www.parthenontogreeks.com υπάρχει ένα LINK, για να ψηφίσετε, ώστε να ξαναλειτουργήσει ο ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ Παρθενωνας ως Ναος Του Ολυμπίου Διος και όχι ως μουσείο. Για να ξεκινήσει η διαδικασία συζήτησης και άσκησης πίεσης από το Ολυμπιακό Κοινοβούλιο προς την Ελλάδα χρειάζονται 1.000.000 ηλεκτρονικές υπογραφές. Ήδη σε μια εβδομάδα μαζεύτηκαν χωρίς καν ανακοινώσεις από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο 50.000. ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ.ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ?
Fan Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Εγώ πάντως πιστεύω ότι και δέκα εκατομύρια να ψηφίσουν οι Τούρκοι θα κάνουν αυτό που θέλουν αυτοί. Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω την καινούρια μόδα που κυκλοφορεί από άτομα που ζούν εκτός Ελλάδος (για Έλληνες κυρίως φοιτητές μιλάω) να μιλάνε εναντίον κάθε σύγχρονης θρήσκειας και κυρίως του χριστιανισμού!!! Καινούρια μοδα κι'αυτή!!! Παρακαλώ να μην το κλειδώσετε γιατί είναι πολύ ενδιαφέρον θέμα.
geokok1981 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω την καινούρια μόδα που κυκλοφορεί από άτομα που ζούν εκτός Ελλάδος (για Έλληνες κυρίως φοιτητές μιλάω) να μιλάνε εναντίον κάθε σύγχρονης θρήσκειας και κυρίως του χριστιανισμού!!! Καινούρια μοδα κι'αυτή!!! Για τους φοιτητές του εξωτερικού θα διαφωνήσω γιατί είμαι και εγώ ένας . όσο για το ότι είναι μόδα συμφωνω απόλυτα... Είναι κάτι σαν την ατάκα που έλεγα στα 18 μου " Κορίτσια έχουμε και συγκροτημα..." Μην το ψάχνεις' date=',,,είναι πολύ εύκολο να είσαι προοδευτικός και να κάνεις εύκολες επιλογές για να τονίσεις την διαφορετικότητα σου. όταν όμως δεν ξέρεις γιατί το κάνεις (όπως πολλοί, μην κρυβόμαστε) καταντάς γραφικός, κενός και ανούσιος, σαν τους γκαζοτενεκέδες που σου πασαρουν και αγοράζεις καθημερινά, υλικούς και μη (όπως κανουμε ολοι μας). Επίσης έχεις μεγάλη τάση να λες φανφάρες σαν κάποιον φίλο εδώ μεσα. [b']"Ασπρα κορακια, μαυρα κορακια...." [/b]. Σου θυμιζει τιποτα?? Και αυτός trendy ήτανε.......
blueviper Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Και να κλειδώσει δηλαδή, τι έγινε? Το ζητούμενο του αρχικού χρήστη φαντάζομαι πως ήταν η ενημέρωση...η λοιπή γνωμοδότηση μάλλον περιττή είναι. Προσωπικά αν ψήφιζα (διότι δεν σκοπεύω να το κάνω) θα το έκανα μονάχα για τη διατήρηση της ως μουσείο στα πλαίσια της προστασίας της πολιτισμικής κληρονομιάς. Ποσώς με καίει αν θα επανακάμψει ως εκκλησία. Αναρωτιέμαι όμως...ποια είναι αυτή η κυρία Angeliki Papagika και γιατί δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στο site του πανεπιστημίου, μετά από το σχετικό θόρυβο που προκλήθηκε? (δεν είμαι ο μόνος με αυτή την απορία) Εκτός κι αν πρόκειται περί συνωνυμίας, τότε μάλλον είναι υπαρκτό πρόσωπο, όπως συνηγορεί το site του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου, αλλά και ένα απλό whois. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνηθίζει να παίρνει στα σοβαρά οποιονδήποτε συγκεντρώνει 1.000.000 υπογραφές μέσα από ένα αμφιλεγόμενο blog (που δεν είναι καν blog)? Edit: Προτείνω στους εν δυνάμει ψυχολόγους/κοινωνιολόγους του forum, να γράψουν κανένα άρθρο για το Cosmopolitan και το Είναι με τίτλο "Ο Σύγχρονος Άθεος και 10 Τρόποι για να τον Αναγνωρίσετε".
ntountou Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Πρώτη φορά ακούω πως το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ζητάει ηλεκτρονικές υπογραφές από τους πολίτες για να αποφασίσει ποιες θα είναι οι προυποθέσεις για την ένταξη μιας ξένης χώρας στην Ευρωπαική Ένωση έστω κι αν πρόκειται για πολιτιστικό ζήτημα. Πολύ αφελές μου ακούγεται για να είναι αληθινό. Επίσης, το site που παραπέμπει το link που δόθηκε στην αρχή, εκ πρώτης όψεως μοιάζει για πολύ προχειροδουλειά και δεν φαίνεται να γίνεται πραγματικά υπό την αιγίδα της Ε.Ε. Αντιθέτως υπογράφει μια "Angeliki Papagika and partners" που στο τέλος του κειμένου που παραθέτει αναφέρει ότι είναι ψυχολόγος και κάνει έρευνα για το διδακτορικό της!!! Και μη πει κανείς ότι στα πλαίσια της προώθησης του e-goverment και της e-democracy τέτοιες ενέργειες είναι απαραίτητες γιατι θα είναι βαθειά νυχτωμένος... Γενικά, πολύ ύποπτη μου φαίνεται η όλη ιστορία και ίσως κρύβει και μια μορφή φακελώματος. Στην καλύτερη περίπτωση αυτή η "Angeliki Papagika and partners" ψάχνει απλώς για πειραματόζωα... Και απ' ότι διαπιστώνω απο τα μηνύματα εδώ μέσα θα βρει αρκετά πειραματό-ζωα... και αναφέρομαι στους φανατισμένους ένθεν κι ένθεν και μόνο σε αυτούς.
BlizardBill Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Πρώτη φορά ακούω πως το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο ζητάει ηλεκτρονικές υπογραφές από τους πολίτες για να αποφασίσει ποιες θα είναι οι προυποθέσεις για την ένταξη μιας ξένης χώρας στην Ευρωπαική Ένωση έστω κι αν πρόκειται για πολιτιστικό ζήτημα. Πολύ αφελές μου ακούγεται για να είναι αληθινό. Δεν ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο κανείς ... γράφουν ότι αν μαζευτούν υπογραφές θα σκεφτεί η E.E να θέσει και αυτόν τον όρο. Οι κυβερνήσεις ξέρουμε ότι δεν θα το κάνουν επίσημα, αλλά αν το κάνει ο λαός θα είναι δύσκολα να το αρνηθούν ένα τέτοιο αίτημα . Πάντως πραγματικά το site δεν έχει όλα όσα πρέπει για να φαίνεται αξιόπιστο.
madsc Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Νομίζω δήλωσα ξεκάθαρα πως το forum δεν προσφέρεται για θρησκευτικές συζητήσεις. Δεν είναι η φύση του αυτή κ δεν υπάρχουν βλέψεις για να γίνει. Μερικοί μου φαίνεται δεν καταλαβαίνουν από λόγια ή απλά γράφουν χωρίς να διαβάσουν τι γράφτηκε πριν από αυτούς. The_Mentor => 1 εβδομάδα spkr => 1 εβδομάδα code19 => 1 εβδομάδα /sc
littlelouievegos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Το ζητημα δεν ειναι η διαμαχη ενθεν και ενθεν, ποσως με ενδιαφερει αυτο.. Το ζητημα εγκειται στο οτι καθε θρησκευτικο κειμηλιο θα πρεπει να προστατευται και να μην γινεται υποχειριο στις εκαστοτε ορεξεις και συμφεροντα του καθενος.. Καθεις εχει δικαιωμα στην γνωμη του, απλα καλο ειναι να σεβομαστε τον εκαστοτε πολιτισμο και ειδικα την εκαστοτε θρησκεια.. Eκφραζουν την ιδεολογια και τα πιστευω δισεκατομυριων ανθρωπων. Αν δεν μπορουν καποιοι να σεβαστουν την ιστορια τουλαχιστον ας σεβαστουν την θρησκεια, οπως απαιτουν να σεβαστουν οι υπολοιποι τα δικα τους πιστευω.. Παντως και εμενα το site τωρα μου το λετε πολυ υποπτο μου φαινεται..
blueviper Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Μια τελευταία παρατήρηση από μένα στο παρόν thread, που δεν άπτεται θρησκευτικής προέλευσης, αλλά γενικότερης αντίληψης. @littlelouievegos Αναπτύσσοντας απλώς την προσωπική μου θεώρηση, είμαι διατεθειμένος να σεβαστώ τους κανόνες του forum που με φιλοξενεί, αλλά δεν είμαι υποχρεωμένος και δεν προτίθεμαι να σεβαστώ απόψεις, ιδεολογίες και θρησκείες που δε με εκφράζουν, ακόμα κι αν αυτές εκφράζουν δισεκατομμύρια άλλους ή μονάχα έναν (δεν είναι άλλωστε ποσοτικό ζήτημα). Φυσικά και δεν αξιώνω κι από κανέναν άλλο να σέβεται τα δικά μου πιστεύω, στο βαθμό που δεν τα ενστερνίζεται και δεν του λένε και τίποτα...θα ήταν αν μη τι άλλο υποκρισία και περιττή ευγένεια. Αν κάποιος κρίνει πως η τάδε θρησκεία φερ' ειπείν ή οι θρησκείες στο σύνολό τους δεν είναι τίποτα περισσότερο από κενό σχήμα, τότε έχει το δικαίωμα να το εκφράζει, όσο κι εκείνος που δεν το πιστεύει. Αν έπρεπε πάντως ντε και καλά να επιλέξω το προτιμητέο πεδίο για την απόδοση του σεβασμού, θα προτιμούσα μάλλον αυτό της ιστορίας, παρά αυτό της θρησκείας. Over and out!
geokok1981 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Εντάξει το site δεν είναι και ότι καλυτερο και πιθανότατα προκειται για προσπαθεια σχετικα μικρου κυκλου ατομων αλλα δεν νομιζω να ειναι και "υποπτο" ρε παιδια. Τες πα εγω ψηφισα οπότε αν παθω τιποτα θα σας ενημερωσω... Μαλλον περι προσωπικης υπερβολικης αισιοδοξιας προκειται παρα απατης.... (ψυλλοι στα αυτια μου μπηκανε...)
littlelouievegos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 @ BlueViper Ο σεβασμος για κατι τοσο ευαισθητο οπως τα θρησκευτικα πιστευω του καθενος δεν πηγαζει απο αναγκη και υποκρισια ειναι(ή τουλαχιστον πρεπει να ειναι στοιχειο της προσωπικοτητας μας). Ζουμε σε μια κοινωνια και πρεπει να σεβομαστε τους αλλους για να σεβονται και αυτοι εμας και τις αποψεις μας ακομα και αν ειναι εκ διαμετρου αντιθετες με τις δικες μας.. Αν δεν μπορουμε να το κανουμε ας παμε σε καμια ζουγκλα με τον Ταρζαν και την Τζεην.. *edit Μην συγχεεις τον σεβασμο με την αποδοχη ειναι 2 διαφορετικα πραγματα
GiannisKr Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Αν και θέλω να ψηφίσω εμένα κάτι μου βρωμάει σε αυτό το site.Από πότε η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητάει ηλεκτρονικές υπογραφές για θρησκευτικά θέματα;Μήπως είναι ιδιωτική πρωτοβουλία κάποιου "Μεσσία";Εδώ δεν μπορούν να πείσουν την Τουρκία να επαναλειτουργήσει τη Θεολογική Σχολη της Χάλκης και πιστεύουν ότι θα πείσουν για την Αγία Σοφία;Όσοι ειδικοί υπάρχουν εδώ ας εξετάσουν την ταυτότητα αυτής της ιστοσελίδας γιατί κάτι δεν πάει καλα.Τζάμπα τσακώνεστε για μία απάτη κατά την άποψή μου.
mellodos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Back on topic, πιστεύω οτι είναι αστεία έστω η σκέψη μιας τεράστιας ενεργής εκκλησίας σε μια απο τις μεγαλύτερες πόλεις του ισλαμισμού ενω ειδη αποτελει μνημειο αυτης για τοσα χρονια.Αναρωτιεμαι τι ψαχνει το site πισω απο ολο αυτο.....
blueviper Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Απολογούμαι που επανέρχομαι, αλλά κανένα θέμα δεν είναι εξ ορισμού κι εκ της φύσεώς του ευαίσθητο. Κάποτε όταν αστειεύτηκα, μέσα σε θεμιτά πιστεύω πλαίσια κι όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, σχετικά με την απόφαση μιας κοπελιάς να παντρευτεί (του τύπου "ωχ κρεμάστηκες!), είχα τη χαρά να με πάρει ο μέλλοντας σύζυγός της τηλέφωνο και να με απειλήσει πως θα μου κόψει τα πόδια, επειδή τάχα μου την πρόσβαλα. Άντε λοιπόν να καταλάβει ένας μέσος νους ποια ήταν τα όρια της ευαισθησίας της εν λόγω κυρίας. Έκτοτε αποφάσισα να συνεχίσω να πιστεύω όσα πιστεύω (και δεν έχω λόγο να αλλάξω) και να λέω ευθέως την άποψή μου χωρίς να λειαίνω την άκρη της τοποθέτησής μου, μπας και τραυματίσω κανέναν, γιατί πάντα θα υπάρχει κάποιος που δε θα του αρέσουν όσα λες. Και στην τελική τι ακριβώς συνιστά σεβασμό και πόσο ευδιάκριτα είναι τα όρια? Μήπως δεν είμαι εγώ ασεβής, αλλά ο άλλος υπερευαίσθητος? (όπως μπορεί να ισχύει και το αντίθετο φυσικά) Για κάποιον μπορεί να είναι αιτία πολέμου ακόμα και να κάνεις πλάκα με τον εκάστοτε παίχτη ποδοσφαιρικής ομάδας...θα είμαι εγώ ο υπερβολικός τότε ή θα επιρρίψουμε την ευθύνη στην εμμονή και το φανατισμό του άλλου? Σχετικά λοιπόν όλα. Ο ίδιος έχω επιλέξει να μην ταυτίζομαι απόλυτα με τις απόψεις μου...είμαι μια δυναμικά διαμορφωμένη οντότητα (όπως και κάθε άλλος φυσικά) και δεν πέφτω στη λούμπα να θεωρώ πως η προσβολή των απόψεων που εκφράζω σήμερα, προσβάλλουν στην ολότητά της την παρουσία μου στον κόσμο. Αν κάποιος επιθυμεί να απεχθάνεται οτιδήποτε εγώ εκτιμώ, ας το κάνει...ελεύθερο πνεύμα είναι ή πρέπει να είναι και να λειτουργεί ανάλογα, στο βαθμό που δεν αντιβαίνει στους νόμους ή στους όποιους επιλήψιμους από τα θεσμικά όργανα κανόνες...τα υπόλοιπα είναι απλώς υποκειμενικά και δε μου λένε απολύτως τίποτα. Όσο για τη ζούγκλα, το πρόβλημα δεν ήταν ποτέ στη δυναμική λεκτική αντιπαράθεση ούτως ή άλλως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.