navid Δημοσ. 11 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2006 Γεια σας... Ναι, ξέρω ότι το θέμα πρέπει να είναι πολυσυζητημένο. Όμως αν και έχω ψάξει αρκετά και δοκιμάσει διάφορα ακόμη δεν τα έχω καταφέρει. Έχω πάρει ένα iBook πριν από καμιά 10αριά μέρες και είμαι στο στάδιο της εγκατάστασης & προσαρμογής. (πρώτη μου επαφή με apple) Κατ' αρχήν όταν λέω "πλήρη υποστήριξη", δεν εννοώ στα menus. Εννοώ απλά να διαβάζει, να γράφει (με διάφορα fonts) κτλ... Έχω διαβάσει για διάφορα update pack, XGreek, GRUpdate. Δεν έχω εγκαταστήσει κανένα από αυτά. Έχω βάλει τα Ελληνικά ως δεύτερη επιλογή στις γλώσσες στο International. Εν τούτοις, όταν εγκατέστησα το MS Office 2004, στο Word οι πιο πολλές γραμματοσειρές δεν υποστηρίζουν ελληνικά. Αυτό δε συμβαίνει μόνο εκεί... αλλά και στο TextEdit, Firefox και γενικώς παντού. Κάτι .txt αρχεία που μετέφερα από το PC μου πάλι μπορώ να πω ότι δεν διαβάζονταν (ότι είχε να κάνει με ελληνικά). Αυτά έχω να πω... Περιμένω λύσεις/απαντήσεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bchris Δημοσ. 11 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2006 Προσεξε να δεις.... Το mac os x ειναι 100% unicode. Αυτο σημαινει οτι οσες εφαρμογες/γραμματοσειρες ειναι unicode παιζουν μια χαρα. Δυστυχως δεν ειναι ολες unicode. To windoze για παραδειγμα, δεν ξερει τι σημαινει unicode. Η μονη 100% unicode γραμματοσειρα της μικρομαλακης, ειναι η arial (φαινεται κι απο το μεγεθος του αρχειου αλλωστε). Το ασχημο ειναι οτι δεν ειναι καν iso8859-7, αλλα πολλες εχουν ξεμεινει απο εποχες 437G, 928... Μιλαμε για codepage για μουσεια τωρα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sugoruyo Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Μπορείς να γράψεις ελληνικά στο TextEdit? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
navid Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Μπορώ να γράψω ελληνικά στο TextEdit, δεδομένου ότι χρησιμοποιώ γραμματοσειρά Lucinda Grande. Με τις υπόλοιπες όχι (ή σχεδόν με όλες... έχει πολλές και δεν τις δοκίμασα όλες για να είμαι ακριβής...) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
navid Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Προσεξε να δεις....Το mac os x ειναι 100% unicode. Αυτο σημαινει οτι οσες εφαρμογες/γραμματοσειρες ειναι unicode παιζουν μια χαρα. Δυστυχως δεν ειναι ολες unicode. To windoze για παραδειγμα' date=' δεν ξερει τι σημαινει unicode. Η μονη 100% unicode γραμματοσειρα της μικρομαλακης, ειναι η arial (φαινεται κι απο το μεγεθος του αρχειου αλλωστε). Το ασχημο ειναι οτι δεν ειναι καν iso8859-7, αλλα πολλες εχουν ξεμεινει απο εποχες 437G, 928... Μιλαμε για codepage για μουσεια τωρα...[/quote'] Έστω ότι καταλαμβαίνω τι εννοείς. Τι λύση όμως μου προτείνεις... π.χ. πού να βρω γραμματοσειρές ελληνικές που να είναι και Unicode, ώστε να μπορώ να έχω μια ποικιλία όταν γράφω ελληνικά. Π.χ. δεν υπάρχει έκδοση των γνωστών Tahoma, Georgia, Times, Arial, Verdana, Courier New, κτλ σε μια συμβατή με Mac & ελληνικά μορφή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.