Annina Δημοσ. 11 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2006 :-| Έχω συδνέσει τους 2 Η/Υ μου ενσύρματα μέσω του οδηγού εγκατάστασης δικτύου των windows xp. Το πρόβλημα μου είναι πως ο πρώτος υπολογιστής βλέπει και έχει πρόσβαση στα κοινόχρηστα έγγραφα του δεύτερου, ενώ το αντίθετο δέν συμβαίνει. Ανοίγω το φάκελο Θέσεις Δικτύου απο τον δεύτερο υπολογιστή αλλά εμφανίζει μόνο τα κοινόχρητα του ίδιου (του δεύτερου). Στην Προβολή Υπολογιστών Ομάδας Εργασίας εμφανίζεται ο άλλος υπολογιστής αλλά όταν πάω να τον ανοίξω εμφανίζεται σφάλμα που γράφει πως δεν έχω δικαίωμα πρόσβασης σε αυτόν τον πόρο. Σας παρακαλώ αν κάποιος γνωρίζει πως θα εμφανιστούν τα κοινόχρηστα έγγραφα του πρώτου υπολογιστή στον δεύτερο να απαντήσει. Ευχαριστώ.
thanocaster Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2006 vale stin address bar tin entoli \\computername opou computername to onoma tou allou pc (tou opoiou ta arxeia den mporeis na deis) an twra ta vlepeis simainei oti den exeis valei to idio workgroup sta 2 pc. An pali den ta vlepeis tote exeis provlima me tis rythmiseis tou pc. Des afto kai ta ksanaleme.
victor_bundy Δημοσ. 13 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2006 oraio kolpaki ayto file na eisai kala den to hxera
slider Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 vale stin address bar tin entoli \\computername opou computername to onoma tou allou pc (tou opoiou ta arxeia den mporeis na deis) an twra ta vlepeis simainei oti den exeis valei to idio workgroup sta 2 pc. An pali den ta vlepeis tote exeis provlima me tis rythmiseis tou pc. Des afto kai ta ksanaleme. Se mena omws file mou ayto pou proteines den ginetai Oi ypologistes einai se idio wourkgroup me default ry8miseis kai aytomates ip. H plaka einai oti paixnidia paizoyn kanonika se diktyo. kati allo giati kontevw na xazepsw????
tsakonas Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 mhpws exeis kana firewall anoixto?polles fores fteei afto.
slider Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 mhpws exeis kana firewall anoixto?polles fores fteei afto. Oxi file mou ta prosexa ayta. To 8ema einai oti apo ta tria pc poy exw sto siktyo ta dyo vlepoyn kanonika to ena to allo To problhma entopizetai sto trito poy enw to vlepw sto workgroup den anoigei ka8olou na dw ta shared poy exw orisei (kai xwris password h allous periorismous).
tsakonas Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 Δημοσ. 12 Απριλίου 2006 tote phgene sto 3o pc sou kai des ta services...mallon kapoio einai disabled...to xw dei polles fores...kuriws des to computer browser,kai ola ta networking genikotera.
geoastrix Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 Δημοσ. 13 Απριλίου 2006 annina .....99,999% το καταραμενοευλογημένο firewall μπλοκάρει τα πάντα σ'αυτο το pc...απενεργοποίησέ το και τα ξαναλέμε
kirileman Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Απο την μικρή μου εμπειρία και μόνο, όταν έχω αυτό το πρόβλημα (συνήθως ο ένας από όλους μου δείχνει τους υπολογιστές ομάδας αλλά όχι τα περιεχόμενά τους) τότε δυο πράγματα τσεκάρω όσο κουλά και αν φαίνονται (εννοείται αρχικά χωρίς firewalls-κλεινω και το firewall των windows). Αφού ενεργοποιήσω τους guest λογαριασμούς και δημιουργήσω έναν τρίτο κοινό λογαριασμό διαχειριστή σε όλους, κάνω τα partitions μη κοινόχρηστα και τα ξανακάνω κοινόχρηστα στο καπάκι. Επίσης ορίζω ip σε όλους, όχι στο αυτόματο. Το εντελώς κουλό που αντιμετωπίζω είναι ότι έχω 3 pc (και ένα ppc) σε δίκτυο με ένα wifi router. Όλα έχουν ίντερνετ κανονικά, τα δυο από τα 3 pc αλληλοβλέπονται κανονικά, το τρίτο είναι επίσης ορατό από τα άλλα δύο αλλά το ίδιο δεν βλέπει κανένα άλλο (για 3 μέρες μάλιστα δεν είχε πρόβλημα)!!! Edit: Το αστείο είναι ότι ...μόλις δούλεψε χωρίς να κάνω απολύτως τίποτα!
asmilon Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Δημοσ. 14 Απριλίου 2006 Δοκιμασε να βαλεις αντι \\ΟνομαΥπολογιστη την ΙPadress δηλ \\192.168.0.x ... Aν δε εχεις SP2 και στα 2 pc μπορει να συμβαινει αυτο οποτε κανε τους update
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.