Προς το περιεχόμενο

γίνεται dual boot με DOS και Win98SE ;

jsmith6

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θέλω να έχω DOS (μεγάλη ιστορία) και Win98 ταυτόχρονα. Το DOS που έχουν τα Win98 δεν βολεύει διότι είναι "κομένο" και τα .EXE από το παλιό DOS δεν τρέχουν στο DOS 7.x των Win98 ("incorrect DOS version" ή κάτι τέτοιο).

Εγκατέστησα DOS στο partition C: και έπειτα Win98SE στο partition D:. Τώρα φορτώνει μόνο τα Win98.

Υπάρχει τρόπος να έχω ενα μενού; όπως πχ γίνεται όταν εγκατέστησα Win98 μαζί με Win2000.

Δημοσ.

ama thes pata f8 kai epelexe na sou fortosei mono to command prompt gia grhgora allios boot manager an kai yparxoun kai pio aples lyseis me ligo edit se kapoia arxeia ekkinhshs

Δημοσ.

Ευχαριστώ. Το FreeDOS φένεται καλό.

Welcome to the 90's ...

Νομίζω οτι το καλύτερο λειτουργικό της Microsoft ήταν το DOS. Άντε χαριστικά και τα WinNT :)

To DOS έμεινε πίσω διότι η Microsoft το επέλεξε έτσι. Κάτι είδα κάτι για USB drivers στο FreeDOS. Όμως αυτό παραπάει, το Linux είναι ενα μοντέρνο λειτουργικό, δεν αξίζει να χάσω χρόνο στο DOS για κάτι τέτοιο. Για την δουλιά που το θέλω όμως είναι φένεται εντάξει.

Δημοσ.

Αν βάλεις πρώτα το DOS 6.22 και μετά τα Windows 98 (αλλά και τα δύο στο C:), στο boot μενού (με F8 ή αλλάζοντας το config.sys) εμφανίζεται αυτόματα το "Previous version of MS-DOS", το οποίο είναι αυτό ακριβώς που θες.

Περιορισμός: να φορμάρεις τον δίσκο σαν FAT16 γιατί σαν FAT32 δεν τον βλέπει το DOS 6.22.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...