xaxa1982 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2006 Έχω μια απορία!Κατεβάζω καινούριο kernel από εδώ: http://www.kernel.org/ . Το πρόβλημά μου είναι ότι θέλω να βρω τα kernel-sources για τον kernel που θα βάλω.Που μπορώ να τα βρω και πώς θα τα εγκαταστήσω?Τα χρειάζομαι για να εγκαταστήσω το module της κάρτας wireless μου μετά την εγκατάσταση... Please help...
Susi Δημοσ. 10 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2006 http://www.thelinuxlink.net/lvlinux/resources/presentations/kernel/kernelcompksource.html
capthookb Δημοσ. 10 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2006 Αυτό που κατέβασες περιέχει των κώδικα. Τι άλλο θες;
xaxa1982 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2006 Λοιπόν!Να σας πω τι κάνω για να καταλάβετε!Έχω Suse 10.0(άσχετο αυτό,τα ίδια έκανα και στο Mandriva).Λοιπόν!Όταν κάνω εγκατάσταση των Suse,θέλω να βάλω την wireless κάρτα μου με το ndiswrapper.Για να εγκαταστήσω όμως το ndiswrapper(γίνεται με make και make install η εγκατάσταση του),πρέπει να πάω στο Yast και να εγκαταστήσω τα kernel-sources,γιατί αλλιώς δεν μπορώ να κάνω make στο ndiswrapper.Ωραία ως εδώ! Τώρα θέλω να βάλω καινούριο πυρήνα!Κατεβάζω τον πυρήνα από εδώ: http://www.kernel.org/pub/linux/kern...6.15.6.tar.bz2 . Ψάχνω όμως να βρω τα kernel-sources του πυρήνα αυτού,έτσι ώστε να κάνω ξανά make και make install το ndiswrapper.(ξανακάνω make και make install το ndiswrapper,γιατί η κάρτα wireless μου,"απορυθμίζεται" όταν βάζω τον νέο πυρήνα,οπότε θα πρέπει πάλι να την ρυθμίσω μέσω επανεγκατάστασης του ndiswrapper). Το ερώτημα μου είναι πώς θα χρησιμοποιήσω τα kernel-sources(αφού λες ότι υπάρχουν μέσα σε αυτό που κατεβάζω) για να κάνω όλη αυτή την διαδικασία που περιγράφω για το ndiswrapper! Ελπίζω να καταλάβατε τι εννοώ γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι τα γράφω όλα σωστά!
capthookb Δημοσ. 10 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2006 Τα kernel-sources που λές είναι αυτό που κατεβάζεις. Αυτό το αρχείο που το βάζεις; Δεν το κάνεις extract στο /usr/src/ ? Aν έχεις κάνει install τα kernel-sources του προηγούμενου kernel σου από την εγκατάσταση του suse, θα δεις οτι στο /usr/src βρίσκεται π.χ ο κατάλογος linux-2.4.31 και τo link linux που δείχνει στο linux-2.4.31. Έτσι οταν ένα πρόγραμμα χρειάζεται κάποιο κομμάτι πηγαίου κώδικα του πυρήνα πάει και κοιτάει το /usr/src/linux και βρίσκει τα αρχεία που θέλει. Επομένως εσύ, εάν κάνεις extract το kernel-2.6.15.6.bz2 στο /usr/src, θα πρέπει να σβήσεις το link που ήδη υπάρχει (αν υπάρχει) και να δημιουργήσεις ένα νέο link στο νέο κατάλογο της τελευταίας έκδοσης πυρήνα.
xaxa1982 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2006 Ok παιδιά!Κατάλαβα!Έκανα λάθος ότι δεν έβαζα τον φάκελο στο /usr/src και απλά τον πέταγα μετά!Ευχαριστώ!
xaxa1982 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2006 Ο kernel που έχει το σύστημά μου από την Suse,έχει αναγνωρίσει τον επεξεργαστή μου σαν αρχιτεκτονική i386.πώς μπορώ να το κάνω να αναγνωριστεί σαν Pentium 4 Mobile που είναι στην πραγματικότητα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.