Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα ψύξης με sli 7800gtx xt

laptopmaniac

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα φιλιαράκι που έχτισε το παρακάτω σύστημα:

Case Midi Tower Tsunami Thermaltake

PSU Heroichi 550Watt PFC

Motherboard Asus A8N32-SLI

CPU AMD FX-55

RAM 2*1024 Corsair value ram DDR 400MHz CL2.5

HDD 250GB SATA2 Hitachi

2*XFX 7800GTX XT σε SLI

DVD-RW*2

Μέχρι εδώ όλα καλά, το πρόβλημα είναι πως μόλις δουλέψουν λίγο και οι 2 κάρτες η MOBO σηκώνει temp 55-57 βαθμούς και το PC κάνει shutdown.

Είναι ολοφάνερο ότι φταίνε οι VGA οι οποίες δεν αγγίζονται απο την θερμοκρασία.

Έχει κανείς καμμιά πρόταση για το πως να λύσουμε το πρόβλημα αυτό?

Δημοσ.

Εισαι σιγουρος οτι το κανει λογω θερμοκρασιας του mobo η του chipset;

Εμενα γιατι μου μυριζει τροφοδοτικο η δουλεια; Ποσα Αmber δινει στην 12αρα το Heroichi?

Δημοσ.
......

PSU Heroichi 550Watt PFC

Motherboard Asus A8N32-SLI

CPU AMD FX-55

RAM 2*1024 Corsair value ram DDR 400MHz CL2.5

HDD 250GB SATA2 Hitachi

2*XFX 7800GTX XT σε SLI

DVD-RW*2

PSU Heroichi 550Watt PFC

......

egw blepw 2 trofodotika, de nomizw na yparxei kanena problhma etsi :P

plaka sthn plaka, paizei poly na einai to trofodotiko. mhpws o filos sou exei kanei erasitexniko overclocking kai peiragma twn tasewn? to tsunami exei arketa kalh psyksh an 8ymamai kala opote den to briskw logiko na anebainei 57 ba8mous to chipset!

Δημοσ.
egw blepw 2 trofodotika' date=' de nomizw na yparxei kanena problhma etsi :P

[/quote']

LOL σωστος φιλαρακι :P :mrgreen:

Δεν ξερω τα Heroichi ειναι σχετικα καλα απλα δεν ξερω αν κανουν για SLI 7800gtx δεν εχω δει τα specs...

Ειδικα αν o/cαρει cpu,gpu και εχει και SLI τοτε καλο θα ειναι να τσεκαρει πρωτα απο ολα τα Amber στην 12αρα..

Ειπε οτι κανει shutdown αν εκανε κανα BSOD μπορει να ηταν και οι μνημες...

Δημοσ.

Πήγε και αγόρασε το Shark τελικά που είναι λίγο μεγαλύτερο και τα έχωσα όλα εκεί...αποτέλεσμα 4 βαθμοί κάτω η θερμοκρασία.

Κόλλησα και με velcro 2*12cm Fans στο πλάι εκεί που είναι οι αεραγωγοί και η temp έπεσε κατα....10 βαθμούς ακόμα. Αποτέλεσμα είναι προς το παρόν να μη βλέπω το mobo να ανεβαίνει πάνω απο 42 βαθμούς με 32 idlle.

Το Heroichi είναι καταπληκτικό για τα λεφτά του. Αν ήθελε κάτι καλύτερο του είχα πει και εγώ για enermax πάντως το Heroichi μια χαρα!

Δημοσ.

Για να μην έχετε περιπέτειες με high end SLi (και αφού ούτως ή άλλως ξοδεύονται μεγάλα ποσά) μην τσιγγουνεύεστε στο τροφοδοτικό και φροντίζετε το κουτί να αερίζεται όσο το δυνατόν καλύτερα.

Ευτυχώς οι μητρικές Asus έχουν και αρκετή απόσταση μεταξύ των θυρών PCIe. Bοηθάει επίσης να τοποθετηθεί ένας ανεμιστήρας που να φυσάει μέσα στο κενό μεταξύ των GPU.

Δημοσ.

Γιατί ρε παιδιά το heroichi τι έχει? Μια χαρά παίζει.. Και το PC πάει σφαίρα..( Αλίμονο...)

Το όλο σύστημα στοίχισε κοντά στα 3000 ευρώ με πολύ φιλικές τιμές και σίγουρα κάτω απο αυτές του e-shop και λοιπών γνωστών μαγαζιών.

Δημοσ.
Ευτυχώς οι μητρικές Asus έχουν και αρκετή απόσταση μεταξύ των θυρών PCIe.

Και εγω που νομιζα οτι η mobo μου εχει πολυ κοντα τις 2 καρτες γραφικων...Εχουν το πολυ αποσταση 2-2,5 cm μεταξυ τους.

Δημοσ.
Γιατί ρε παιδιά το heroichi τι έχει? Μια χαρά παίζει.. Και το PC πάει σφαίρα..( Αλίμονο...)

Το όλο σύστημα στοίχισε κοντά στα 3000 ευρώ με πολύ φιλικές τιμές και σίγουρα κάτω απο αυτές του e-shop και λοιπών γνωστών μαγαζιών.

Τα Heroichi είναι σκυλιά καμία αμφιβολία. ΄Οταν διαθέτεις όμως 3000€ στα 50€ παραπάνω θα κολλήσεις για ένα ακόμα πιο δυνατό τροφοδοτικό που θα έχει και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής;

Το πόσο φιλικές ήταν τιμές άσε με να αμφιβάλλω. Κατ΄αρχήν θα μπορούσε να είχε ψάξει για έναν Α64 4000+ και να γλυτώσει ένα κάρο λεφτά.

Δημοσ.

Η 7800GTX πάνω στο GPU σε full load ανεβάζει έως και 78 βαθμούς σε παιχνίδια η 3Dmark σε λιγότερο από 30 λεπτά με 2 κάρτες μέσα στο pc αν δεν υπάρχει κατάλληλη ψύξη γίνετε χαμός. Αυτό που δεν ξέρουν πολύ και που το ανακάλυψα και εγώ τυχαία είναι ότι με το που κάνεις εγκατάσταση τον driver της nvidia ρυθμίζει τις στροφές του cooler στο 41% (2000rpm) με αποτέλεσμα να ζεσταίνεται πιο γρήγορα η κάρτα. Ανεβάζοντας τις στροφές του cooler στο 60% ( 2600rpm με το RivaTuner 2.0 RC15.8 ) η κάρτα έχει 5-6 βαθμούς πιο κάτω. Αν βάλουμε το cooler στο 100% (3600rpm) η θερμοκρασία πάνω στο GPU είναι μέχρι και 15 βαθμούς χαμηλότερη.

Δημοσ.
Η 7800GTX πάνω στο GPU σε full load ανεβάζει έως και 78 βαθμούς σε παιχνίδια η 3Dmark σε λιγότερο από 30 λεπτά με 2 κάρτες μέσα στο pc αν δεν υπάρχει κατάλληλη ψύξη γίνετε χαμός. Αυτό που δεν ξέρουν πολύ και που το ανακάλυψα και εγώ τυχαία είναι ότι με το που κάνεις εγκατάσταση τον driver της nvidia ρυθμίζει τις στροφές του cooler στο 41% (2000rpm) με αποτέλεσμα να ζεσταίνεται πιο γρήγορα η κάρτα. Ανεβάζοντας τις στροφές του cooler στο 60% ( 2600rpm με το RivaTuner 2.0 RC15.8 ) η κάρτα έχει 5-6 βαθμούς πιο κάτω. Αν βάλουμε το cooler στο 100% (3600rpm) η θερμοκρασία πάνω στο GPU είναι μέχρι και 15 βαθμούς χαμηλότερη.

Eίναι θέμα έκδοσης οδηγών. Ορισμένοι οδηγοί έχουν bug που αφορά τις στροφές του ανεμιστήρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...