Προς το περιεχόμενο

Σκεφτομαι για Μac. Δυσκολη αποφαση.

mjmj

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Παιδια' date=' τα πραγματα ειναι απλα: θελω το mac os, με συνθεση της επιλογης μου.

Δηλαδη θα ηταν το ιδανικο, οχι μηχανακι apple. Εγω εκει κατεληξα.

Αλλα...δεν γινεται...η apple δεν θελει.

Θελω το λειτουργικο της αλλα εχω αναγκη απο hardware που δεν μου προσφερει.

Και θελω τοσο να παω σε mac os, που με ενοχλει που δεν μπορω να το κανω.

Καποιοι τα βλεπουν...ασπρο μαυρο. Δεν ειναι τοσο απλα.

Θελω το mac os. Γι αυτο το παλευω.

Ισως στο μελλον να βγει macbook με αυτα που θελω. Ή να κυκλοφορησει mac os για ολα τα laptops-pc.

Το mac os το θελω. Το hardware δε με καλυπτει. Και αυτο με στενοχωρει.

Δεν μπορω να το χωνεψω.

Ελπιζω να με καταλαβαινετε.

Ετσι, μαλλον πρεπει να παρω το hardware που με καλυπτει αλλα ομως με win δυστυχως.

Αλλιως mac os x αλλα σε macbook που δεν με καλυπτει.

Οριστε γιατι το συζητω.[/quote']

Θα ηταν καλυτερα να το ειχες θεσει απο την αρχη το προβλημα για να μπορεσουμε να σε βοηθησουμε πιο ουσιαστικα, παρα να αναλωνεσαι κι εσυ κι εμεις σε περιφεριακες ερωτησεις/απαντησεις.

Δυστυχως στην περιπτωση σου δεν εχεις πολλες επιλογες:

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να βγει mac με αυτα που θες

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ το OS να πηγαινει νομιμα σε οποιοδηποτε pc

Αρα το προβλημα σου μετατιθεται:

Τι ειναι πιο σημαντικο για εσενα; Για τη χρηση σου, για την @υλα σου:

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ Η' HARDWARE;

Αυτο πρεπει να ζυγισεις και να αποφασισεις.

Η αλλη λυση ειναι το OSx86, αλλα γνωριζεις οτι ειναι παρανομη η εγκατασταση και χρηση του OSX σε μηχανηματα οχι apple.

Ειχα αποφασισει να μην απαντησω στα ποστ σου, αλλα καταλαβαινοντας το διλημμα σου και τη θεση σου, εκανα την προσπαθεια να σε βοηθησω. Ελπιζω να ειχε αποτελεσμα, γιατι αντιλαμβανομαι ποσο ψυχοφθορες ειναι τετοιου ειδους καταστασεις...

Και τελος μια συμβουλη, ελπιζω χωρις παρεξηγηση: Προσπαθησε να μην κανεις αυτονοητες ερωτησεις ή ερωτησεις που ειναι πολυ ευκολο να απαντηθουν πηγαινοντας πχ. στο site της Apple. Παραδειγμα τετοιας ερωτησης: Με ποση ram πωλειται το MacBook; Ελπιζω να καταλαβαινεις τι θελω να πω.

Φιλικα,

LordArthas.

Δημοσ.

LordArthas, worldcitizen και λοιπα παιδια, δεχθειτε το ευχαριστω μου για τη μεχρι τωρα βοηθεια. Ελπιζω να τη δεχθειτε...

Κι εγω οταν ξεκινησα το τοπικ, ψαχνοντας, ελπιζα οτι στην γκαμα της apple και στις τοσες λυσεις της, κατι θα υπαρχει και για τις δικες μου τις αναγκες. Απο υλικο εννοω. Γιατι σαν λειτουργικο καταλαβα οτι με καλυπτει, ειδικα τωρα που τρεχεις και win είτε μεσω parallels, είτε με dual boot.

Το θεμα που ανακαλυψα σιγα-σιγα, ειναι αυτα που ειπαμε περι hardware. Που οσο και να μη θελω, πρεπει να το χωνεψω δυστυχως. Οτι στην παρουσα φαση, macbook, δεν με καλυπτει.

Βεβαια, πχ η επομενη γενια, μπορει να με καλυπτει. Αλλα αυτο μενει να το δουμε, και παει στο μελλον...

Osx86project δεν θα ασχοληθω, γιατι δεν μπορω να τριβομαι συνεχεια να δω γιατι δεν παιζει κατι, ή τι αλλο θα θελω να προσθεσω ως hardware στο μελλον και δεν θα παιζει.

Πας σε mac(os-hardware) και για να γλυτωσεις απο ιστοριες και φασαριες...κι οχι για τεχνικατζα δουλειες κλπ κλπ.

Ετσι εχουν τα πραγματα.

Ευχαριστω και παλι, ΟΛΟΥΣ. Συγνωμη αν σας κουρασα, δεν το ηθελα.

Δημοσ.

Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν σε καλύπτει το MacBook που στα λεφτά του είναι το πιο πλήρες φορητό που υπάρχει!Να μη μιλήσουμε για design και για ποιότητα κατασκευής.mjmj θα πρότεινα να το χτυπήσεις με κλειστά τα μάτια.Βέβαια μπορείς να κάνεις και το άλλο.Να βρεις μεταχειρισμένο ένα MacBook Pro(π.χ το 1.83 model) άμα θες το κάτι παραπάνω.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Επισκέπτης
Δημοσ.

Πάρε ακόμα ένα σκληρό δίσκο, βάλε linux και τελείωσες!

Δημοσ.
Πάρε ακόμα ένα σκληρό δίσκο, βάλε linux και τελείωσες!

Το Linux δεν έχει σχέση με το MacOS. Αν κάποιος θάλει να βάλει στο PC του ένα σύστημα που να πλησιάζει στο MacOS, θα πρέπει να βάλει BSD. Το Linux είναι ωραίο λειτουργικό, συνεχώς αναπτυσόμενο, free πάνω απο όλα, αλλά για να πλησιάζει το MacOS έχει πολύ δρόμο ακόμα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ποτε λετε να εχουν γραφτει οι περισσοτερες εφαρμογες για τον intel, ωστε να μειωθει πολυ η χρηση της roseta?

Δημοσ.

Κρίνοντας από την θέση των άστρων την ώρα που έκανες την ερώτηση η πιθανότητα να υπάρχουν περισσότερες εφαρμογές για x86 αντί για PowerPC η οποία είναι αντιστρόφος ανάλογη με την χρήση του Rosseta μεγαλώνει μέρα με την μέρα.

Δημοσ.

mjmj μπορώ τώρα να σου γράψω μια σύνθεση με 500 ευρώ πάνω κάτω μπαίνει το osx86 κανονικά με ένα απλό setup και χωρίς χακέματα από την πλευρά σου παίζουν τα πάντα.

Ήχος, εικόνα, core image, quartz extreme, open gl, dvd-+r τα πάντα. Έτσι είναι το PC μου...

Δημοσ.

Snollygoster ευχαριστω. :)

Το θεμα βεβαια ειναι οτι θελω για laptop.

Βεβαια εχω και ενα κατεβαστηρι, οποτε αν το αναβαθμισω γιατι να μην το εκανα συμβατο με osx86? Δωσε συνθεση, αλλα ομως το αγκαθι με pc-laptop παραμενει.

Επισης αν εχεις καμια προταση για cd-dvd image με ολοκληρωμενο mac os x που να τρεχει απροβληματιστα(οσο το δυνατον), δωσε info.

Δημοσ.
mjmj μπορώ τώρα να σου γράψω μια σύνθεση με 500 ευρώ πάνω κάτω μπαίνει το osx86 κανονικά με ένα απλό setup και χωρίς χακέματα από την πλευρά σου παίζουν τα πάντα.

Ήχος' date=' εικόνα, core image, quartz extreme, open gl, dvd-+r τα πάντα. Έτσι είναι το PC μου...[/quote']

Snolly, λες γι'αυτο εδω που εχεις δωσει και παλαιοτερα ή εχεις κατι ποιο καινουργιο/καλυτερο?

ASUS P5LD2-VM

Intel Pentium D 920

1 GB RAM

(http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=115809&page=6)

Δημοσ.
mjmj μπορώ τώρα να σου γράψω μια σύνθεση

Snolly πραγματικά πίστευες ότι θα ξεμπλέξεις έτσι εύκολα? :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...