Προς το περιεχόμενο

Υποστηριξη HD από μητρικές slot 1 ?

DrLo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1. Ξέρει κανένας αν οι μητρικές που υπήρχαν για P3 slot 1 μπορούν (τουλάχιστον οι περισσότερες) να υποστηρίξουν δίσκους IDE 120 GB ? Είναι θέμα chipset ? Πως μπορώ να βρω αν μια μητρική με το τάδε chipset τι δίσκους παίζει ?

2. Σε μια μητρική που υποστηρίζει πχ μέχρι 160 GB αν μπει controller σε PCI ξεπερνιέται το πρόβλημα ?

Δημοσ.

Πιθανότατα να έχουν πρόβλημα και να μην αναγνωρίζουν τον δίσκο.

Όμως, σε όλες σχεδόν της μητρικές το πρόβλημα λύνεται με BIOS update.

Το θέμα είναι ότι οι παλιές μητρικές υποστηρίζουν ATA33 - 66 ide συσκευές οπότε ο όποιος νέος δίσκος θα λειτουργεί σε πολύ χαμηλότερη ταχύτητα από την κανονική του.

Όχι ότι θα καταλαβαίνεις βέβαια τηn διαφορά, αλλά υπάρχει.

Η καλύτερη λύση είναι ένας pci ide controller όπου όλα τα παραπάνω λύνονται αυτόματα.

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω πως η καλύτερη λύση είναι μια PCI κάρτα.

http://www.promise.com/product/product_detail_eng.asp?segment=undefined&product_id=87

Θα δεις μεγάλη διαφορά στην λειτουργεία του υπολογιστή. Εγώ έχω 2 τέτοιες πάνω σε ένα Dual PIII 550 και έχω βάλει πάνω σε αυτές 8 HD (και τον δίσκο του συστήματος) και είμαι υπερευχαριστημένος. Μάλιστα έχω δοκιμάσει μέχρι 250 GB HD χωρίς κανένα πρόβλημα (πρώτα όμως έκανα update το firmware τους).

Πάντως νομίζω πως μέχρι 120 GB θα τον αναγνωρίσει η μητρική σου. Ποιό είναι το μοντέλο της; Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να δεις μεχρι πόσο πάει είναι να επισκεφτείς το site της εταιρίας και να δεις αν έχουν βγάλει update για το bios της.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...