Προς το περιεχόμενο

Ιδέα για waterblock! Την κατοχυρώνω;! :p


CyberWalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα μια ιδέα, να δημιουργήσω ένα γρήγορο και αυτοσχέδιο waterblock με έναν τρόπο που, ίσως να παραξένευε τους περισσότερους αλλά προσωπικά τον θεωρώ αρκετά αξιόλογο, γι'αυτό και τον παραθέτω παρακάτω :

Η σκέψη προέκυψε με αφορμή το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετοπίζω εδώ και καιρό, και αυτό είναι η αδυναμία μου να εγκαταστήσω (mounting) ένα όποιoδήποτε waterblock πάνω στην μητρική μου (socket 462) χωρίς να χρησιμοποιήσω τις 4 τρύπες που 'προ-υποτίθεται' (!) ότι παρέχονται από το σχεδιαστή της μητρικής για να βιδώσω πάνω τους το plexi του block.

 

Άσχετα πάντως με το θέμα της εγκατάστασης, σκέφτηκα ότι η κατασκευή ενός waterblock με βάση μια απλή ψύκτρα για CPU αποτελεί μια σχετικά προσιτή λύση για τους περισσότερους, καθώς δεν απαιτεί τη χρήση ενός 3D printer ή μιας CNC. Και φυσικά μας γλυτώνει και από κάποια έξοδα!

 

Το ίδιο μάλιστα σκεπτικό θα μπορούσαμε να το προάγουμε και για την χρήση μιας μεγαλύτερης ψύκτρας (κατά προτίμηση του ίδιου υλικού με το block) για να φτιάξουμε το ψυγείο! Έτσι γλυτώνουμε και από εκεί κάποια επιπλέον χρήματα ρίχνοντας τελικά κατά πολύ τα συνολικά έξοδα για το watercooling system μας! :-D

 

Όλα φαίνονται ξεκάθαρα στις παρακάτω εικόνες, οι οποίες στην ουσία είναι μια σκαναρισμένη ψύκτρα με σχεδιασμένες επάνω της με κόκκινες/πράσινες/μπλε γραμμές τα modifications που πρέπει να της κάνουμε. Για την επεξεργασία της, χρειαζόμαστε φύλλα αλουμινίου πάχους 0.5 - 0.7 mm (εκτιμώ ότι αυτές οι τιμές είναι ικανοποιητικές για τις πιέσεις της εφαρμογής μας) και ένα τρυπάνι ή κάποιο άλλο κοπτικό εργαλείο που να μπορεί να διαμορφώσει κατάλληλα τα αυλάκια του block μας όπως φαίνεται παρακάτω.

 

1.jpg

 

Εδώ στην πρώτη εικόνα βλέπετε πως είναι η ψύκτρα αρχικά. Δε χρειάζεται να είναι έτσι ακριβώς! Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε ανάλογα με το σχήμα της. Σημασία έχει να δημιουργήσετε στεγανά και ισόπαχα αυλάκια με λογικό συνολικό μήκος, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της εκάστοτε αντλίας που έχετε στο μυαλό σας.

 

2.jpg

 

Παραπάνω έχω τονίσει με πράσινο σε ποια σημεία πρέπει να προστεθούν/κολληθούν τα φύλλα αλουμινίου ώστε να οδηγήσουμε όπως εμείς επιθυμούμε τη ροή του υγρου. (τα πράσινα φύλλα είναι προφανές ότι τα έχω σχεδιάσει υπερβολικά χοντρά, και όχι όπως είναι στην πραγματικότητα και αυτό με σκοπό να γίνει ξεκάθαρο το που τα τοποθετούμε!) Το μπλε χρώμα μπορείτε να το αγνοήσετε και απλά υπάρχει εκεί για να τονίζει μαζί με τα κόκκινα βέλη τα σύνορα και τον δρόμο αντίστοιχα που θα ακολουθήσει το υγρό από την είσοδο ώς την έξοδό του από το block. Παρατηρείστε τα κάθετα (κόκκινα) βελάκια και δείτε πως αυτά ΤΕΜΝΟΥΝ κάποιες περιοχές των φύλλων της ψύκτρας! Σε αυτά αναφέρομαι παρακάτω...

 

3.jpg

 

Σε αυτή τη φωτογραφία το μόνο που αλλάζει είναι κάτι που σκοπίμως αγνοήθηκε παραπάνω και αφορά τα σημεία (με κόκκινο) τα οποία πρέπει να κόψουμε ώστε να εξασφαλίσουμε τη σωστή ροή του υγρού. Είναι αυτές οι περιοχές που όπως προανέφερα διαπιστώνουμε ότι τέμνουν τα παραπάνω κάθετα βελάκια! Τώρα πιστεύω ότι γίνεται και περισσότερο κατανοητό το γιατί αποφάσισα να βάψω μπλε κάποια από τα φύλλα της ψύκτρας. Το μπλέ εξυπηρετεί καθαρά εικαστικούς λόγους, σε αντίθεση με το πράσινο που δείχνει ΠΡΟΣΘΕΣΗ υλικού και το ΚΟΚΚΙΝΟ που δείχνει αφαίρεση υλικού. Εννοείται ότι τα κόκκινα σημάδια παραπάνω απλά υποδεικνύουν τα σημεία στα οποία πρέπει να αφαιρέσουμε υλικό και δε δείχνουν το ΠΟΣΟ υλικό πρέπει να κόψουμε! Το τελευταίο το καταλαβαίνουμε και 'διαισθητικά' και εκτιμώ ότι δε χρειάζεται να επεκταθώ...

 

Να σημειώσω ότι αφού προστεθούν τα φύλλα αλουμινίου, μπαίνει από πάνω (όπως κοιτάμε την εικόνα) άλλο ένα μεγάλο φύλλο αλουμινίου. Αυτονόητο και αυτό αλλά είπα να το σημειώσω! :mrgreen:

 

Ολο το κουτάκι στο τέλος το 'περιτυλίγουμε' προσεχτικά με σιλικόνη (την κολλητική όχι την θερμοαγώγινη! :mrgreen: ) με σκοπό να το στεγανοποιήσουμε πλήρως!

Με σιλικόνη κολλάμε εννοείται και τις μεταλλικές υποδοχές (fitting barbs) εισόδου και εξόδου του υγρού...

 

Απλή η ιδέα και πιστεύω πολύ δελεαστική...

Δεν την είδα από πουθενά. Τι λέτε; Διεκδικώ πρωτοτυπία ή απλά δεν έχω ψάξει αρκετά;!

Αν και θα ήθελα να είμαι ο πρώτος που το σκέφτηκε ( :idea: :-P ), το γεγονός του ότι δεν το έχω δει πουθενά με ανησυχεί λίγο :roll: ! Παιδιά αν έχω πει πατατιά μη με κράξετε, ας το συζητήσουμε λίγο! :mrgreen: :lol:

Περιμένω γνώμες! :-D

Πιστεύετε ότι θα υπάρξει πρόβλημα στη στεγανοποίηση;

Πιστεύετε ότι είναι ανάρμοστο το σχέδιο μιας air heatsink για waterblock εφαρμογές;

Μήπως τέλος κρίνετε ότι οι στροβιλισμοί θα είναι τόσοι που θα χαμηλώσουν κατά πολύ την όλη απόδοση;

Πείτε πείτε...!

Δημοσ.

Ωραία όλα αυτά που λες αλλά:

 

1) Το μεγάλο πάχος που έχουν στον "πάτο" οι ψύκτρες, λειτουργεί σαν buffer τώρα, και λόγω ότι είναι χοντρό θα χάνεις πολύ στις επιδόσεις ( απλά μην περιμένεις χαμηλές θερμοκρασίες ) [ περισσότερο θερμοκρασίες zalman reserator ]

 

2) Με τον παραπάνω σχεδιασμό το νερό ακόμα και με πάρα πολύ δυνατή αντλία θα μένει πολύ ώρα στο "block" με αποτέλεσμα με την πάροδο του χρόνου να ανέβει κατά πολύ η θερμοκρασία του [ σύν ότι θα ξεσκίζεις και την αντλία αν μιλάμε για οικονομικές αντλίες { αφού οικονομικό project κάνεις } όπως Hydor... ]

 

3) Για το ψυγείο, αυτό που είπες just forget it, it won't work at all :)

 

Δεν ξέρω πως ακούγεται αυτό που έγραψα, αλλά δεν το εννοώ επιθετικά/ειρωνικά etc.

 

Απλώς διατύπωση κάποιων συμπ. μου είναι, φιλικά πάντα :)

Δημοσ.

Γιατι δέν το δοκιμάζεις ;;; ...ίσως να δουλέψει... ίσως να καεί και το cpu σου.... δεν ξέρω...

 

αλλα σου εύχομαι καλή επιτυχία...!

Δημοσ.

billpeppas χαίρομαι που μπήκες στον κόπο να μου απαντήσεις, σε ευχαριστώ πολύ για αυτό! Να σου πω την αλήθεια περίμενα πως θα με έκραζες αλλά τελικά ήσουν αρκετά επιεικής και διόλου είρων...! Ευχαριστώ! :-D

 

Ευχαριστώ επίσης TonyMontana και CyberDreamer που κινηθήκατε στο ίδιο κλίμα! Χε! :)

 

billpeppas, αυτό που είπες σχετικά με το πάχος του πάτου, ομολογώ ότι δεν το είχα σκεφτεί καθόλου (5mm). Πιστεύεις ότι αν το φάω με τροχό θα γίνει δουλειά; Πόσο μικρό εκτιμάς ότι θα πρέπει να γίνει το πάχος; Αν είναι να γίνει όσο το δυνατόν μικρότερο, τότε βάζω την 'οροφή' στη cpu και όχι τον πάτο! :) Τότε (με βάση την τωρινή ιδέα) το πάχος θα φτάσει τα 0.5mm - 0.7mm. Αν και πάλι υπάρχει πρόβλημα, τότε βάζουμε μια φέτα αλουμινίου όσου πάχους θέλουμε εμείς στην οροφή! Σωστός; ;)

 

Σε ότι αφορά το χρόνο που μένει το νερό στο block (ή αλλιώς το μέγιστο επιτρεπτό μήκος του 'μονοπατιού' που διατρέχει το νερό) μπορούμε να τον αυξομειώσουμε αναλόγως, αυξάνωντας ή μειόνωντας τον αριθμό των οριζόντιων μπλε γραμμών! Διατηρώντας ισόποσες αποστάσεις εννοείται.

Αυτό νομίζω ότι θα έχει και ένα επιπλέον θετικό side-effect σχετικά με την απαιτούμενη πίεση της αντλίας, ελαφρύνωντας τελικά το έργο της.

Στην τελική, αν και πάλι αποδεικνύεται μεγάλη η ψύκτρα, κόβουμε τη μισή (πανεύκολο!) και ησυχάσαμε! :twisted: :-P

 

Σε ότι αφορά το ψυγείο, κρίμα! Κι εγώ να σου πω την αλήθεια δεν το πολυπίστευα όταν το έγραφα... Ευσεβείς πόθοι και ενθουσιώδεις παροτρύνσεις... Τς τς τς! :mrgreen:

 

ΥΓ : Ξέχασα τέλος να πω ότι σκέφτομαι να βάλω ανάμεσα στην ψύκτρα και ένα Peltier 275/325 W που έχω... Δεν ξέρω αν τελικά θα το προσθέσω, μη βαράτε! Θα εξαρτηθεί από το πόσο πιθανή θεωρώ μια αστοχία του block!

 

CyberDreamer θέλω όταν το ξεκινήσω το όλο project να μου έχει φύγει κάθε πιθανός ενδοιασμός για το ότι δεν πάω γυρεύοντας! Γι'αυτό άλλωστε και το συζητάω πρώτα μαζί σας! Δε θέλω ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να αποτύχει! ΣΕ ΚΑΜΙΑ! Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου για καλή επιτυχία! Θα μου χρειαστούν! :)

 

Σχετικά με τη στεγανοποίηση έχετε να προτείνετε κάτι; Ακόμα το ψάχνω για το αν η σιλικόνη είναι αρκετή...

 

Μήπως τέλος γνωρίζετε για πόσες ατμόσφαιρες πίεση μιλάμε; Για watercooling πάντα, μη μου πείτε για τίποτα phase-change κτλ!

Δημοσ.
billpeppas[/b'] χαίρομαι που μπήκες στον κόπο να μου απαντήσεις, σε ευχαριστώ πολύ για αυτό! Να σου πω την αλήθεια περίμενα πως θα με έκραζες αλλά τελικά ήσουν αρκετά επιεικής και διόλου είρων...! Ευχαριστώ! :-D

 

Παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα :)

Δεν μου αρέσει ούτε να ειρωνεύομαι ούτε να κράζω.

TBH μου αρέσει να συζητάω περί HW/SW, ανθρώπινα, και επικοδομητικά.

Το να βγαίνει κανείς και να τα "χώνει" σε κάποιον, ιδιαίτερα όταν είναι δίχως λόγο και αφορμή δεν μου αρέσει καθόλου.

Ακόμη και αν κάποιος στην ουσία ζητάει να του τα χώσουμε, κρατιέμαι όσο δεν γίνεται ( τώρα αν το προσπαθήσει τόσο καλά όσο 1ας-2ο εδώ, μπορεί και να ξεφύγει καμιά κουβέντα ) :P

 

Enough offtopic now :)

 

billpeppas, αυτό που είπες σχετικά με το πάχος του πάτου, ομολογώ ότι δεν το είχα σκεφτεί καθόλου (5mm). Πιστεύεις ότι αν το φάω με τροχό θα γίνει δουλειά; Πόσο μικρό εκτιμάς ότι θα πρέπει να γίνει το πάχος; Αν είναι να γίνει όσο το δυνατόν μικρότερο, τότε βάζω την 'οροφή' στη cpu και όχι τον πάτο! :) Τότε (με βάση την τωρινή ιδέα) το πάχος θα φτάσει τα 0.5mm - 0.7mm. Αν και πάλι υπάρχει πρόβλημα, τότε βάζουμε μια φέτα αλουμινίου όσου πάχους θέλουμε εμείς στην οροφή![/b'] Σωστός; ;)

 

0,8mm - 1mm είναι λογικό size.

Αν το φας με οποιοδήποτε μέσο, μετά θα πρέπει οπωσδήποτε ( εγω θα έλεγα να το κάνεις ακόμα και δίχως να έκανες κάποια παρέμβαση στον πάτο της ψύκτρας ) lapping.

Όσο λειότερη η επιφάνεια, τόσο καλύτερη επαφή και μεταφορά θερμότητας.

 

Σε ότι αφορά το χρόνο που μένει το νερό στο block (ή αλλιώς το μέγιστο επιτρεπτό μήκος του 'μονοπατιού' που διατρέχει το νερό) μπορούμε να τον αυξομειώσουμε αναλόγως' date=' αυξάνωντας ή μειόνωντας τον αριθμό των οριζόντιων μπλε γραμμών! Διατηρώντας ισόποσες αποστάσεις εννοείται.

Αυτό νομίζω ότι θα έχει και ένα επιπλέον θετικό side-effect σχετικά με την απαιτούμενη πίεση της αντλίας, ελαφρύνωντας τελικά το έργο της.

Στην τελική, αν και πάλι αποδεικνύεται μεγάλη η ψύκτρα, κόβουμε τη μισή (πανεύκολο!) και ησυχάσαμε! :twisted: :-P [/quote']

 

Από τον αριθμό των fins και την όλη σχεδίαση, θα έλεγα πως πρέπει να κοπούν αρκετά.

 

Μια καλή ιδέα ( κατά την γνώμη μου κ την οποιαδήποτε εμπειρία ) είναι ο σχηματισμός ενός πετάλου ή ενός διπλού U εντός του WaterBlock.

Επίσης αν γίνεται ένα μικρό τετράγωνο λίγο υψηλότερο ( να εξέχει από την όλη επιφάνεια του πυθμένα ) στο κέντρο στο μέγεθος του πυρήνα [ λίγο υψηλότερο από τον πυθμ. ] θα έδινε λίγο καλύτερα αποτελέσματα [ αν έχουμε low-moderate flow ].

 

ΥΓ : Ξέχασα τέλος να πω ότι σκέφτομαι να βάλω ανάμεσα στην ψύκτρα και ένα Peltier 275/325 W που έχω... Δεν ξέρω αν τελικά θα το προσθέσω, μη βαράτε! Θα εξαρτηθεί από το πόσο πιθανή θεωρώ μια αστοχία του block!

 

Ακριβώς, πρωτού δοκιμαστεί εκτενώς το block και οι sustained temps, δεν βάζεις επάνω το Peltier σε καμία περίπτωση.

Δημοσ.
1) Το μεγάλο πάχος που έχουν στον "πάτο" οι ψύκτρες, λειτουργεί σαν buffer τώρα, και λόγω ότι είναι χοντρό θα χάνεις πολύ στις επιδόσεις ( απλά μην περιμένεις χαμηλές θερμοκρασίες ) [ περισσότερο θερμοκρασίες zalman reserator ]
0,8mm - 1mm είναι λογικό size.

(χωρίς να θέλω κι εγώ να ειρωνευθώ κανέναν) πότε είδες waterblock για τελευταία φορά? 1mm πάχος για τη βάση του waterblock? Πάντως και στο Cascade και στο Crusader (by eleven) που έχω δουλέψει, το πάχος πρέπει να είναι πάνω από 5mm (δεν τα έχω μπροστά μου τώρα).

 

CyberWalker, δεν θυμάμαι που το έχω δει (πρέπει να ήταν πριν από χρόνια στο http://www.pctech.gr ή στο http://www.thelab.gr) αλλά την ίδια ιδέα με σένα είχαν ξαναδοκιμάσει άλλοι αλλά τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά. Ελπίζω να τα πας καλύτερα.

Δημοσ.
bill 0.8mm i 1mm einai arketo na anteksei tin piesi topothetisis enos WB panw se ena cpu xwris na paramorfwthei? mou fenetai kapws ligo...

 

Χμ...εδώ φύγαμε λίγο όντως.

Ο χαλκός ναι αντέχει, τώρα για το aluminum δεν νομίζω.

2-3mm πάντως από aluminum θα αντέχει πάντως ( λογικά )

Δημοσ.

Το παρόν σχέδιο είχαμε προσπαθήσει να το υλοποιήσουμε με παρόμοια ψήκτρα επεξεργαστή για την ψύξη ενός θυρίστορ ισχύος. Το πρόβλημα ήταν (υποθέτω) ότι δεν είχαμε καλή ροή παρότι της σχετικά δυνατής αντλίας. Στο τέλος κόψαμε τα εσωτερικά φύλλα σε ύψος 1 εκατοστού και τα δύο εξωτερικά σε ύψος 1,5 εκατοστού. Σφραγίσαμε, και από την μία πλευρά ήταν η είσοδος και από την άλλη η έξοδος χωρίς το νερό να κάνει πολλές "βόλτες" στη ψήκτρα. Τα αποτελέσματα ήταν αρκετά καλύτερα. Βέβαια η τοποθέτηση στο θυρίστορ ήταν πολύ ποιο εύκολη και δεν κίνδυνος ακόμα και σε περίπτωση διαρροής αφού μιλάμε για "χοντροκομμένα" υλικά.

Δημοσ.

Αν το φας με οποιοδήποτε μέσο' date=' μετά θα πρέπει οπωσδήποτε ( εγω θα έλεγα να το κάνεις ακόμα και δίχως να έκανες κάποια παρέμβαση στον πάτο της ψύκτρας ) lapping.

Όσο λειότερη η επιφάνεια, τόσο καλύτερη επαφή και μεταφορά θερμότητας.

[/quote']

Εννοείται ότι θα το περάσω μερικά χέρια ντουκόχαρτο (3 βήματα πιστεύω είναι αρκετά) και φυσικά στο τέλος Glasurit 562-1602 να το κάνω καθρέπτη! :)

 

firewalker χαίρομαι πολύ που απάντησες γιατί αυτό μου δείχνει πως, κάποιοι έστω και για χρήση σε θυρίτσορ, έχουν ΗΔΗ ασχοληθεί με κάτι παρόμοιο, και αυτό μου δίνει την αφορμή να διατυπώσω μερικές ακόμα απορίες...

 

Πριν από αυτό να πω ότι η έμμεση παρατήρηση σου (ουσιαστικά για το ύψος του block) ήταν πάρα πολύ χρήσιμη και πάρα πολύ σημαντική για τη πορεία που θα ακολουθήσω! Αν κατάλαβα καλά, διαπιστώσατε ότι υπάρχει κάποιο ανώτατο όριο ύψους για τα φύλλα της ψύκτρας πάνω από το οποίο η όλη κατασκευή δεν αποδίδει καλά! Σωστά;

 

Και τώρα ο καταιγισμός...!

Πόσο περίπου καιρό κράτησε η όλη κατασκευή; Αυτή τη στιγμή είναι λειτουργική; Εξυπηρέτησε/ει τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε;

Οι τρεις παραπάνω ερωτήσεις θεωρώ ότι είναι και οι σημαντικότερες και γι'αυτό και τις διατυπώνω εξαρχής!

Στην συνέχεια θα ήθελα να ρωτήσω πόσο στοίχισε περίπου (εννοώ όλο το σύστημα) και πόσο καιρό πήρε να ολοκληρωθεί; Τέλος, από τη στιγμή που στήθηκε, έχει πάει κάτι στραβά και αν ναι, τι; Υπάρχει κάτι που να πιστεύεις ότι θέλει πέρα του δέοντος ιδιαίτερη προσοχή και δεν έχει ήδη ειπωθεί στο παρόν thread;

Δημοσ.

Η κατασκευή ήταν για ένα αποτυχημένο πηνίο παραγωγής υπερύψηλης τάσης. Το κόστος για εμάς ήταν μηδενικό αφού η ψήκτρα αποκτήθηκε από έναν παλιό υπολογιστή το θυρίστορ από ένα τριφασικό πυρίτιο-ελεγχόμενο ανορθωτή από ένα παλιό πλυντήριο αυτοκινήτων και η αντλία από ένα "καμένο" σταθερό τροχό κοπής μετάλλων (αυτή που πετάει σαπουνόνερο για μην καεί η "πλάκα"). Να ξέρεις ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η στεγανοποίηση. Όταν τελείωσε η ψήκτρα την "πρεσάραμε" με αέρα και την βυθίσαμε στο νερό και δεν παρατηρήσαμε διαρροή. Παρόλα αυτά όμως όταν λειτούργησε και θερμάνθηκε υπήρχαν μικρές διαρροές. Βέβαια εμάς δεν μας ενοχλούσε κάτι τέτοιο. Στον υπολογιστή όμως μια διαρροή θα ήταν καταστροφική. Η κατασκευή της ψήκτρας δεν πήρε πολύ χρόνο μιας και είχαμε όλα τα εργαλεία (ο πατέρας του παιδιού που κάναμε το "πείραμα" διατηρούσε μηχανουργείο με τόρνο τώρα έχει γίνει συνεργείο αυτοκινήτων. Άσχετο). Έπρεπε όμως να περιμένουμε 24 ώρες να στεγνώσουν οι εποξικές κόλλες που χρησιμοποιήσαμε για την στεγανοποίηση. Σαν ψήκτρα λειτούργησε αρκετά αποδοτικά με μικρές διαρροές όμως όπως σου είπα. Πιστεύω πως κάπου θα υπάρχει ακόμη. Όταν πάω στο χωριό θα ψάξω να την βρω. Αυτό που κατά την γνώμη μου πρέπει να προσέξεις είναι η στεγανοποίηση. Αν την κατασκευάσεις να την λειτουργήσεις και να την θερμάνεις έξω από τον υπολογιστή. Σε μία ψήκτρα από χαλκό όμως θα μπορούσες για την στεγανοποίηση να χρησιμοποιηθούν φύλλα χαλκού που θα τα κολλήσετε με ένα μεγάλο κολλητήρι και καλάι. Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα.

Δημοσ.

file opos eipe kai o fire prosexe para polly ta stegana...

to idio kaname ki emeis me enan filo (asxetoi kai oi 2 apo kolliseis )

kai mantepse .... pirame ena p3 tote sto xeri (prin apo 2-2,5 xronia kaname thn prospatheia )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...