runner1 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 Ποιες μάρκες πιστεύετε ότι είναι καλύτερες από θέμα ποιότητας και αντοχής στον χρόνο/εγγραφές;Αν είναι δυνατόν αναφέρετε και τιμές για να μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις.
a123xxsp Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 Έχω χρησιμοποιήσει Fuji,TDK δεν είχα πρόβλημα με καμία από τις 2, τιμή 3,5 - 4,5 ευρό αντίστοιχα (mediamarkt)
sotris99 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 έχω κακές εμπειρίες από sony σε digital 8 και όταν πήρα mini dv δεν τις προτιμώ. Σταθερά TDK επιλέγω.
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 Εγω τις αντιγραφω σε dvd για πιο ασφαλεια.... :-D
konnak Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 Ναι, εννοείται ότι τις γράφουμε σε dvd, αλλά μονταρισμένες. Εγώ έχω κρατήσει όλες τις κασσέτες DV που έχω τραβήξει, γιατί θέλω να έχω το original footage κάπου. Και εγώ από TDK έχω πολύ καλές εντυπώσεις, από κασσέτες κυρίως φίλων που έχουν γραφτεί και ξαναγραφτεί πολλές φορές (αφού εγώ τις δικές μου δεν τις σβήνω). Με TDK ποτέ δεν παρατήρησα κάτι, ενώ με SONY μερικά μόνο μικροπροβλήματα (π.χ. συσσώρευση σκόνης με αποτέλεσμα κάποια πιξελιάσματα της εικόνας του βίντεο). EDIT: Γιάννη, το DVD σαν μέσο αποθήκευσης είναι ΑΠΕΙΡΩΣ πιο αναξιόπιστο και έχει ΑΠΕΙΡΩΣ μικρότερη αντοχή στον χρόνο από τις κασσέτες DV, by the way...
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 EDIT: Γιάννη' date=' το DVD σαν μέσο αποθήκευσης είναι ΑΠΕΙΡΩΣ πιο αναξιόπιστο και έχει ΑΠΕΙΡΩΣ μικρότερη αντοχή στον χρόνο από τις κασσέτες DV, by the way...[/quote'] Ειχα αντιθετη λανθασμενη προφανως αντιληψη. :mrgreen:
Sorath Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 EDIT:το DVD σαν μέσο αποθήκευσης είναι ΑΠΕΙΡΩΣ πιο αναξιόπιστο και έχει ΑΠΕΙΡΩΣ μικρότερη αντοχή στον χρόνο από τις κασσέτες DV' date=' by the way...[/quote'] Επειδή, δεν έχω ασχοληθεί με τις κασσέτες DV, μπορείς να μου το δικαιολογήσεις αυτό; Μαγνητικές ταινίες δεν είναι οι κασσέτες αυτές; Δεν είναι λογικό να φθείροντε πιο εύκολα; Ρωτάω, δεν ξέρω....
runner1 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2006 Κι εγώ παιδιά γύρω στα 4€ τις βρήκα αλλά μέσω e-shop είναι πολύ πιο φθηνά.Κάτι λιγότερο από 2.5€!!!Με κόβω να παίρνω μερικές!
EPa Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 EDIT: Γιάννη, το DVD σαν μέσο αποθήκευσης είναι ΑΠΕΙΡΩΣ πιο αναξιόπιστο και έχει ΑΠΕΙΡΩΣ μικρότερη αντοχή στον χρόνο από τις κασσέτες DV, by the way... Εντάξει μη λέμε ό,τι να 'ναι.. Αν το DVD είναι εντάξει και προφυλαγμένο, δε θα πεθάνει κατά τη διάρκεια της ζωής σου. Άσε τις MiniDV κοντά σε ηχεία, τηλεόραση/monitor και τα λοιπά ξεχασμένες μερικούς μήνες, και άμα βρεις το original footage σου, σφύρα.
konnak Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Εντάξει μη λέμε ό' date='τι να 'ναι..Αν το DVD είναι εντάξει και προφυλαγμένο, δε θα πεθάνει κατά τη διάρκεια της ζωής σου.[/quote'] Πόσο παλιό είναι το πιο παλιό DVD που έχεις γράψει και διαβάζεται χωρίς κανένα πρόβλημα; Μεγάλες κουβέντες, άκου κατά τη διάρκεια της ζωής μου...Λόγω της αυξημένης πυκνότητας εγγραφής στο μέσο η παραμικρή φθορά είναι ικανή να αχρηστεύσει τον δίσκο. Και ο χρόνος θα προκαλέσει φθορές. Άσε που το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένη η επιφάνεια εγγραφής έχει μειωμένη ανθεκτικότητα στο χρόνο, και γι' αυτό παρατηρείται συχνά δισκάκια (και CD) αρκετών ετών, χωρίς ΚΑΜΙΑ γρατσουνιά να μην διαβάζονται καν. Προσωπικά το θεωρώ το δεύτερο πιο αναξιόπιστο μέσο αποθήκευσης μετά τις δισκέττες 3,5''. Άσε τις MiniDV κοντά σε ηχεία, τηλεόραση/monitor και τα λοιπά ξεχασμένες μερικούς μήνες, και άμα βρεις το original footage σου, σφύρα. Πρώτον, είναι πολύ εύκολο να ΜΗΝ τις αφήνεις δίπλα σε συσκευές που δημιουργούν μαγνητικό πεδίο, ικανό να αλλοιώσει τα δεδομένα που είναι γραμμένα στις MiniDV. Έχω κασσέτες MiniDV πολλών χρόνων (>5), και δεν έχω παρατηρήσει το παραμικρό πρόβλημα. Είναι μόνιμα στο κάτω συρτάρι, προστατευμένες από υγρασία, κεραυνούς και μαγνητικές απειλές. Εκτός από όλα αυτά, δεν είναι καθόλου πρακτικό να αποθηκεύεις τις λήψεις σου σε DVD, αφού θες 3 δισκάκια για να αποθηκεύσεις μία ώρα (=μία κασέτα MiniDV=13GB). Η καλύτερη περίπτωση θα ήταν ένας σκληρός δίσκος που θα αποθήκευες όλα τα βίντεο, αλλά είναι ακριβή λύση (ένας 120άρης χωράει 9 και κάτι κασέτες MiniDV), και...κάτσε να δεις...μαγνητικό μέσο δεν είναι και αυτό;
EPa Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με DVD όσο παλιό και να είναι. Το ότι συμβαίνουν αυτά που λες, δε σημαίνει ότι είναι προβληματικό το DVD ως μέσο. Είναι απλά περιπτώσεις. Και σίγουρα είναι πολύ περισσότερες με τις MiniDV κασέττες και με κάθε είδους παρόμοια μαγνητική τεχνολογία. Παρεπιπτόντως, δεν μπορείς να συγκρίνεις με τους σκληρούς μια και εκεί η μαγνήτιση είναι πολύ εντονότερη (η απόσταση από την οποία γίνεται και ο χωρικός περιορισμός της μαγνήτισης διαφέρει ολόκληρες τάξεις μεγέθους από την τυπική μαγνήτιση μιας "κασέτας"). Γι αυτό και μπορείς να χαλάσεις (τα περιεχόμενα) μιας κασέτας χρησιμοποιώντας ένα απλό μαγνήτη ενώ του σκληρού όχι τόσο εύκολα (μπορείς και εκεί βέβαια). Η αυξημένη πυκνότητα δεν είναι το μόνο χαρακτηριστικό ενός DVD. Παίζουν ρόλο και ένα σωρό άλλοι παράγοντες, όπως file system, συχνότητα/βάθος εστίασης laser, κλπ. Σίγουρα θα σου φανεί παράξενο, αλλά η *ίδια* γρατζουνιά, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να αχρηστέψει ένα CD παρά ένα DVD, αντίθετα από ό,τι θα νόμιζε κανείς λαμβάνοντας υπ' όψη του μόνο την πυκνότητα εγγραφής. Όσον αφορά το χώρο, όλοι αναγκαζόμαστε να κάνουμε κάποιες παραχωρίσεις, ακόμη κι εσύ στις MiniDV κασέτες κι ας μην το ξέρεις. Το βίντεο είναι και εκεί συμπιεσμένο, από τη φύση του, αφού περνά από ψηφιακό (CCD) σε αναλογικό μέσο (κασέτα). Και μάλιστα όχι lossless. Είναι σίγουρα καλύτερο από το DVD θα μου πεις. Σωστά. Είναι όντως πρόβλημα αν κάποιος θέλει το original footage (κι εγώ το θέλω), αλλά δεν μπορείς να τα έχεις ποτέ όλα. Και προτιμώ τη σιγουριά του DVD παρά της σίγουρης (έστω και αργής) απομαγνήτισης. Ελπίζω σύντομα τα νέα πρότυπα (Blue Ray, HD DVD) να μας σώσουν. Αν και τότε θα δεις να ανεβαίνουν οι αναλύσεις και πάλι δε θα μας φτάνουν.
Γιάννης Platano Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2006 Το πιο παλιο cd που εχω ειναι με win 95 και παιζει ακομα .....
peritri Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2007 Να επαναφέρω λίγο το αρχικό θεματάκι; Ποιές θα προτιμούσατε από τις παρακάτω; TDK 3 euros FUJIFILM 2,15 euros MAXELL 2.55 euros
k_sakis Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2007 'Εχω δοκιμάσει TDK και MAXELL χωρίς να δω διαφορές. Συνήθως αγοράζω από Γερμανό πακετάκια των 3 λόγω καλύτερης τιμής. Προτίμησε όποια βρείς φθηνότερη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.