gremlin Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 εχω εναν παλιο υπολογιστη με 128mb rdram non-ecc και θελω να κανω αναβαθμιση της μνημης.... χρειαζομαι αναγκαστικα non-ecc ή κανω την δουλεια μου και με ecc????
dpolal Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 Aυτό νομίζω ότι είναι ένα χαρακρητιστικό που μπορείς να απενεργοποιήσεις από το BIOS... Έτσι ώστε και να το υποστηρίζει η μνήμη σου να μην λειτουργεί. Παρόλα αυτά δεν έχω ιδέα αν θα είναι συμβατές και θα δουλεύουν μαζί δύο μνήμες ecc και non-ecc στο ίδιο μηχάνημα.
nikoskon Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 @dpolal2: Γιατι να μην δουλεύουν; @gremlin: Τί τις θες τις ECC? Να πάρεις non-ECC που είναι φθηνότερες.
nikostz9 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 mia xara θα δουλευουν σε παλιο μου πc ειχα 2χ128 non ecc samsung pc800 rdram και ειχα προσθεσει και αλλες 2χ128 ecc samsung pc600.
gremlin Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 [quote=nikoskon @gremlin: Τί τις θες τις ECC? Να πάρεις non-ECC που είναι φθηνότερες. για non-ecc παω, απλά αν βρω καλες και σχετικα φθηνες μεταχειρισμένες ecc ρωταω μηπως παιζουν... αληθεια nikoskon ξερεις καπου που να μπορω να βρω rimm φθηνες ή γενικοτερα rimm στην ελλάδα??? (μονο ebay εχω βρει να εχει)
nikoskon Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 Δύσκολα τα πράγματα. Κοίτα στο skroutz,αλλιως πας για μεταχείρο. Βάλε μια αγγελία για ζήτηση στο insomnia. Μπορεί να πουλάει και ένας φίλος.Αν ναι,σου στέλνω pm.
bomberb17 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 Αν βάλεις ECC μαζί με non-ECC μνήμες, θα λειτουργούν όλες κανονικά αλλά θα είναι απενεργοποιημένο το ECC από το BIOS. (δηλ. θα είναι σαν να έβαζες non-ECC μνήμες). Αν έχεις μόνο 128ΜΒ τότε ψάξε βρες 2χ512ΜΒ ECC και πούλα αυτές που έχεις. Καινούριες δεν πρόκειται να βρεις, μεταχειρισμένες πάλι δύσκολα. Ψάξε στο ebay..
Θοδωρής Δημοσ. 10 Μαρτίου 2006 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2006 Οι ECC είναι μνήμες για server άσχετα αν μερικά mobo γράφουν ότι τις υποστηρίζουν. Είναι ποιο αξιόπηστες σε σχέση με τις απλές χωρίς καμία άλλη διαφορά ουτε στην ταχύτητα ούτε πουθενά. (Εκτός Απο τιμή) Εχω δυο 256Mb 333mhz Ecc αν εδιαφέρεσαι!!
gremlin Δημοσ. 10 Μαρτίου 2006 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2006 Οι ECC είναι μνήμες για server άσχετα αν μερικά mobo γράφουν ότι τις υποστηρίζουν. Είναι ποιο αξιόπηστες σε σχέση με τις απλές χωρίς καμία άλλη διαφορά ουτε στην ταχύτητα ούτε πουθενά. (Εκτός Απο τιμή) Εχω δυο 256Mb 333mhz Ecc αν εδιαφέρεσαι!! βασικα ο υπολογιστης που εχει αυτες τις μνημες ειναι ενα σερβερακι που εχω για το σπιτι με linux...επισης οι μνημες ειναι rdram στα 800mhz οποτε μαλλον δεν μου κανουν οι δικες σου που μαλλον ειναι ddr ...σε ευχαριστω παντως για το ενδιαφερον!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.