makis_kom Δημοσ. 7 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2006 Είμαι πολύ νέος στον χώρο τΟυ LINUX. Εχθές έβαλα στον φορητό μου το Mandrake 8.2 και σήμερα έβαλα κάνοντας ενημέρωση την εκδοση Mandrake 9.2. Το πρόβλημα όμως είναι ότι κάνοντας reboot στην αρχική οθόνη όπου επιλέγω το Λειτουργικο που θα δουλέψω έχει και την προηγούμενη έκδοση και παραθέτω παρακάτω ακριβώς τι εμφανίζει: linux ----------> Αυτή είναι η καινούρια εκδοση που έβαλα Mandrake 9.2 linux-nonfb ----------> Δεν γνωρίζω τι είναι windows ----------> Είναι τα Win98 floppy old_linux ----------> Είναι η προηγούμενη έκδοση Mandrake 8.2 old_linux-nonfb ----------> Δεν γνωρίζω τι είναι 2418-6 ----------> Δεν γνωρίζω τι είναι failsafe Μπορείτε να μου πείτε πως μπορώ να διαγράψω την προηγούμενη έκδοση? Ευχαριστώ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
insomnix Δημοσ. 7 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2006 Χα,χα,χα σου βγηκανε διδυμα, να σου ζησουνε... Φιλε, περα απο την πλακα και οι δυο εκδοσεις ειναι πλεον αρχαιολογια. Αλλα η πλεον νεοτερη Mandriva 2006 δεν ειναι και ο,τι καλυτερο (ασταθεια) Καλυτερα να αλλαξεις διανομη. Αλλα εαν επιμενεις, πηγαινε στο Configure your system και ψαξε τον τομεα για το booting. Απο κει σβησε αυτην που δεν εχει εγκατασταθει. Για μια entry που εμεινε προκειται. Δεν εχεις δυο versions εγκατεστημενες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
trizoni Δημοσ. 7 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2006 Αλλα η πλεον νεοτερη Mandriva 2006 δεν ειναι και ο,τι καλυτερο (ασταθεια) Πολυ κατηγορηματικο ακουγεται αυτο! Προσωπικα δεν εχω αντιμετωπισει τιποτα που να με κανει να χαρακτηρισω την 2006 ασταθη! Μια χαρα δουλευει η διανομη, ελαφρια, ευχρηστη, πληρη, ευκολα παραμετροποιησιμη και σταθεροτατη. Ειναι αλλο να προτιμα καποιος την Α ή Β διανομη και αλλο να δημιουργει εντυπωσεις εις βαρος καποιας αλλης διανομης απο αυτην που χρησιμοποιει. Φιλε insomnix εχω παρατηρησει οτι εισαι ενθερμος υποστηρικτης της διανομης που χρησιμοποιεις (και καλα κανεις) αλλα δωσε το δικαιωμα στους χρηστες των υπολοιπων διανομων να ειναι καλυτεροι γνωστες των χαρακτηριστικων της απ'οτι εσυ! Με απολυτη εκτιμηση στην καθε διαφορετικη αποψη! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
insomnix Δημοσ. 8 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2006 Φιλε insomnix εχω παρατηρησει οτι εισαι ενθερμος υποστηρικτης της διανομης που χρησιμοποιεις (και καλα κανεις) αλλα δωσε το δικαιωμα στους χρηστες των υπολοιπων διανομων να ειναι καλυτεροι γνωστες των χαρακτηριστικων της απ'οτι εσυ!Με απολυτη εκτιμηση στην καθε διαφορετικη αποψη! Χρησιμοποιησα την Madrake/Mandriva για σχεδον 2 χρονια. Αν ημουν ευχαριστημενος δεν θα την αφηνα. Ας μην ακουσει ο φιλος ουτε εμενα ουτε εσενα κι ας δει την πορεια της τον τελευταιο χρονο στο distrowatch Αν παρακολουθεις τα ποστς μου θα δεις οτι προτεινω κι αλλες διανομες. Φυσικα πρωτα Mepis' date=' γιατι αλλιως δεν θα την διαλεγα να κανω τη δουλεια μου. Λογικο ειναι. Οι αλλες που κατα καιρους εχω προτεινει ειναι: Kubuntu, Ubuntu, Suse και ως τελευταια Fedora. Οσο για την Mandriva αναφερθηκα μονο στην τελευταια version. Αν στο μελλον βελτιωθει δεν θα εχω να πω κακο λογο. Κι αν παλι η Mepis πεσει δεν θα μπορουσα πλεον να την υποστηριζω εφοσον θα με διεψευδαν οι ενδειξεις δημοτικοτητας (Και δεν ειναι και πολυ στα high της τελευταια). Δεν ειναι μονο το marketing (πχ ubuntu) που παιζει ρολο σε αυτη τη δημοτικοτητα, αλλα και η ποιοτητα μιας διανομης. Προς το παρον λοιπον, μεχρι νεωτερας μακρια απο mandriva. Αυτη ειναι η αποψη μου . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makis_kom Δημοσ. 8 Μαρτίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2006 Ευχαρίστω πολύ για την απάντηση, θα κοιτάξω να το φτιάξω. Έβαλα αυτήν την έκδοση γιατί την είχα στα χέρια μου και με έτρωγε η περιέργεια να δω τι ακριβως παίζει με το LINUX. Πιστεύω ότι απο την στιγμή που κάτι μας κάνει την δουλεία μας και μας ικανοποιεί είναι το ιδανικό εργαλείο. Έτσι οι απόψεις που υπάρχουν σε αναρίθμιτα ποστ για τις εκδόσεις είναι λίγο υποκειμενικές(χωρίς να θεωρώ ότι είναι λάθος). Το μόνο που θέλω είναι να έχω μία εκδοση LINUX που να είναι εύχρηστη και να μπορεί να κάνει τα βασικά(mp3,DVD,Internet,open-office). Μπορείτε απλά να μου μία ή καλύτερα να κάτσω στα αυγά μου και να συμβιβαστώ στην υπάρχουσα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
insomnix Δημοσ. 8 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2006 Σε καθε διανομη πρεπει να βαζεις την τελευταια σταθερη version. Στο linux το βασικοτερο μετρο ασφαλειας ειναι το update. Ετσι μονο εισαι σιγουρος οτι εχουν καλυφθει τα security holes και διαφορα επικινδυνα bugs. Δεν εχεις antivirus και antispyware για να ελεγχεις. Επομενως μενοντας με μια παλια εκδοση οπως εσυ, παιρνεις ρισκο. Διαλεξε οποια θες απο δω http://distrowatch.com (κατω δεξια) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makis_kom Δημοσ. 10 Μαρτίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2006 Ευχαριστώ insomnix Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.