Προς το περιεχόμενο

Kολλημα στο simplyMepis

nmtray2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγκατεστησα το simplyMepis και ωρες-ωρες κολλαει τελειως.

Η εγκατασταση εγινε αψογα. Παρατηρησα οτι κολλαει μονο οταν χειριζομαι το ποντικι.

Το pc ειναι παλιο (Ριιι 800, 192 μνημη) και πολλες φορες και στα windows το ποντικι φαινεται σα να παει να κολλησει.

Κολλουσε και στο livecd παντως.

Προβλημα με το hardware?

Καμμια ιδεα?

Thanx

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν εχεις κανει καμμια περιεργη update μαλλον ειναι το hardware.

Εγω με το που μας ειδοποιησε ο warren για τις update απο το pool της debian etch δεν εκανα απο κει και οταν αργοτερα αρθηκε το alarm, εγκατεστησα και δευτερη φορα την Mepis σε αλλη partition για πειραματισμους.

Στην πειραματικη Mepis εκανα επιλεγμενες update απο Debian etch και βλεπω κατι μικροαλλαγες αλλα οχι αυτο που λες.

Πχ αλλοιωσεις στα χρωματα του γραφικου περιβαλλοντος, εκκινηση του συστηματος σε verbose mode (δηλ. ολη η εκκινηση αναλυτικα), crash του firefox 2 φορες κλπ και αρα η κατασταση μου φαινεται δεν εχει αποκατασταθει πληρως.

Αν εχεις την τελευταια version 3.4-3 μην κανεις update. Ουτε μηνα δεν εχει και ειμαστε σε linux που δεν χρειαζεται patch καθε τρεις και λιγο.

Το Μαη μαλλον θα περασουμε σε ubuntu για updates και θα ληξει το θεμα.

Εγω μολις βρω χρονο θα δοκιμασω το ubuntu pool απο τωρα.

Παντως αυτο που σου συμβαινει μαλλον εχει σχεση με το xorg ( το server για το γραφικο περιβαλλον) και συμβαινει και με αλλες διανομες. Μου συνεβαινε συνεχεια με mandriva και μερικες φορες με suse OOS 10.0

Εκανες κανενα update;

Τιποτα Update. Απλη εγκατασταση.

Να μην ειναι τελειως συμβατο το mouse με τη mobo?

Παντως' date=' το Mepis μ'αρεσε (αν και ψαρακας με το linux)[/quote'] Ε, μαλλον κατι με το hardware, γιατι σε μενα δουλευει καλα.

Η πιθανον κατι με το CD πχ κανονικα θελει full erase το CD που θα καψεις και το καψιμο σε μικρη ταχυτητα. Αλλιως κατι μπορει να μη γραφει καλα και να φανει αργοτερα σε καποια application.

Αν ειναι κατι που δεν υποφερεται ξαναεγκατεστησε την και κανε κι ενα check bad blocks (ειναι στο σταδιο με τις partitions) αν και μαλλον δεν θα εχεις προβλημα με bad sectors γιατι κανονικα θα σου απερριπτε την εγκατασταση (abort)

Βαλε και κανενα ποστ στο mepis.org μηπως καποιος ειχε το ιδιο προβλημα και το ελυσε.

......................................................

Edit: Μηπως να αλλαζες ποντικι;

.

Πήγαινε στο /etc/X11/xorg.conf και βρές το κομμάτι που γράφει για το mouse, είναι κάπου στα input devices. Εκεί πές μας τι γράφει στην γραμμή που λέει protocol. Και πές μας πώς έχεις συνδέσει το mouse στο PC (usb, PS/2).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...