psycho_dreams Δημοσ. 5 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2006 Χαιρετώ όλους! Λοιπόν χρησιμοποιώ ubuntu5.10 το πρόβλημα μου είναι ότι δεν μπορώ να εγκαταστήσω προγράμματα π.χ προσπάθησα να εγκαταστήσω το media playerχχχ.tar.bz2 έκανα κανονικά όλα τα βήματα για την εγκατάσταση εφαρμογών .tar.bz2 αλλά στο τέλος μου έβγαλε 3-4 errors οτι στο φάκελο /usr/...(σε φάκελο δηλαδή του συστήματος) δεν έχω το δικαίωμα(Permissions denied)!Αυτό το έχω πάθει πολλές φορές αλλά δε ξέρω τι φταίει.. Ισως αν έτρεχα τις εφαρμογές σαν root να μην αντιμετώπιζα τέτοια προβλήμα?? Τέλος κατα την εγκατάσταση του ubuntu έκανα 1partition ext3 όπου εγκατάστησα τα ubuntu,1partition swap και τέλος έκανα άλλο 1partition fat32 για τα αρχεία μου,μουσική και κτλ.Το πρόβλημα που έχω είναι ότι ενώ ο fat32 ήταν άδειος μετά την εγκατάσταση εγκαταστάθηκαν από μόνοι τους κάτι φάκελοι του filesystem(debootstrap,etc,media,var) τους οποίους δε μπορώ να τους πειράξω..Υπάρχουν βέβαια και στον ext3!Δε μπορώ ούτε φάκελο να δημιουργήσω καθώς δεν έχω τα δικαιώματα! Τι πρέπει να κάνω βρε παιδιά με το συγκεκριμένο πρόβλημα??Μπορεί κάποιος να βοηθήσει?? Υ.Γ Συγνώμη για το μέγεθος του post!! Καλά αποκριγιώματα παιδια....!!!!! :-D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 5 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2006 Εννοείται, οτι για να εγκαταστήσεις ένα πρόγραμμα πρέπει να είσαι root. Άσχετο: Όσο για το FAT32 υποθέτω πως θες να διαβάζεις από Windows τα αρχεία. Μπορείς να το κάνεις ext3 και να βάλεις driver στα windows να διαβάζεις τα ext3 partitions. Περαν αυτού δε γνωρίζω το λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκαν οι κατάλογοι και τα αρχεία που λες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
psycho_dreams Δημοσ. 5 Μαρτίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2006 Όχι,windows δεν υπάρχουν στο σύστημα.Ο fat32 είναι για να βάζω μουσική και προγράμματα για linux,όπως προείπα!Αλλά δεν μπορώ να κάνω τπτ,στα permissions δε μπορώ να κάνω tick στο write.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 5 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2006 Και γιατί έχεις fat32 τότε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
psycho_dreams Δημοσ. 5 Μαρτίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2006 Δεν υπάρχει διαφορά,έχω άλλο 1 fat32 με αρχεία του laptop(κατι σαν αρχεία για service,αν δε κάνω λάθος) τα οποία τα εμφανίζει κανονικά αλλά σε καν1 fat32 και στα system files δε μπορώ να κάνω αλλαγές,να τα τροποποιήσω, να δημιουργήσω new folder ,κτλ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 Δοκίμασε όταν κάνεις mount το partition με το fat32 να βάλεις permissions 777. Αλλά θα έλεγα αν δεν χρειάζεσαι το fat32 γιατί έχεις και windows να το κάνεις format και αυτό σε ext3/reiser, δεν βλέπω το νόημα να έχεις ένα partition σε μή unix native fs αν δεν έχεις και windows... εκτός άν έχω χάσει κάτι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
psycho_dreams Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 Μέλος Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 Έκανα format ρε man,έκανα τον fat32 ext3 αλλά δε τον εμφανίζει!Τι πρέπει να κάνω για να εμφανιστεί?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
My8os Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2006 Έκανα format ρε man' date='έκανα τον fat32 ext3 αλλά δε τον εμφανίζει!Τι πρέπει να κάνω για να εμφανιστεί?? [/quote'] Προσπάθησες να το κάνεις mount και πάλι δεν στο έδειχνε; Βάλτο στο /etc/fstab για να γίνεται αυτόματα κάθε φορά που ανοίγεις το pc. Σου παραθέτω την αντίστοιχη δικιά μου γραμμή για ext3 partition για να έχεις για μπούσουλα: > /dev/hdb5 /home ext3 defaults 0 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.